HomeProduseLaptopuriLaptopurile ASUS cu ecran OLED au o luminozitate percepută mai ridicată
ZenBook Flip S UX371

Laptopurile ASUS cu ecran OLED au o luminozitate percepută mai ridicată

Panourile OLED pe care le regăsim pe laptopurile ASUS pot acoperi spectrul de culoare DCI-P3 în proporție de 100% chiar și atunci când luminozitatea este redusă. Panourile oferă un contrast înalt de 1.000.000:1 și au o luminozitate percepută de 1,3 ori mai mare decât în cazul unui ecran LCD.

Totul se întâmplă în mediul specific unui birou, unde iluminarea exterioară este de 500 lucși. Un laptop ASUS cu o luminozitate de 400 niți poate avea o luminozitate percepută specifică unui model LCD cu 520 niți.

Laptopurile ASUS cu panou OLED (Organic Light-Emitting Diode) vă permite să vedeți mai clar conținutul chiar și atunci când setați o luminozitate mai redusă. Dacă aveți nevoie de o luminozitate de 400 niți pe un laptop LCD, pe un laptop ASUS cu panou OLED puteți seta luminozitatea la 303 niți pentru aceeași percepție a luminii, dar cu un confort crescut și culori mai intense.

Primul laptop ASUS de acest tip – ZenBook Flip S UX371 – a fost pus pe piață la finalul anului 2020. Într-o multitudine de articole, testerii de specialitate au apreciat calitatea ecranului, fiind uimiți de îmbunătățirile semnificative aduse de ecranul ASUS OLED comparativ cu versiunile LCD. Află mai multe detalii despre ZenBook Flip S

La începutul lui 2021, ASUS a extins oferta de laptopuri echipate cu panouri OLED cu noi modele precum ZenBook 13 US325 OLED și ZenBook Pro Duo 15 OLED.

Urmărește un video comparativ între ecranele OLD și LCD de pe laptopuri