HomeProduseLaptopuriUn motiv să alegi ecranul OLED: lumina albastră dăunează sănătății ochilor
ZenBook Flip S UX371

Un motiv să alegi ecranul OLED: lumina albastră dăunează sănătății ochilor

Efectul luminii albastre se face resimțit după mai multe ore în care stăm cu ochii ațintiți la o sursă care emite o astfel de lumină în cantitate mare.

Studiile efectuate de organizații prestigioase au arătat că lumina albastră afectează retina și este mult mai nocivă pentru copii. Lumina albastră dăunătoare poate penetra ochiul unui copil mult mai ușor – 80% lumină albastră ajunge pe retina unui copil de 5 ani, comparativ cu 20% în cazul unui adult de 60 de ani. De aceea, este necesar să îi impuneți limite copilului dumneavoastră atunci când folosește calculatorul, telefonul sau tableta.

Laptopurile ASUS cu ecran OLED (Organic Light-Emitting Diode) emit o cantitate de lumină albastră sensibil mai mică (cu până la 70% mai mică) decât un laptop cu panou LCD.

ASUS are o ofertă în continuă expansiune, noile modele având ecrane OLED cu emisie redusă de lumină albastră. Laptopuri precum ZenBook Flip S UX371 și ZenBook Pro Duo sau mai recent ZenBook Flip 15 OLED oferă panouri de înaltă calitate, cu o acoperire mare a celor mai utilizate spații de culoare din industria grafică. Mai mult, laptopurile ASUS cu ecrane OLED le permit utilizatorilor să lucreze mai mult timp, fără să resimtă efectul oboselii.

Ecranele OLED HDR de pe laptopurile ASUS au rezoluții de până la 4K UHD și redă imagini excepțional de detaliate și realiste, cu acuratețe superioară a culorilor. Panourile sunt Validate PANTONE și acoperă 100% spectrul de culoare DCI-P3.

Urmărește un video comparativ între ecranele OLD și LCD de pe laptopuri