HomeProduseLaptopuriEcranele ASUS OLED cu HDR500 True Black sunt mult mai bune decât cele LCD
ZenBook Pro Duo UX582

Ecranele ASUS OLED cu HDR500 True Black sunt mult mai bune decât cele LCD

Din orice unghi am privi imaginea de pe ecran, concluziile rămân aceleași. Panourile OLED au un avantaj clar în fața celor LCD, atunci când vine vorba de reglarea intensității luminoase. Această caracteristică a fiecărui prixel prin care este reglată precis luminozitatea oferă un număr mai mare de griuri și un negru profund, ce este bine conturat pe ecran.

Spre exemplu, un panou OLED va fi mai bun ca unul LCD chiar dacă cele două poartă eticheta Display HDR500 True Black. Rata de contrast în cazul unei matricii OLED este de 1.000.000:1, în timp ce un panou LCD abia ajunge la 5.000:1. Când vine vorba de reglarea intensității luminoase, LED-urile din spatele matricei LCD pot ajunge la 0,1 nits. În cazul OLED, reglarea intensității luminoase nu e nicio problemă și poate porni de la valori mult mai apropiate de zero.

Negrul este asociat cu alte culori pentru a forma elemente grafice de excepție. O zonă ce ar trebui să fie de un negru profund, afișată de un ecran LCD de slabă calitate ca un gri închis, va altera și culoare din imediata sa apropiere.

ASUS OLED - Display HDR500 True Black

ASUS OLED – Display HDR500 True Black

Primul laptop ASUS de acest tip – ZenBook Flip S UX371 – a fost pus pe piață la finalul anului 2020. Într-o multitudine de articole, testerii de specialitate au apreciat calitatea ecranului, fiind uimiți de îmbunătățirile semnificative aduse de ecranul ASUS OLED comparativ cu versiunile LCD. Află mai multe detalii despre ZenBook Flip S

La începutul lui 2021, ASUS a extins oferta de laptopuri echipate cu panouri OLED cu noi modele precum ZenBook 13 US325 OLED și ZenBook Pro Duo 15 OLED.

Urmărește un video comparativ între ecranele OLD și LCD de pe laptopuri