HomeStiriCum este stabilizată filmarea pe telefon?!
ASUS Zenfone 3

Cum este stabilizată filmarea pe telefon?!

Telefoanele de ultimă generație beneficiază de camere video performante și sisteme avansate de stabilizare a imaginii. De cele mai multe ori, aceste tehnologii de ultimă oră pot fi regăsite numai pe modelele foarte scumpe, inaccesibile publicului larg.

Zenfone 3 atacă zona superioară, cu o tehnologie de invidiat, accesibilă celor cu venituri medii. Telefonul dispune de o cameră video cu tehnologie PixelMaster 3.0 și un senzor Sony IMX298.

Camera foto cu rezoluția de 16 megapixeli beneficiază de stabilizare optică a imaginii (OIS) pe 4 axe și stabilizare electronică a imaginii (EIS) pe 3 axe pentru filmările video 4K. Mai mult, camera utilizează tehnologia de autofocus ASUS TriTech și oferă un focus clar în trei sutimi de secundă.

Cum este stabilizată filmarea pe Zenfone 3?

Tehnologiile implementate pe Zenfone 3 stabilizează înregistrările video chiar și atunci când nu reușim să menținem telefonul într-o poziție fixă. Pentru a demonstra acest lucru, telefonul Zenfone 3 a fost montat într-o mașină ale cărei vibrații pot fi controlate.

În primul test, Zenfone 3 a fost alăturat modelului Oppo F1. După cum se poate observa în clipul de mai jos, imaginea filmată pe Zenfone 3 e mult mai stabilă decât cea capturată de Oppo F1. În al doilea test, pozițiile telefoanelor au fost inversate, iar alături de Zenfone 3 a fost pus un model Redmi Note 4.

ZenHOW: Cum stabilizează înregistrările video ZenFone 3


ZenFone 3 este primul telefon ASUS echipat dotat cu noul procesor Qualcomm Snapdragon 625 cu opt nuclee de procesare. Zenfone 3 are conectivitate 802.11ac MU-MIMO Wi-Fi, grafică la nivel de PC și până la 4GB RAM.

Terminalul este construit în jurul unui display Super IPS+, cu diagonala de 5.2” sau 5.5”, rezoluție Full HD (1920 x 1080 pixeli) și luminozitate de până la 600cd/mp. Telefonul ASUS ZenFone 3 (și versiunile sale) este disponibil în magazinele specializate din România.