HomeProduseLaptopuriCe vrem de la ecranul laptopului: viteză sau rezoluție?
Laptopul de gaming ROG Zephyrus Duo 15 SE cu ScreenPad Plus

Ce vrem de la ecranul laptopului: viteză sau rezoluție?

Un joc reușit trebuie să aibă o poveste bună, o grafică superbă și un gameplay fluid, fără întreruperi. Jocurile de top trec printr-un amplu proces de verificare, fiecare scenă fiind testată de sute de ori până la momentul lansării finale. Grafica jocurilor AAA poate primi doar laude, iar tehnologiile recente pentru trasarea umbrelor și reflexiilor în timp real funcționează impecabil.

Laptopurile de gaming ROG vor putea rula jocurile la cele mai înalte setări grafice posibile grație acceleratoarelor de ultimă oră. Modelele recent lansate la CES 2021 sunt echipate cu acceleratoare grafice din seria GeForce RTX 3000 de la NVIDIA și au capacitatea de a genera imagini impresionante.

Pe lângă hardware-ul ce se ocupă propriu zis cu procesarea instrucțiunilor jocului, ecranele trebuie să țină pasul cu viteza plăcii video. Noile ecrane au rate de refresh de până la 360Hz și sunt sincronizate cu placa video pentru a reda cadru cu cadru, fără pierderi, fără întreruperi.

Republic of Gamers oferă panouri validate Pantone

Republic of Gamers s-a concentrat asupra panourilor versatile de nivel IPS, care reproduc culori bogate cu unghiuri largi de vizualizare. Laptopurile recente ROG Zephyrus au panouri validate Pantone, care sunt calibrate din fabrică pentru a garanta precizia culorilor.

Rezoluțiile mai ridicate sporesc detaliile, dar în mod tradițional erau limitate la o rată de refresh de 60 Hz, care este mai mică decât valorile așteptate de gameri. Același lucru este valabil și pentru spectrele mai largi. În 2021 ROG introduce o nouă eră cu ecrane multiple care pun laolaltă viteza, rezoluția și spațiile largi de culoare.

Zephyrus Duo 15 SE duce rezoluția 4K la nivelul următor

Ecranul principal de pe Zephyrus Duo 15 SE duce rezoluția 4K la nivelul următor, cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz, care dublează viteza ecranelor obișnuite Ultra HD. Overdrive reduce timpul de răspuns al pixelilor, de la gri la gri, până la 3 ms, o reducere de peste șapte ori comparativ cu modelele 4K tipice. Panoul oferă, de asemenea, o paletă validată Pantone care acoperă întregul spațiu de culoare Adobe RGB, popular printre profesioniștii din creație.

Laptopul de gaming ROG Zephyrus Duo 15 SE

Laptopul de gaming ROG Zephyrus Duo 15 SE cu ScreenPad Plus

ROG se angajează să aducă cele mai noi inovații tuturor gamerilor, astfel că sunt disponibile configurații suplimentare cu alternative mai accesibile. În septembrie 2020, ROG a fost primul care a prezentat un panou de laptop WQHD cu refresh ridicat, care avea o rezoluție de 2560 x 1440 și până la 165Hz. Acest panou atinge un echilibru diferit pentru un public mai larg și o gamă mai ofertantă de acceleratoare grafice. Timpul de răspuns de 3 ms concurează cu cele mai rapide panouri esport, în timp ce acoperirea completă a gamei mai largi de culori DCI-P3 permite o experiență cinematografică.

Noul ecran WQHD vine cu culori validate Pantone în forma ultra-subțire a lui Zephyrus G15. De asemenea, jucătorii pot alege între două dimensiuni, între laptopurile Strix G15 și G17 și Strix SCAR 15 și 17.

Așadar, pasionații de gaming nu trebuie să mai facă compromisul între viteză și rezoluție, alegând una în detrimentul alteia, pentru că cele mai noi laptopuri ROG le poate oferi pe amândouă.