HomeStiriASUS anunță Android 9.0 Pie pentru seria Zenfone 5
ASUS Zenfone 5Z

ASUS anunță Android 9.0 Pie pentru seria Zenfone 5

ASUS a anunțat recent că telefoanele ce fac parte din seria Zenfone 5 vor primi update-ul la sistemul de operare Android 9.0 Pie. Este vorba de modelele ZenFone 5, ZenFone 5Z și ZenFone 5 Lite/5Q/5 Selfie programate să treacă la noua versiune chiar în lunile ce urmează.

Noul software este distribuit în mod automat prin FOTA (firmware-over-the-air) conform programului de mai jos:

  • ZenFone 5 ZE620KL – la începutul primului trimestru din 2019.
  • ZenFone 5Z ZS620KL – la sfârșitul lunii ianuarie 2019.
  • ZenFone 5 Lite/5Q/5 Selfie – la sfârșitul lunii ianuarie 2019.

Instrucțiuni privind upgradeul prin procedeul FOTA

Odată disponibil updateul, o notificare va apărea în bara de notificări a telefonului. Utilizatorul va trebui să confirme prin atingere descărcarea pachetului de update. După ce pachetul este descărcat complet, o altă notificare va apărea cu mesajul ‘Install’. Apăsați ‘Install’ și porniți instalarea. În timpul instalării, telefonul va reporni de două ori. E important ca utilizatorii să se asigure că nu opresc telefonul în timpul procesului de update și că bateria este încărcată suficient pentru a duce la bun sfârșit instalarea noului sistem de operare.

Descărcarea și instalarea manuală

Distribuția pachetului de update poate dura mai mult, acestea fiind trimise treptat pentru a nu îngreuna serverele. Dacă nu primiți automat notificarea, aveți posibilitatea de a iniția instalarea noului sistem de operare în modul manual din meniul: Settings > System > System Updates.

ASUS Zenfone 5

ASUS Zenfone 5