HomePrezentari videoZenfone 10: Compact înseamnă Puternic

Zenfone 10: Compact înseamnă Puternic

Zenfone 10 continuă în linia compactului de 5,9 inchi, perfect manevrabil cu o singură mână, dezvoltând performanțe de vârf cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 2, care aduce un plus de performanță de 15% comparativ cu prima generație, dar și o eficiență energetică mai bună cu 15%. Noul telefon 5G Dual SIM vine cu Android 13 și interfața Zen UI, fiind disponibil în 5 teme coloristice trendy.

Pe lângă Midnight Black și Starry Blue descoperim culorile Aurora Green, Comet White și Eclipse Red.

Urmărește prezentarea video Zenfone 10

Zenfone 10 are un ecran AMOLED cu diagonală de 5,9 inchi, cântărește 172 de grame, având 68,1 mm în lățime. Panoul FullHD+ oferă o rată de refresh de 144Hz exclusiv în jocurile mobile prin aplicația Game Genie. Are și o acuratețe deosebită a culorilor, cu Delta E <1 și gamutul DCI-P3 acoperit 112%. E un ecran luminos cu 800 niți în vizualizarea în mediul exterior și cu un vârf de luminozitate de 1100 niți.

Capacitatea RAM poate fi de 8GB sau de 16GB LPDDR5X 8533 Mbps, iar stocarea diferențiază cele trei echipări, cu 128, 256 și 512GB UFS 4.0. Configurația de top are 16GB RAM și 512GB stocare ultra rapidă.

Autonomia telefonului a fost îmbunătățită cu aproape 13% comparativ cu cea a lui Zenfone 9. Noul model integrează o baterie de 4300 mAh, care se poate încărca wireless la 15W, o premieră pentru seria Zenfone.  Atunci când este conectat la adaptor prin USB-C beneficiază de HyperCharge la 30W. Vine la pachet cu o carcasă de protecție și un adaptor compact de 30 de Wati cu cablu USB-C.

Telefonul este pregătit pentru WiFi 7 și are noua generație de Bluetooth 5.3.

Cum porți telefonul cu tine oriunde ai merge, e important de știut că oferă standardele de protecție IP65 și IP68. Are protecție la praf, stropirea cu apă și chiar la scufundarea în lichid.

Zenfone 10 folosește o tehnologie audio dezvoltată împreună cu specialistul Dirac. Cele două difuzoare stereo cu amplificatoare inteligente redau un sunet multi-dimensional prin Dirac Virtuo pentru o experiență audio captivantă în jocuri sau în vizionarea multimedia.

Telefonul compact Zenfone 10 prezentat de Ionut Paraschiv

Sistemul de camere cuprinde două pe spate și una frontală. Camera principală integrează un senzor Sony IMX766 de 50MP și beneficiază de stabilizatorul cu gimbal hybrid pe 6 axe care a fost îmbunătățit. Acest stabilizator versiune 2.0 poate compensa mișcările nedorite de până la +/- 3 °, eliminând distorsiunile optice și efectul de ghosting.

Cea de-a doua cameră de pe spate are un obiectiv wide cu senzor de 13MP, care poate acoperi un unghi de 120 de grade.

Pe lângă stabilizarea optică a imaginii, algoritmul de stabilizare electronică a fost actualizat. Fiind adaptiv, acesta reglează câmpul vizual în funcție de stabilitatea telefonului.

Zenfone 10 oferă filmări mai stabile, fără tremur sau neclarități, stabilitatea electronică adaptivă folosind giroscopul pentru a detecta mișcarea și ajustând dinamic dimensiunea câmpului vizual, păstrând filmarea stabilă.

De câte ori ai ratat o fotografie din cauza reacției întârziate a camerei telefonului?  Focusul automat a devenit și mai rapid  pe Zenfone 10.

Telefonul introduce shortcut-ul Dark screen pentru camera foto, care îți permite să fotografieze cu ecranul închis. Telefonul va capta 3 cadre consecutive într-un interval de 1,7 secunde, iar tu îl vei putea alege pe cel mai reușit.

Fotografiile pot fi îmbunătățite și prin AI Object Sense. Această facilitate împarte imaginea în mai multe secțiuni optimizându-le individual. De pildă va accentua imaginea unei persoane în fața unui cadru natural sau anumite elemente aparte dintr-o compoziție.

Claritatea pozelor este de asemenea îmbunătățită prin tehnologia HyperClarity, care preia datele RAW de la senzor pentru detalii maxime.

Folosind machine learning și AI, vei putea căuta semantic în galeria de poze. Facilitatea se bazează pe modelarea cu AI și funcționează offline și necesitând inițial importarea unor fotografii sau a unor biblioteci de imagini. E o variantă beta doar în limba engleză.

Și camera frontală beneficiază de îmbunătățiri. Tehnologia RGBW îmbunătățește calitatea selfie-urilor în condiții de iluminare slabă. Imaginile finale după pixel binning au o rezoluție de 8MP.