HomeProduseLaptopuriLaptopurile ASUS cu ecran OLED oferă un timp de răspuns foarte bun
ZenBook 13 OLED UX325

Laptopurile ASUS cu ecran OLED oferă un timp de răspuns foarte bun

Timpul de răspuns și rata de reîmprospătare a cadrelor sunt parametri larg discutați de cei mai mulți pasionați de jocuri și multimedia. De regulă, se caută obținerea unui timp de răspuns cât mai scurt și a unei rate de refresh cât mai mare.

Panourile OLED au cu totul altă abordare față de variantele LCD, timpul de răspuns al matricei OLED fiind de numai 0,2 secunde, mult mai mică decât la un LCD obișnuit. Secvențele ce se derulează pe ecran sunt cursive, au fluiditatea solicitată de utilizatori, fără blur. Transmisiile sportive, filmele și jocurile sunt cele ce vor fi influențate în mod pozitiv de aceste caracteristici.

Comparativ cu un laptop LCD obișnuit, cu un timp de răspuns al panoului de peste 10 ms (matrice TN cu timp de răspuns de la 10 ms până la 15 ms, afișaj IPS cu timp de răspuns de la 25 ms până la 35 ms), laptopul ASUS cu panou OLED are timp de răspuns de cel puțin 50 de ori mai rapid.

Primul laptop ASUS de acest tip – ZenBook Flip S UX371 – a fost pus pe piață la finalul anului 2020. Într-o multitudine de articole, testerii de specialitate au apreciat calitatea ecranului, fiind uimiți de îmbunătățirile semnificative aduse de ecranul ASUS OLED comparativ cu versiunile LCD. Află mai multe detalii despre ZenBook Flip S

La începutul lui 2021, ASUS a extins oferta de laptopuri echipate cu panouri OLED cu noi modele precum ZenBook 13 US325 OLED și ZenBook Pro Duo 15 OLED.

Urmărește un video comparativ între ecranele OLD și LCD de pe laptopuri