HomeEvenimenteConcursul „ASUS Learn and Compete 2024” pentru liceenii pasionați de TIC

Concursul „ASUS Learn and Compete 2024” pentru liceenii pasionați de TIC

Liceenii din capitală se pot înscrie la concursul de TIC „ASUS Learn and Compete 2024” până pe data de 1 februarie 2024. Cea de-a treia ediție a concursului organizat de ASUS România și Inspectoratul Școlar al Municipiului București continuă tradiția de promovare a competențelor digitale în rândul tinerilor. Primii trei elevi câștigători și profesorii coordonatori ai acestora vor fi premiați cu câte un laptop ASUS.

Înscrierea este gratuită și poate fi efectuată pe asuschallenge.ro de către un profesor coordonator, care poate înscrie mai mulți liceeni interesați. Numărul total de concurenți va fi limitat la 2000 de elevi din clasele IX-XII din București. Toate etapele concursului se vor desfășura prin intermediul platformelor Kahoot! și Microsoft Teams. Fiecare participant trebuie să aibă la dispoziție un desktop și cel puțin un smartphone conectate la internet.

Programul Concursului ASUS Learn and Compete 2024:

  • 8 ianuarie – 1 februarie 2024: Elevii din clasele IX-XII din București care doresc să participe la concurs pot fi înregistrați de către un profesor coordonator prin completarea formularului online de pe site-ul asuschallenge.ro.
  • 6 februarie 2024: Profesorii coordonatori pot participa la un workshop online, în cadrul căruia organizatorii vor prezenta portofoliul ASUS Education, regulamentul și modul de desfășurare a concursului.
  • 8 februarie 2024, ora 15:00: Elevii înscriși în concurs pot asista la un workshop online pentru a afla detalii despre concurs și regulament.
  • 12 februarie 2024, ora 15:00: Prima etapă a concursului se adresează tuturor participanților care respectă regulamentul. În urma acestei etape online se vor califica în finală primii 15 elevi, conform punctajelor obținute.
  • 15 februarie 2024, ora 15:00: Cea de-a doua etapă online va oferi încă o șansă de calificare participanților rămași. Vor fi desemnați alți 15 elevi finaliști, conform clasamentului etapei.
  • 29 februarie 2024, ora 09:00: Finala se va desfășura în format fizic într-un spațiu ce va fi comunicat ulterior. La etapa finală vor participa maxim 30 de concurenți finaliști.
  • 29 februarie 2024: După publicarea clasamentului final, organizatorii vor desemna câștigătorii locurilor I, II și III. Aceștia vor fi premiați cu câte un laptop ASUS. Cu același prilej vor fi anunțați și profesorii coordonatori ai câștigătorilor care vor fi premiați la rândul lor cu câte un laptop ASUS.

ASUS Learn and Compete 2024 continuă să stimuleze interesului liceenilor pentru tehnologie, ASUS România reafirmându-și angajamentul de a sprijini educația digitală și de a oferi oportunități de învățare interactive și competitive. Competiția este inclusă în Calendarul Activităților Educative Municipale 2024.

După succesul remarcabil al ediției 2023, suntem încântați să continuăm competiția ASUS Learn and Compete în 2024, fiind o tradiție să susținem pasiunea tinerilor pentru tehnologie. Liceenii își pot demonstra și îmbunătăți abilitățile TIC, ASUS fiind alături de ei cu un portofoliu vast de echipamente și soluții”, a declarat Bogdan Ivașcu, Country Manager ASUS România.

Bogdan Ivașcu, ASUS Romania

Bogdan Ivașcu, ASUS Romania (lansarea concursului ASUS Learn & Compete 2024)

Fie că sunt pasionați de codare, design sau inteligență artificială, fie că sunt doar la începutul călătoriei în lumea informaticii, acest concurs le oferă elevilor posibilitatea de a-și testa cunoștințele și de a-și dezvolta abilitățile într-un mod captivant și interactiv.
Echipa ASUS România își propune să cultive pasiunea pentru tehnologie și să le ofere susținere în explorarea lumii digitale într-un cadru educativ și distractiv.
Prin intermediul acestui concurs, elevii au șansa de a se conecta cu profesioniști din domeniul tehnologiei, deschizându-și orizonturile și facilitând legături valoroase în acest domeniu în continuă expansiune.
Mulțumim ASUS România pentru implicarea continuă în promovarea educației digitale și pentru oferirea acestor oportunități valoroase elevilor noștri. Prin colaborarea noastră, ne dorim să contribuim la formarea unei generații de tineri pregătiți să facă față provocărilor tehnologice ale viitorului.
”, a declarat Vlad Florentin Drinceanu, Inspector Școlar General, ISMB.

Bogdan Ivașcu (Country Manager ASUS Romania), Loredana Popescu (Inspector Scolar pentru Proiecte Educationale in cadrul I.S.M.B.), Liviu Marica (PR&Marketing Manager ASUS Romania)

Lansarea concursului ASUS Learn & Compete 2024 – Bogdan Ivașcu (Country Manager ASUS Romania), Loredana Popescu (Inspector Scolar pentru Proiecte Educationale in cadrul I.S.M.B.), Liviu Marica (PR&Marketing Manager ASUS Romania)

ASUS Learn and Compete 2024 promite o experiență educativă captivantă și provocatoare, reprezentând un pas important în promovarea educației digitale în rândul tinerilor din România. În urma finalei, ASUS îi va premia cu câte un laptop pe primii 3 concurenți, precum și pe profesorii coordonatori ai acestora.