HomePrezentari videoASUS Vivobook 16X OLED K3604ZA – Laptopul bun la toate

ASUS Vivobook 16X OLED K3604ZA – Laptopul bun la toate

Urmărește prezentarea laptopului ASUS Vivobook 16X OLED K3604ZA echipat cu procesorul Intel Core i7-1260P, grafică Intel Iris Xe, 16 GB RAM, stocare pe un SSD M.2 NVMe PCIe 4.0 de 512GB și conectivitate WiFi 6E de mare viteză. Clipul Youtube este disponibil la finalul articolului.

Laptopul poate fi transportat în aproape orice rucsac destinat celor de 15 inchi și îți va oferi un spațiu vizual maximizat oriunde te oprești. Rezoluția este 4K – adică 3840 cu 2400 pixeli, căci aspectul are un raport 16 pe 10.

Design cu accent pe funcționalitate

Indiferent dacă optezi pentru Cool Silver sau Indie Black, cum e culoarea exemplarului de aici, primești un laptop cu stil. Are un capac rezistent – fiind metalic – cu o etichetă Vivobook în relief care-l face și mai trendy. Aceste dungi de avertizare de pe badge apar și pe tasta Enter, scoțând-o în evidență.

Laptopul ASUS Vivobook 16X OLED

Laptopul ASUS Vivobook 16X OLED

Când are capacul închis, grosimea profilului e de doar 1,79 de cm.

Un alt element de design deopotrivă remarcabil și funcțional e balamaua cu deschidere la 180°, care permite o rabatare completă pe masă, ceea ce face extrem de ușoară partajarea de conținut cu un coleg, amic sau client.

Laptopul are patru puncte de sprijin, cele de pe spate fiind integrate într-un bară, permițând circulația aerului pentru o bună ventilație.

Pentru a-ți proteja confidențialitatea, laptopul are un scut pentru camera web. Acesta e integrat în rama superioară și glisează peste lentila camerei, acoperind-o împotriva ochilor curioși.

Laptopul ASUS Vivobook 16X OLED K3604 

Toate ramele ecranului sunt foarte subțiri, pentru a face și mai captivante imaginile redate.  Raportul ecran – corp ajunge astfel la 86%.

Ecranul OLED 4K

Ecranul e principalul atuu al lui Vivobook 16X OLED. Caracteristicile lui impresionante îl plasează în topul celor mai avansate ecrane de pe piață.

Dincolo de rezoluția 4K, ce presupune imagini clare și detaliate, sau de aspectul 16:10 – ce adaugă un spațiu vertical ideal pentru productivitate, vorbim de un timp de răspuns de 0.2 ms ce asigură tranziții fluide ale imaginii, lucru ideal pentru conținutul dinamic, precum și de o acoperire de 100% a gamei de culori DCI-P3 de calitate cinematografică.

Luminozitatea, care trebuie să fie când mai mare, e de 400 de niți cu un vârf de luminozitate HDR la 550 de niți. Contrastul specific OLED-ului e și el spectaculos – de 1,000,000:1. Panoul are certificări PANTONE Verified și Display HDR True Black 500, care îi atestă calitatea de top pentru orice utilizator exigent.

În plus, certificarea TÜV Rheinland pentru emisii scăzute de lumină albastră și funcționarea fără pâlpâire asigură o mai mică presiune asupra ochilor tăi în timpul sesiunilor lungi de vizionare.

Laptopul ASUS Vivobook 16X OLED

Laptop ASUS Vivobook 16X OLED K3604ZA

Aplicația MyASUS care permite administrarea întregului laptop, oferă funcția ASUS OLED Care, care include mai multe acțiuni pentru prevenirea efectului de burn-in, cum ar fi aplicarea unui screensaver automat după 30 de minute de inactivitate ori ascunderea și transparența taskbarului din Windows.

O concluzie simplă despre acest ecran OLED e că face ca totul să arate absolut incredibil.

Configurația lui ASUS Vivobook 16X OLED K3604ZA

Ți-am detaliat configurația în mare, dar uite cum te ajută fiecare componentă cheie în parte:

Procesorul Intel Core i7-1260P din generația a 12-a seria P oferă suficientă putere pentru sarcinile de zi cu zi, având 4 nuclee de performanță și 8 de eficiență. Este optimizat pentru a fi mai eficient din punct de vedere energetic, ceea ce înseamnă o autonomie mai lungă a bateriei pentru laptop. Vei putea face și multitasking! Fiind din gama Intel Core i7, ajută laptopul să ruleze majoritatea aplicațiilor fără probleme. Reține că e din gama P, deci e mai puternic decât un low voltage, fie el mai nou.

Memoria de 16 GB cu suport dual-channel e formată din 8GB DDR4 – parte integrată pe placa de bază – și un modul de 8GB DDR4 instalată în slotul SO-DIMM.

Stocarea datelor se face pe un SSD rapid de 512GB M.2 NVMe™ PCIe® 4.0. E important să avem o interfață rapidă, această unitate oferind viteze de 4300MB/s la citire și de 1820 MB/s la scriere. PCMARK 10 a testat stocarea indicând o lățime de bandă cu media de aproximativ 388MB/s. Evident, se poate upgrada după un timp cu un modul de capacitate mai mare. 

Laptopul ASUS Vivobook 16X OLED K3604 prezentat de Ionut Paraschiv

Porturi și tastatură

K3604ZA oferă în total 4 porturi USB. Unul dintre acestea este USB 3.2 Gen 1 tip C și oferă suport pentru încărcarea bateriei, pe lângă intrarea DC. Pe latura dreaptă mai are 2 porturi USB 3.2 Gen 1 tip A, o ieșire video HDMI 1.4 și un jack audio combo. Pe stângă există un singur port USB 2.0 tip A, recomandat pentru un periferic.

Amintesc că laptopul dispune de conectivitate WiFi 6E ultra-rapidă, care îți permite să încarci conținutul online mai repede ca niciodată, evident cu un router compatibil.

Bateria cu 3 celule Li-ion și o capacitate totală de 63 Wați-oră știe încărcarea rapidă. Poate ajunge de la 0 la 60% în numai 49 de minute, astfel încât să fii mereu pregătit pentru orice task. Simulând scenariul Modern Office, am măsurat o autonomie de 8 ore și 14 secunde în PC Mark 10, iar în redarea video de 8 ore și 34 de secunde, sunt cifre bune pentru o asemenea configurație. Evident, autonomia depinde de scenariul de utilizare, setări, mediu, aplicații etc.

Un aspect important e și tastatura ErgoSense, cu iluminare în alb, cu 3 niveluri de intensitate. Include și o parte numerică utilă pentru cei care lucrează frecvent cu datele numerice.

E o tastatură confortabilă, distanța dintre centrele a două taste alăturate fiind de 19,05 mm, această spațiere reducând riscul de a tasta greșit. Degetele sunt ghidate și de forma capacelor, care au o curbură cu adâncimea de 0,2 mm, iar cursa de 1,4 mm îți permite să tastezi fără efort.

Probabil știi că pe suprafața unui laptop se găsesc și microbi care se pot multiplica și răspândi prin utilizări nu tocmai igienice. Pentru a preveni acest lucru, ASUS a aplicat tratamentul Antimicrobial Guard, care inhibă cu 99% dezvoltarea pe durata unei zile a bacteriilor, precum stafilococii și E. coli. Acțiunea inhibitoare a acestui strat rezistă cel puțin trei ani.

K3604ZA este un laptop fiabil și durabil, calități testate conform standardului militar 810H, ce implică numeroase teste riguroase și solicitante.

În concluzie, Vivobook 16X OLED K3604ZA îți poate oferi un mix excelent de viteză, putere și eficiență, fiind ideal pentru activități online și social networking, divertisment multimedia, productivitate office și chiar programare.

Portabilitatea și ecranul OLED luminos sunt atu-uri imbatabile dacă îl vei folosi în deplasări, iar nivelul de performanță este mai mult decât suficient pentru taskurile  uzuale, indiferent de domeniu.

Vezi prezentarea video ASUS Vivobook 16X OLED K3604ZA