HomeCum să...Cum să alegi un router WiFi extensibil
Routere extensibile de la ASUS

Cum să alegi un router WiFi extensibil

Câtă vreme netul merge OK, unii utilizatori ar putea chiar să uite pe unde este instalat routerul de acasă. Dar de îndată ce te trezești că nu ai net în cine știe ce locație mai izolată din casă realizezi cât de important este rolul jucat de acest dispozitiv într-o gospodărie modernă, în care internetul a devenit o simplă utilitate. Ce te faci dacă ai zone moarte în care internetul nu ajunge sau dacă ai nevoie să extinzi acoperirea WiFi? Soluția cea mai la îndemână pentru mulți este fie un repetor WiFi ieftin sau un extender WiFi. Pare intuitiv, dar abia când ajungi să le instalezi descoperi că nu obții performanța și confortul pe care le aștepți și te trezești că ai încă o pereche de SSID și parolă pe care trebuie să le introduci în toate dispozitivele pe care le folosești în mișcare.

ASUS oferă însă o soluție ingenioasă sub forma tehnologiei AiMesh, care transformă multe modele de routere ASUS în variante extensibile. Routerele wireless compatibile AiMesh pot fi conectate pentru a crea o rețea WiFi mesh pentru întreaga locuință. Atunci când renovezi un subsol, construiești o anexă la casa ta sau te muți într-o casă mai nouă și mai mare, vei fi pregătit să îți extinzi rețeaua cu ușurință cu AiMesh. Și, în tot acest timp, te vei bucura de instrumente de gestionare ușoară, de securitate cuprinzătoare și de un set bogat de caracteristici.

Rețea extensibilă fără griji

Routerele extensibile oferă o singură rețea WiFi, fără întreruperi, pentru întreaga casă. Când este timpul să îți extinzi rețeaua, poți pur și simplu să adaugi o altă unitate. Acest sistem nu te obligă să schimbi rețelele pe măsură ce te deplasezi. Routerele din rețeaua ta vor lucra în tandem pentru a determina care dintre ele oferă cel mai bun semnal pentru fiecare dispozitiv conectat și vor transfera conexiunea între ele în mod transparent, fără nicio intervenție sau interacțiune directă din partea ta.

Un router obișnuit și un extender WiFi sunt mult mai puțin convenabile. S-ar putea să trebuiască să oprești și să pornești WiFi-ul de fiecare dată când te deplasezi prin casă doar pentru a rămâne conectat. În unele scenarii, chiar și atunci când te afli mai aproape de routerul principal, dispozitivul tău ar putea fi în continuare conectat la WiFi extender, care poate trimite un semnal mai slab deoarece se află într-o altă cameră.

Funcții bogate și avansate în întreaga rețea de acasă

Valoarea unui router extensibil ASUS merge chiar și dincolo de extensiile WiFi. Beneficiezi de funcții complete de securitate și de rețea de nivel comercial în întreaga ta rețea – fără să plătești o taxă de abonament. ASUS a dezvoltat primul router extensibil și tehnologia AiMesh în 2017. De atunci, majoritatea routerelor ASUS sunt compatibile cu tehnologia extensibilă și AiMesh, inclusiv viitorul prim router WiFi 7 din lume. Poți fi sigur că aceste routere sunt compatibile cu toate generațiile WiFi. Atunci când faci upgrade la tehnologia WiFi de viitor, poți refolosi routerul tău extensibil mai vechi ca un nod de rețea pentru a consolida semnalul WiFi de acasă – ceea ce reduce și deșeurile electronice.

Hai să vedem câteva dintre ofertele disponibile! Poți consulta și promoția aflată în derulare pe eMAG.ro:

VEZI PROMOȚIA ONLINE

ASUS RT-AX59U

Casa ta va deveni cu adevărat inteligentă grație WiFi-ului rapid și fiabil, asigurat de routerul RT-AX59U WiFi 6. Acesta este complet compatibil cu standardele și dispozitivele WiFi anterioare, astfel încât poți rămâne conectat fără griji la toate activitățile tale pe net.

Router ASUS RT-AX59U

Router ASUS RT-AX59U

Designul ultra-minimalist al modelului RT-AX59U se integrează optim într-o mare varietate de interioare din locuințe sau din medii de afaceri. Suportul inovator pentru picior poate servi și ca suport de montare pe perete pentru o instalare fără probleme.

Puternicul procesor quad-core și tehnologia WiFi 6 oferă o capacitate de până la 4 ori mai mare pentru mai multe dispozitive. Cu suport pentru lățimea de bandă a canalului de 160 MHz, routerul oferă viteze de 3 ori mai rapide și fiabilitate sporită, iar eficiența îmbunătățită a transmisiei de date reduce, de asemenea, consumul de energie de până la 7 ori, pentru o durata de viață mai bună a bateriei.

Vezi oferta online

ASUS RT-AX57 Go

Rămâi conectat pe drum cu opțiunile de conectivitate versatile ale routerului RT-AX57 Go și bucură-te de WiFi securizat și VPN convenabil oriunde mergi! Routerul ASUS premiat de PC Magazine oferă acum conectivitate în trei moduri pentru călătorii, serviciu și acasă. Fiecare mod este capabil să servească drept conexiune la Internet principală sau de rezervă pentru o experiență online perfectă.

Router ASUS RT-AX57 Go

Router ASUS RT-AX57 Go

Poți stabili o conexiune WiFi din mers conectând portul USB WAN la hotspot-ul smartphone-ului tău. Nu este nevoie de o configurare complicată. Apoi navighează în siguranță pe WiFi-ul public creând un hotspot privat cu securitate îmbunătățită pentru dispozitivul tău.

RT-AX57 Go acceptă o gamă largă a celor mai recente protocoale VPN populare, inclusiv WireGuard și OpenVPN. Cu suport pentru mai mult de 30 de furnizori de servicii VPN, cum ar fi Surfshark, utilizatorii au flexibilitatea de a selecta serviciul optim adaptat nevoilor lor specifice. Când utilizezi WiFi public, aplicația mobilă ASUS Instant Guard îți oferă, de asemenea, un VPN sigur partajabil cu un singur clic.

Vezi oferta online

ASUS RT-AX58U V2

Numărul tot mai mare de dispozitive personale și IoT conectate a dus la o creștere generală a densității rețelei care împinge limitele standardelor Wi-Fi actuale. Cel mai recent standard 802.11ax oferă tehnologii pregătite pentru viitor, o eficiență mai mare a rețelei, viteze Wi-Fi mai rapide, acoperire mai mare și o durată de viață a bateriei îmbunătățită.

Router ASUS RT-AX58U V2

Router ASUS RT-AX58U V2

RT-AX58U este un router Wi-Fi cu bandă dublă 2×2 care oferă lățime de bandă de 160 MHz și 1024-QAM pentru conexiuni wireless mai rapide. Cu o viteză totală de aproximativ 3000 Mbps – 574 Mbps în banda de 2,4 GHz si 2402 Mbps în banda de 5 GHz – RT-AX58U este de 2,5 ori mai rapid decât routerele dual-band 802.11ac 2×2.

Cu o combinație revoluționară a tehnologiilor OFDMA și MU-MIMO, tehnologia 802.11ax oferă o cvadruplare a capacității și eficienței rețelei în medii cu trafic intens. Suportul OFDMA din standardul Wi-Fi 802.11ax împarte fiecare canal în sub-canale mici, permițând semnalarea de la mai multe dispozitive și transmisia să funcționeze simultan, reducând latențele.

Vezi oferta online

ASUS TUF Gaming AX3000 V2

TUF Gaming AX3000 V2 este conceput pentru a oferi conexiuni wireless și prin cablu stabile și rapide în medii cu densitate mare a dispozitivelor. Este un router de care beneficiază toate dispozitivele tale, de la laptopuri, smartphone-uri și console de jocuri, până la toate dispozitivele IoT din casa ta.

Router ASUS TUF Gaming AX3000 V2

Router ASUS TUF Gaming AX3000 V2

WiFi 6 oferă viteze wireless mai rapide cu tehnologiile OFDMA, colorare BSS și MU-MIMO și, de asemenea, sporește eficiența rețelei, astfel încât toate dispozitivele tale să primească partea lor echitabilă de lățime de bandă WiFi. TUF Gaming AX3000 V2 poate debloca o lățime de banda de până la 2 Gbps prin portul de 2,5 Gbps și poate agrega două servicii de internet separate de 1 Gbps folosind porturile LAN1 și LAN2.

Routerul a fost proiectat pentru a oferi cea mai largă acoperire WiFi posibilă. Folosește OFDMA, o nouă tehnologie din WiFi 6 care permite semnalelor să călătorească mai departe decât în WiFi 5. Cu o configurație 2×2 MIMO, împreună cu alte îmbunătățiri precum beamforming, care concentrează semnalul spre fiecare dispozitiv, TUF Gaming AX3000 V2 ajunge în fiecare colț al casei tale.

Vezi oferta online

ASUS RT-AX1800U

RT-AX1800U este un router WiFi 2×2 dual-band care oferă o lățime de bandă de 80 MHz și 1024-QAM pentru conexiuni wireless mult mai rapide. Cu o viteză totală de rețea de aproximativ 1800 Mbps – 574 Mbps în banda de 2,4 GHz și 1201 Mbps în banda de 5 GHz – RT-AX1800U este de 1,5 ori mai rapid decât routerele 802.11ac 2×2 dual-band.

Router ASUS RT-AX1800U

Router ASUS RT-AX1800U

Cu o combinație revoluționară de tehnologie OFDMA și MU-MIMO, tehnologia 802.11ax oferă o capacitate de rețea și o eficiență de până la 4 ori mai mari în mediile cu trafic dens. Generația anterioară de WiFi 802.11ac poate gestiona doar un singur dispozitiv pe fiecare canal de rețea, ceea ce reprezintă o utilizare ineficientă a lățimii de bandă disponibile. WiFi 6 (802.11ax) împarte fiecare canal în sub-canale mici, permițând gruparea și transmisia simultană.

Target Wake Time (TWT) permite routerului RT-AX1800U să programeze intervale desemnate pentru ca dispozitivele să transmită date. Acest lucru le permite acestora să intre în stare de veghe atunci când nu este nevoie să aștepte semnalul routerului, reducând consumul de energie de până la 7 ori, pentru o durată de viață a bateriei semnificativ îmbunătățită.

Vezi oferta online