HomeTehnologii5 produse anti-virus gratis pentru Windows 7
AVG

5 produse anti-virus gratis pentru Windows 7

Infectarea cu viruși sau malware este un lucru destul de comun pentru utilizatorii de Windows, însă există un număr foarte mare de produse anti-virus de calitate ce pot fi folosite gratuit. Tech in Style vă aduce o listă de 5 astfel de produse destinate pentru Windows 7 care vă pot proteja eficient calculatorul de viruși.

Microsoft Security Essentials 4

Testele AV-Comapratives arată că Microsoft Secutiry Essentials 4 poate detecta viruși noi cu o rată de succes de 77%. Cu toate că scorul maxim atins de produsele de pe piață este de 90%, Microsoft Security Essentials este ușor de instalat și de folosit și nu consumă abuziv resursele de sistem. Aceste motive ajută produsul să primească scorul Advanced+.

AVG AntiVirus Free 2013

AVG este cel mai popular anti-virus gratuit de pe piață. Prin testarea West Cost Labs, AVG a obținut scorul de 89% în rata de detectarea a virușilor. Printre funcționalitățile gratuite aduse de AVG se numără și protecția anti-spyware, protejarea identității și o unealtă care verifică dacă accesarea unui URL poate dăuna utilizatorului, pe măsură ce acesta navighează online.

avast! Free Antivirus 7

Deși nu este atât de celebru precum AVG, avast! este un produs bine testat și respectabil. Între martie și iunie 2012, testele AV-Comparatives au afișat rezultate de 98,4%, rată de succes a detectării de viruși, maximul absolut antins vreodată situându-se la 99,6%. avast! oferă utilizatorilor și protecție pentru email și pentru navigare. În plus, există și un sistem de chat peer-to-peer. Din păcate, multitudinea de funcționalități dăunează performanțelor sistemului.

Avira Free Antivirus

Între decembrie 2010 și august 2012, Virus Bulletin a testat Avira de 6 ori, iar produsul a trecut cu brio de fiecare dată. Avira a obținut un scor de 90% pentru rata de detectare de viruși în testul în timp real efectual de West Coast Labs. Deși performanțele sale ca anti-virus sunt foarte mari, produsului îi lipsește funcția anti-phishing și protecția email-urilor.

Panda Cloud Antivirus 2

Panda Cloud Antivirus 2 este primul anti-virus ce se bazează pe cloud computing – micuț și foarte rapid de instalat, nu consumă multe resurse de sistem și, conform AV-Comparatives, are rata de protecție de 97,1%. Totuși, pe parcusul testelor, Panda a dovedid că nu se descurcă în repararea sistemelor infectate. În plus, utilizatorul trebuie să fie în permanență conectat la internet pentru ca sistemul său să fie protejat.

AVG

No Comments

Leave A Comment