HomeStiriLansariASUS ExpertBook B9, cel mai ușor laptop de business din lume
ASUS ExpertBook B9450

ASUS ExpertBook B9, cel mai ușor laptop de business din lume

Cel mai ușor laptop de business din lume, ASUS ExpertBook B9, are o greutate de numai 870 de grame și un profil subțire de 14,9 mm. Chiar dacă pare „un fulg”, B9 este un adevărat „greu” în materie de performanțe și durabilitate.

Anunțat de ASUS la CES 2020, ExpertBook B9 (B9450) păstrează în ADN fiabilitatea și personalitatea profesională a produselor ASUSPRO, adăugând mai multe inovații și flexibilitate pentru a îndeplini cerințele mediului de afaceri modern.

Ecranul NanoEdge cu ramă foarte îngustă pe cele patru laturi a permis ca panoul de 14 inchi al modelului B9 să poată fi montat într-o carcasă cu dimensiuni specifice laptopurilor de 13 inchi, conducând la un raport ecran/corp de 94%. Chiar și cu acest corp compact, utilizatorii se pot bucura de performanțele lui B9 fără întreruperi, bateria având o autonomie extinsă, de până la 24 de ore de funcționare. Facilități precum balamaua ErgoLift pentru o experiență îmbunătățită de tastare și facilitarea răcirii, suportul Amazon Alexa încorporat și sistemul audio optimizat de Harman Kardon sporesc confortul utilizatorului.

ASUS ExpertBook B9 va fi disponibil în România în cea de-a doua jumătate a primului trimestru din 2020. Prețurile configurației cu procesor Intel Core i7-10510, 16 GB RAM și două SSD-uri de 512 GB vor porni de la aproximativ 8000 lei (taxe incluse).

ASUS ExpertBook B9, cel mai ușor laptop de business din lume

ASUS ExpertBook B9, cel mai ușor laptop de business din lume

Hardware redutabil

ExpertBook B9450 oferă performanțe de top grație unui procesor ce urcă în gamă până la Intel Core din generația a 10-a, stocării duale cu două SSD-uri ultra-rapide de 2TB pe PCIe 3.0 x4 și până la 16 GB de memorie RAM și conectivitate Wi-Fi 6 (802.11ax) de generația următoare. Laptopul include o gamă completă de opțiuni de intrare/ieșire incluzând Thunderbolt 3 și porturile HDMI și exclusivul ASUS NumberPad 2.0 integrat în touchpad pentru introducerea rapidă a datelor.

Pe lângă robustețea de nivel militar (certificare MIL-STD-810G), B9 dispune de un chip de securitate Trusted Platform Module 2.0 integrat, pentru a păstra în siguranță datele critice de afaceri. Totodată, camera IR permite autentificare biometrică. Certificat de Project Athena de la Intel în privința proiectării sale axate pe performanța mobilă, ASUS ExpertBook B9 furnizează performanțe de excepție, conectivitate rapidă, fiabilitate fără rival și securitate solidă.

Construit pentru profesioniști

Cu finisajele sale Star Black, ASUS ExpertBook B9 are o estetică discretă, dar elegantă. Montat într-o carcasă prelucrată din aliaj de magneziu și litiu, B9 este mai rezistent și mai ușor decât modelele precedente din aliaj de magneziu.

Ecranul de 14 inchi, cu panou NanoEdge cu ramă aproape invizibilă, oferă o experiență mai captivantă și o amprentă compactă similară cu cea a vechilor laptopuri de 13 inchi. Alte elemente de design includ, pe lângă balamaua ErgoLift, o matrice de patru microfoane care suportă atenuarea zgomotului și surse din plan îndepărtat pentru videoconferințe, filtru de acoperire pentru camera IR și o bară luminoasă în fața laptopului ce se activează la utilizarea Microsoft Cortana și Amazon Alexa. Sistemul de sunet al modelului B9 este optimizat de Harman Kardon, cu difuzoare îndreptate în jos, care beneficiază de procesarea semnalului pentru a face ajustări adaptative în timp, îmbunătățind claritatea și filtrând zgomotul. Pentru fluxurile intense ce lucrează cu date, B9 este primul laptop de business ce include tehnologia exclusivă ASUS NumberPad 2.0 – o tastatură numerică iluminată LED integrată în touchpad.

Specificații1

Procesor Intel® Core™ i7-10510 cu Intel® UHD Graphics 620 (1.8 GHz, până la 4,9 GHz, 8 MB cache, 4 nuclee)
Intel® Core™ i5-10210 cu Intel® UHD Graphics 620 (1.6 GHz, până la 4,2 GHz, 6 MB cache, 4 nuclee)
suport Intel® vPro™ (opțional)
Sistem de operare Windows 10 Pro (ASUS recomandă Windows 10 Pro)
Windows 10 Home
Memorie 8GB/16GB(2133MHz) integrat, suportă max. 16GB
Slot de memorie N/A
SSD SSD 2 X M.2 PCIe x4 (SATA core lay) (max 2TB X 2)
HDD N/A
Ecran 14,0″ FHD (1920×1080), sRGB 100% (NTSC:72%), iluminare LED, Anti-Glare, Wide View, 300 niți
GPU Intel® UHD Graphics 620 integrat
Interfețe 2 x USB 3.1 Gen 1 Type-C (Thunderbolt 3)
1 x USB 3.1 Gen 2 Type-A
1 x HDMI
1 X micro HDMI pentru Lan chip
1 x Audio Combo Jack
Cameră 720p HD cu microfon; cameră IR
Wireless WIFI 6 (802.11AX) + Bluetooth 5.0
LAN LAN chip integrat
Audio Harman/Kardon
Microfon integrat / Difuzoare Stereo 2W integrate
Greutate Pornind de la 870 grame cu baterie

1 Specificațiile, conținutul și disponibilitatea produsului se pot schimba fără notificare și pot varia de la țară la țară. Performanțele reale pot diferi în funcție de aplicații, modul de utilizare, mediu și alți factori. Specificațiile complete sunt disponibile la http://www.asus.com.