HomeProduseLaptopuriPanourile OLED de pe laptopurile ASUS redau un negru mai profund
ZenBook 13 OLED UX325

Panourile OLED de pe laptopurile ASUS redau un negru mai profund

Panourile OLED sunt recunoscute pentru precizia culorilor și pentru contrastul foarte ridicat. În cazul panourilor OLED integrate pe noile laptopurile ASUS vorbim de o rată de contrast de 1.000.000:1 și certificarea VESA Display HDR True Black 500.

Slăbiciunea celor mai multe ecrane LCD o reprezintă nuanțele de negru ce sunt afișate ca un gri spălăcit, alterat tocmai de luminozitatea LED-urilor albe din spatele matricei. Odată cu implementarea controlului luminozității pe zone ale ecranului, aceste probleme au fost rezolvate parțial, însă nu total.

Laptopurile cu ecran OLED controlează mult mai bine luminozitatea fiecărui pixel și au culori intense indiferent de nivelul de luminozitate. Utilizatorii care aleg un laptop cu ecran OLED 4K HDR, precum ASUS ZenBook Duo Ux581  sau UX582, se vor bucura de culori intense, apropiate de nuanțele naturale așa cum sunt ele văzute într-o zi însorită de vară.

La începutul lui 2021, ASUS a extins oferta de laptopuri echipate cu panouri OLED cu noi modele precum ZenBook 13 US325 OLED și ZenBook Pro Duo 15 OLED.

Urmărește un video comparativ între ecranele OLD și LCD de pe laptopuri