HomeProduseLaptopuriASUS Vivobook S 14 OLED, un laptop polivalent care te poate însoți oriunde și oricând

ASUS Vivobook S 14 OLED, un laptop polivalent care te poate însoți oriunde și oricând

Dacă ești în căutarea unui laptop polivalent care te poate însoți oriunde și oricând, indiferent ce ai de făcut cu el, atunci ai nimerit bine! Îți fac cunoștință cu Vivobook S 14 OLED, un notebook Intel Evo, recomandat pentru școală, muncă și divertisment. Acest model se bazează pe puterea impresionantă a procesorului Intel Core™ i9 H de generația a 13-a și a unui SSD de mare capacitate de 1 TB. Prin urmare, orice sarcină i-ai da rezolvarea va fi ușoară și rapidă. Vei vedea că excelează și prin ecran. Are un panou OLED de top, cu diagonală de 14,5 inchi, rezoluție de 2,8K și 120 Hz timp de refresh!

Urmărește prezentarea video sau citește textul în continuare

Designul e trendy, fiind disponibile patru culori pentru carcasă, cea din video fiind Midnight Black. Există și un model cu ecran de 15 inchi, dar în tema Solar Blue.

Aspectul cool te va face să dai tonul în materie de tehnologie, să le arăți tuturor unde ar trebui să fie în materie de laptopuri. Profilul e subțire – numai 17,9 mm, laptop e ușor – are aproximativ 1,5Kg – fiind perfect pentru a fi transportat cu ușurință. Intră în orice geantă și oferă o mobilitate foarte bună.

Revenind la stil, are o etichetă cu logo-ul în relief, tasta Enter are o textură în dungi, iar Escape e în portocaliu, pentru a identifica rapid ieșirea dintr-o situație nedorită!

Designul e și funcțional, iar cel mai bun exemplu e balamaua la 180°, care permite așezarea plată a laptopului pe o suprafață, pentru a partaja ecranul cu prietenii sau colaboratorii tăi.

Vivobook S 14 OLED e una dintre cele mai bune alegeri de laptop pentru a urmări filme pe serviciile populare de streaming sau clipuri pe social media. Cu ecranul OLED NanoEdge, ochii tăi se vor bucura de o experiență vizuală supremă, la o luminozitate maximă de 600 de niți. Asta înseamnă că vei vedea detalii foarte clare pe un ecran captivant cu raportul ecran/corp de 88%.

Panoul redă 100% gama de culori cinematografică DCI-P3 și  este certificat PANTONE Validated și VESA DisplayHDR™ True Black 600. E bun și pentru a crea content formatul fiind  16:10.

Alături de cea mai mare acuratețe a culorilor și cele mai profunde nuanțe de negru posibile,  vei beneficia și de reducerea emisiei de lumină albastră dăunătoare ochilor. Am probat acest lucru cu ajutorul unui filtru care permite trecerea doar a luminii albastre dăunătoare. Dacă la un ecran IPS putem vedea această lumină albastră emisă de panou, pe OLED nu se mai întâmplă la fel. Pentru că ecranul OLED e pre-calibrat din fabrică și emite cu până la 70% mai puțină lumină albastră.

Așadar, Vivobook S 14 cu OLED îți va proteja ochii pe durate lungi de utilizare, fie că e vorba de muncă, de joacă sau de divertisment! Totodată, are un senzorul de culoare a luminii ambientale, adaptând imaginea automat la schimbările de luminozitate și temperatură a culorilor din mediul înconjurător. În plus, poți apela și la filtrul pentru lumină albastră din panoul MyASUS.

Vivobook S 14 OLED – Intel Core™ i9-13900H, 16GB RAM

Dar afișarea conținutului multimedia complex sau a jocurilor de ultimă generație presupune un nivel de performanță superior. Iar echiparea hardware a lui Vivobook S 14 OLED nu se lasă mai prejos. Are un procesor Intel Core™ i9-13900H din generația a 13-a și 16 GB de memorie RAM la 4800 MHz. Memoria integrată e suficientă pentru a răspunde nevoilor de calcul pe următorii ani. Stocarea datele se face pe o unitate SSD PCIe 4.0 NVMe cu capacitatea de 1TB. Modul este integrat într-un slot M.2, singurul disponibil pe placa de bază.

Mai mult, verificarea Intel Evo™ garantează că laptopul dispune de toate caracteristicile necesare pentru a face totul mult mai ușor: încărcare rapidă, baterie pentru toată ziua, conectivitate extrem de rapidă, trezire instantanee, precum și performanțe incredibile, toate într-un format ultra portabil.

Vivobook S 14 OLED rămâne tot timpul suficient de rece, grație conductelor de căldură de 8 și 6 mm și a unui ventilator IceBlade care accelerează eficient transferul de căldură. Ventilatorul cu 87 de pale și rotorul sunt mai ușoare și mai subțiri decât ventilatoarele obișnuite și produc mai puține vibrații. Așa că, viitorul tău Vivobook poate funcționa confortabil la un TDP de până la 45 W – fără nicio limitare!

Mobilitatea superbă a acestui laptop e facilitată de o autonomie excelentă a bateriei litiu-polimer de 75 Wh. Atunci când rămâi în pană, încărcarea rapidă duce bateria până la 60% în aproximativ 49 de minute cu adaptorul compact de 90W din pachet.

Vivobook S 14 OLED îți oferă porturi multiple și WiFi 6E

Zona porturilor pare puțin diferită, este pentru că așa a fost gândită, dar nu duce lipsă de nimic. Avem un audiojack combo pentru căștile cu microfon, un Thunderbolt 4 USB-C, un USB 3.2 Tip-A, ieșirea HDMI 1.4 și jackul de alimentare – toate pe drepta, iar în stânga ai doar un USB 2.0  pentru un periferic. Pe această parte e grila de evacuare care elimină căldura departe de tine.

Adăugăm evident cea mai bună conectivitate WiFi a momentului – Dual-band WiFi 6E și Bluetooth 5.2.

Atunci când lucrezi, oriunde te-ai afla, camera FullHD cu filtru pentru intimitate și tehnologia audio cu anulare a zgomotului vin cu algoritmi AI pentru a face teleconferințele tale și mai productive. Camera ASUS AiSense te ajută să te prezinți cât se poate de bine în timpul întâlnirilor virtuale.

Nu în cele din urmă, menționăm tastatura de calitate, ASUS ErgoSense. Aceasta oferă o senzație incredibil de satisfăcătoare la apăsare, cu un ricoșeu și o cursă optimă. Capacele tastelor au o adâncitură de 0,2 mm, direcționând perfect degetele și permițând o tastare precisă și fără greșeli.

Tastatura a fost tratată cu ASUS Antimicrobial Guard, care s-a dovedit că inhibă creșterea bacteriilor cu 99%, asigurând o protecție pentru cel puțin trei ani. Touchpad-ul mare include și un bloc numeric virtual ASUS NumberPad 2.0 pentru a introduce datele numerice cât mai convenabile, având în vedere că modelul de 14 inchi nu dispune de partea numerică. Aceea e de găsit pe laptopul cu ecran de 15 inchi.

Laptopul are și un senzor de amprentă integrat în butonul de pornire, care permite o autentificarea ușoară și sigură, cu o singură atingere. Atunci când ești în mișcare vei aprecia și scutul camerei web, care acoperă complet obiectivul camerei împotriva ochilor curioși.

Vivobook S 14 OLED are un sistem audio stereo uimitor, certificat de Harman Kardon, care oferă un sunet puternic și captivant. Vei auzi clar ca buna ziua orice conținut de divertisment sau orice conversație, iar Dolby Atmos te va răsfăța cu un sunet dinamic multi-dimensional, captivant în muzică și filme. Amplificator inteligent și tehnologia ASUS Audio Booster crește volumul audio de până la 5,25 ori.