HomeProduseLaptopuriLaptopurile ASUS cu ecrane OLED sunt certificate de SGS și TUV Rheinland
ASUS ZenBook Pro Duo UX581LV

Laptopurile ASUS cu ecrane OLED sunt certificate de SGS și TUV Rheinland

ASUS le propune utilizatorilor laptopuri dotate cu panouri OLED (organic light-emitting diode sau LED organic) cu rezoluție ridicată și un nivel redus de lumină albastră. Ecranele OLED implementate de ASUS sunt certificate de SGS și TUV Rheinland pentru nivelul redus de lumină albastră și sunt o garanție a calității pe acest segment.

Tehnologia ASUS Eye Care a fost concepută pentru a preveni simptomele ochilor obosiți, cauzate de utilizarea prelungită a calculatorului. Cu tehnologia ASUS Eye Care, laptopurile ASUS asigură o experiență de vizionare confortabilă, fără să accelereze senzația de oboseală, specifică după mai multe ore de utilizare a portabilului.

Tehnologia ASUS Eye Care este o combinație de două tehnologii (Flicker-free și Low Blue Light). Tehnologia ASUS Flicker-Free folosește ajustarea dinamică a luminii de fundal pentru a reduce pâlpâirea ecranului. Reglarea inteligentă a luminii de fundal evită nivelurile reduse de luminozitate, precum și nivelurile prea ridicate.

Tehnologia Low Blue Light permite filtrarea cantității de lumină albastră și expunerea la lumină albastru-violet cu energie ridicată, care dăunează ochilor.

ASUS ZenBook Pro Duo

ASUS ZenBook Pro Duo cu ScreenPad Plus

Un exemplu în acest sens este ASUS ZenBook Pro Duo UX581 cu panou OLED 4K HDR. Acesta dispune pe lângă ecranul principal OLED 4K de un al doilea ecran 4K tactil, montat deasupra tastaturii, ce se întinde pe întreaga lățime a laptopului. Acesta se numește ScreenPad Plus (vezi un tutorial de utilizare) și interacționează perfect cu ecranul principal, utilizatorul având posibilitatea să gliseze ferestrele de pe un ecran pe altul, în funcție de cum dorește să lucreze.

La începutul lui 2021, ASUS a extins oferta de laptopuri echipate cu panouri OLED cu noi modele precum ZenBook 13 US325 OLED și ZenBook Pro Duo 15 OLED.

Urmărește un video comparativ între ecranele OLD și LCD de pe laptopuri