HomeProduseLaptopuriPrezentare video: ASUS Zenbook 15 UX533

Prezentare video: ASUS Zenbook 15 UX533

ASUS Zenbook 15 UX533 este cel mai mare ultraportabil, dintr-o serie formată din trei modele principale, ce își propune să maximizeze suprafața ecranului prin utilizarea unor noi tipuri de panouri fără ramă.

Seria este complet reconcepută, se inspiră foarte mult din soluțiile alese pentru telefoanele mobile, iar noul ecran NanoEdge, ce beneficiază de rame înguste pe toate cele patru laturi este o adevărată încântare. Simplul fapt că nu există o ramă evidențiată, așa cum se întâmplă în cazul altor laptopuri, a permis obținerea unui raport ecran/corp de 95%. Noul tip de ecran a permis realizarea unui corp mai compact, cu o amprentă mai mică fără a sacrifica funcționalitate.

ASUS Zenbook 15 UX533 are o greutate de numai 1.59Kg și o grosime de 1,79cm. Amprenta sa este foarte redusă în unele cazuri fiind chiar mai mică decât a vechilor laptopuri de 14 inci, pe care mulți dintre noi încă le mai folosim.

Fiind un laptop echipat cu ecran de 15,6 inci, ASUS a avut la îndemână o suprafață interioară generoasă pe care a utilizat-o în mod eficient prin montarea unei tastaturi spațioase, cu o zonă numerică în partea dreaptă și a unui touchpad cu suprafață mare. Optimizările pentru o mai bună ergonomie continuă cu balamaua ErgoLift ce ridică tastatura cu un unghi de 3 grade îmbunătățind poziția de scris și creând în același timp un spațiu de ventilație.

Prezentare video: ASUS ZenBook 15 UX533F

Opțiunile de conectivitate sunt diverse și acoperă majoritatea perifericelor moderne. Zenbook 15 UX533 este în primul rând un model de productivitate pentru profesioniști și pentru cei care doresc să devină mai buni. Pe laterala stângă avem porturi precum USB 3.0 cu viteze de până la 5Gbps și un conector audio de 3,5mm, în timp ce laterala dreaptă există un cititor pentru carduri SD, un port USB-C, un port USB 3.1 cu viteze de până la 10Gbps, o ieșire HDMI și conectorul pentru alimentare. Dacă vă întrebați de ce majoritatea porturilor sunt puse în partea dreaptă? Ei bine, majoritatea populației folosește cu precădere mâna dreaptă și mai puțini sunt stângaci, decizia amplasării porturilor fiind luată din rațiuni de țin de ergonomie.

ASUS Zenbook 15 UX553

ASUS Zenbook 15 UX553

ASUS Zenbook 15 UX533 este un laptop puternic având la interior un procesor Intel Core i7 din generația a opta și 8GB de memorie RAM direct pe placa de bază. Grafica montată pe laptopurile Zenbook 15 poate fi NVIDIA GeForce GTX 1050 Max-Q cu până la 4GB memorie VRAM, însă acest model care face obiectul prezentării are 2GB de memorie VRAM. Pe lângă grafica NVIDIA dedicată există grafica Intel UHD Graphics 620 integrată, ce oferă o mai mare eficiență energetică în momentele în care derulăm activități specifice unui birou modern.

Vezi ofertele pentru ASUS Zenbook 15 UX533!

Autonomia lui UX533 se poate fi cuprinsă între 14 și 16 ore grație eficienței sale energetice și a acumulatorului intern de 50Wh.
Cei mai mulți utilizatori preferă să aibă camera web în partea superioară a ramei ecranului, însă acest lucru presupune rezervarea unui spațiu care contribuie la mărirea generală a dimensiunilor laptopului. ASUS a ales o cameră web miniaturizată, cu lentile cu patru elemente ce se încadrează în rama superioară de numai 5,9mm. Camera 3D IR specială, permite autentificarea cu ajutorul Windows Hello, chiar și în mediile slab iluminate.

În ciuda designului fluid și elegant, cu linii trasate cu mare finețe, UX533 este un laptop robust ce îndeplinește standardele militare de fiabilitate (MIL-STD-810G), confirmate printr-o serie de teste solicitante ce includ valori extreme pentru altitudine, temperatură și umiditate, alături de căderi, șocuri și teste de vibrare.