HomePrezentari videoASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) – un laptop ultra-portabil, ultra-echipat
ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) prezentat de Ionut Paraschiv

ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) – un laptop ultra-portabil, ultra-echipat

Zenbook 14 OLED (UX3405) este primul laptop ASUS echipat cu procesor Intel Core Ultra. Modelul face parte din gama Zenbook Classic, oferind o combinație de hardware de top – cât se poate de nou, portabilitate și un design atemporal utilizatorilor mereu mobili, celor caută un laptop puternic și elegant în formatul tradițional cu clapetă.

Fără să fie clișeu, notebook de aici redefinește funcționalitatea într-un format cât mai compact de 14 inchi. Cu o greutate de doar 1,2 kg și un profil de 14,9 mm, e clară orientarea către mobilitate. Carcasa e integral metalică – dintr-un aliaj de aluminiu – să arate bine și să reziste în timp.  Anodizarea aluminiului face un capac estetic, iar monograma aniversară ASUS cu linii curate și simple conferă un aspect distinctiv și modern. Disponibil în două opțiuni de culoare, Foggy Silver și Ponder Blue – cum e acesta, Zenbook 14 OLED e o declarație de stil și vei vedea… și de performanță mobilă.

Bateria de 75 wați-oră îi permite o autonomie de peste 10 ore, spre 15 în anumite condiții – deci mai puține drumuri la priză. Pe de altă parte, bateria suportă cu până la 20% mai multe cicluri de încărcare comparativ cu modelele anterioare – și uite că asta presupune totuși mai multe drumuri la priză, dar aici e vorba de durabilitate, deci un lucru bun, pe termen lung :) Mai adaug și încărcarea rapidă prin USB-C – atingi un nivel de 60% în doar 49 de minute – și uite un portabil de luat cu tine să fii productiv și conectat de oriunde.

ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405)

ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405)

Durabilitate laptopului e un obiectiv asumat de ASUS, care urmărește o producție sustenabilă. Faptul că laptopul a trecut testele de nivel militar certifică o mai mare durată de viață, protejează investiția utilizatorului.

Totodată, compania vrea să minimizeze și impactul asupra mediului. În cazul acestui laptop, a folosit până la 50% materiale reciclate după consum. Ca o paranteză și ambalajul e prietenos cu mediul, fiind 100% reciclabil. Și nu în ultimul rând, UX3405 depășește cu 50% cerințele standardului de eficiență energetică ENERGY STAR.

Gama UX3405 cuprinde și configurații Intel Evo, care dispun de procesoare de top Intel Core Ultra cu AI și de grafică Intel Arc. Procesoarele Intel Core Ultra includ un accelerator dedicat pentru experiențe bazate pe AI și permit procesarea de înaltă performanță cu un consum redus de energie.

Echiparea de top include un Intel Core Ultra 9-185H, dar în prezentarea video avem Ultra 7-155H. În acesta este încorporat un engine AI, NPU – de la Neural Processing Unit, care îmbunătățește abilitățile de multitasking, accelerând foarte multe aplicații dintr-un întreg ecosistem ce colaborează cu Intel. Procesarea AI din NPU are un consum energetic redus, avantajele cu acest Ultra 7 fiind vizibile în multi-tasking și în efectele AI din apelurile video.

Specificațiile impresionante continuă cu până la 32 GB de memorie LPDDR5X la 7467MHz și un SSD M.2 PCIe 4.0 NVMe de 1 TB.

Ecran ASUS Lumina OLED

ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) prezentat de Ionut Paraschiv

ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) prezentat de Ionut Paraschiv

Ecranul ASUS Lumina OLED cu rezoluție 2880×1800 pixeli și rată de refresh de 120 Hz transformă fiecare moment de vizionare într-unul incredibil de captivant, grație unei luminozități de până la 600 de niți și raportului ecran/corp de 87%. Sincronizarea adaptivă ajustează automat rata de reîmprospătare pentru imagini fluide în orice situație. Alături de o gamă de culori ultra-wide care acoperă 100% DCI-P3 și de suportul pentru conținut HDR, ecranul e certificat VESA DisplayHDR™ 600 True Black, asigurând culori vii și un contrast dinamic ridicat.

Totul sună și mai bine grație sistemului audio performant certificat Harman Kardon. Orice ai vrea să asculți, sunetul puternic și clar oferit de difuzoarele Super-liniare cu fidelitate ridicată, amplificatorul inteligent și tehnologia ASUS Audio Booster îți va delecta urechea. Suportul Dolby Atmos oferă o experiență de ascultare complet nouă, într-un mediu auditiv detaliat, cu o claritate perfectă și o separare spațială realistă. În plus, cei care participă frecvent la videoconferințe vor beneficia de atenuarea zgomotului de fond prin AI.

Pentru a proteja intimitatea, camera FHD cu Infraroșu dispune de un paravan fizic, care poate poate acoperi lentila.

UX3405MA implementează o tastatură silențioasă ErgoSense care elimină zgomotele deranjante. Reduce la minimum perturbările auditive, oferind în același timp o experiență de tastare foarte confortabilă, datorită pasului optim reglat al tastelor, a capacelor ușor concave și a cursei ergonomice. Nu lipsește din touchpad NumPad-ul virtual ASUS NumberPad 2.0.

În ciuda formatului ultra-compact, Zenbook 14 OLED include un set complet de porturi de mare viteză – inclusiv două porturi Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen 1 Tip A, HDMI 2.1 și un jack audio convenabil de 3,5 mm. În pachet există un adaptor Ethernet pe USB, asta de parcă nu ar fi fost de ajuns suportul wireless WiFi 6E.

Urmărește prezentarea video ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405)

VEZI OFERTA ONLINE