HomeStiri10 argumente pentru a alege un laptop ASUS cu ecran OLED
ZenBook 13 OLED UX325

10 argumente pentru a alege un laptop ASUS cu ecran OLED

Laptopurile ASUS cu ecrane OLED 4K sunt pur și simplu spectaculoase. Contrastul ridicat, culorile intense, contururile clare și negrul profund sunt avantajele de necontestat ale celor mai bune panouri, destinate laptopurilor de ultimă generație.

Mai jos vă prezentăm 10 argumente pentru care să alegeți un laptop ASUS echipat cu ecran OLED.

Vezi oferta 1 online Vezi oferta 2 online

Mai puțină lumină albastră dăunătoare

Panoul cu tehnologie OLED nu are nevoie de LED-uri albe ca sursă de lumină, deci nu va evite lumină albastră, ce ar putea fi nocivă pentru ochi. Mai mult, ecranele OLED emit cu circa 70% mai puțină lumină albastră decât un ecran LCD de laptop. Lumina albastră ce se apropie de zona ultra-violetelor este nocivă pentru vedere, mai ales atunci când folosiți portabilul pe termen lung. Află mai multe!

Lumina albastră e dăunătoare

Studiile efectuate de organizații prestigioase au arătat că lumina albastră afectează retina și este mult mai nocivă pentru copii. Lumina albastră dăunătoare poate penetra ochiul unui copil mult mai ușor – 80% lumină albastră ajunge pe retina unui copil de 5 ani, comparativ cu 20% în cazul unui adult de 60 de ani. Află mai multe!

Certificate de SGS și TUV Rheinland

Ecranele OLED implementate de ASUS sunt certificate de SGS și TUV Rheinland pentru nivelul redus de lumină albastră și sunt o garanție a calității pe acest segment. Tehnologia ASUS Eye Care a fost concepută pentru a preveni simptomele ochilor obosiți, cauzate de utilizarea prelungită a calculatorului. Află mai multe!

Paletă extinsă de culori

Panourile OLED, montate pe laptopurile ASUS, au culori intense, apropiate de cele din realitate. Acestea acoperă în proporție de 100% spectrul de culoare DCI-P3 și 133% spațiul sRGB. Valorile sunt impresionante, mai ales că nu discutăm neapărat de modele destinat profesioniștilor din domeniul graficii, ci de laptopuri recomandate oricui își dorește calitate de la un capăt la altul. Află mai multe!

Culori fidele la o luminozitate redusă

Spre deosebire de ecranele LCD care își reduc substanțial spațiul de culoare odată cu scăderea intensității luminoase, ecranele OLED își păstrează mai bine culorile chiar și atunci când reducem luminozitatea. Secretul acestora constă în pixelii ce sunt capabili să-și genereze singuri lumina necesară. Află mai multe!

Luminozitate percepută mai ridicată

Panourile OLED pe care le regăsim pe laptopurile ASUS pot acoperi spectrul de culoare DCI-P3 în proporție de 100% chiar și atunci când luminozitatea este redusă. Panourile oferă un contrast înalt de 1.000.000:1 și au o luminozitate percepută de 1,3 ori mai mare decât în cazul unui ecran LCD. Află mai multe!

Un negru mai intens

Panourile OLED sunt recunoscute pentru precizia culorilor și pentru contrastul foarte ridicat. În cazul panourilor OLED integrate pe noile laptopurile ASUS vorbim de o rată de contrast de 1.000.000:1 și certificarea VESA Display HDR True Black 500. Află mai multe!

HDR500 True Black

Un panou OLED va fi mai bun ca unul LCD chiar dacă cele două poartă eticheta Display HDR500 True Black. Rata de contrast în cazul unei matricii OLED este de 1.000.000:1, în timp ce un panou LCD abia ajunge la 5.000:1. Când vine vorba de reglarea intensității luminoase, LED-urile din spatele matricei LCD pot ajunge la 0,1 nits. Află mai multe!

Timp de răspuns foarte bun

Panourile OLED au cu totul altă abordare față de variantele LCD, timpul de răspuns al matricei OLED fiind de numai 0,2 secunde, mult mai mică decât la un LCD obișnuit. Secvențele ce se derulează pe ecran sunt cursive, au fluiditatea solicitată de utilizatori, fără blur. Află mai multe!

Validate Pantone

Laptopurile ASUS cu ecrane OLED sunt validate Pantone pentru acuratețea culorilor reproduse de acest tip de panou. Acest aspect este esențial în crearea și editarea de conținut foto-video, ajutând la obținerea unor lucrări finale cu o cromatică fidelă realității. Utilizatorii laptopurilor de acest tip vor vedea pe ecran culori intense, cu un contrast ridicat și un negru profund. Află mai multe!