HomeProduseLaptopuriForță și suplețe: laptopurile ASUS și ROG la CES 2020
ASUS G14 A17

Forță și suplețe: laptopurile ASUS și ROG la CES 2020

ASUS și ROG au început anul în forță, prezentând la CES 2020 o gamă variată de laptopuri puternice, destinate tuturor segmentelor de utilizatori și tuturor scenariilor de utilizare imaginabile.  Între acestea, se remarcă mașinăriile destinate gaming-ului, care încă rămâne unul dintre principalele motoare de dezvoltare a industriei computerelor. Inginerii ASUS ne-au prezentat la acest început de an câteva modele remarcabile, care includ modelul pe cât de puternic, pe atât de arătos Zephyrus G14, care va deveni, foarte probabil, arma preferată a gamerilor de top în cele mai dure competiții ale anului 2020, dar și noua familie de laptopuri TUF Gaming, care vor redefini ideea de laptop de gaming puternic.

Forța suplă a gamingului în 2020

Zephyrus G14 reușește performanța deloc neglijabilă de a integra puternicele procesoare mobile AMD Ryzen 4000 (construite pe arhitectura Zen 2, în procesul industrial pe 7 nm), alături de o placă grafică puternică, de talia NVIDIA GeForce RTX 2060, într-o carcasă compactă și suficient de portabilă pentru a fi transportată oriunde, la un preț ce face gaming-ul accesibil unui public și mai larg. Gamerii vor putea alege între un panou Full HD rapid care poate atinge 120 Hz, potrivit pentru jocuri cu acțiune rapidă, de genul FPS-urilor, și un panou WQHD cu o rezoluție înaltă în care pot fi afișate cu claritate până și cele mai mici detalii, excelent pentru jocuri cum sunt cele de strategie sau adventure, unde remarcarea rapidă a detaliilor poate face diferența între victorie și eșec.

Zephyrus G14 folosește un procesor special, care generează mai puțină căldură, permițând un nivel de performanță fără precedent pentru o astfel de carcasă compactă. Chip-ul păstrează 8 nuclee și 16 fire de execuție pentru a efectua sarcinile solicitante, dar este reglat pentru a facilita managementul termic. Oferă totuși o amplă putere în aplicațiile solicitante precum editarea video și randarea 3D, în multitasking-ul intens cum ar fi gaming simultan cu streaming, înregistrări și chat. Având până la 32 GB de memorie RAM DDR4-3200 pe două canale, există loc, de asemenea, pentru proiecte mai mari. Stocarea ultra-rapidă este susținută de un SSD NVMe de până la 1TB capacitate, însemnând timpi minimi de încărcare pentru o bibliotecă imensă de jocuri și aplicații.

Află mai multe despre Zephyrus G14

Jocurile – o afacere de familie

Jocurile sunt afacerea în care excelează reputata familie TUF Gaming, iar modele anunțate la acest început de an promit forță și imagini de excepție, care vor face deliciul gamerilor din întreaga lume. Laptopurile de 15 inchi TUF Gaming A15 și F15, alături de modelele de 17 inchi A17 și F17, oferă experiențe fără precedent la nivelul lor de preț. Echipate cu cele mai recente procesoare mobile din seria AMD Ryzen 4000 (A15 și A17) sau Intel Core de generația a 10-a (F15 și F17) și o grafică de top bazată pe arhitectura NVIDIA Turing, noile mașini de gaming vor avea și opțiuni de afișare impresionante, cu rate de reîmprospătare de până la 144 Hz, precum și o serie de facilități ce îmbunătățesc portabilitatea, durata de viață a bateriei și durabilitatea, totul într-un format compact.

Puterea grafică a întregii serii poate atinge nivelul GeForce RTX 2060, ceea ce înseamnă o combinație de nuclee CUDA, RT și Tensor care facilitează randarea hibridă de „ray tracing” în timp real și accelerarea bazată pe AI. Platforma Turing are, de asemenea, un „encoder” video actualizat, capabil să captureze imagini de înaltă calitate la un nivel minim de utilizare a procesorului sistemului, astfel încât utilizatorii să poată rula cu ușurință jocuri și să facă streaming fluid simultan, de pe aceeași mașină. Ecranele cu rate de reîmprospătare de până la 144 Hz ale modelelor de 15 inchi și cele cu 120 Hz de pe versiunile de 17 inchi vor profita din plin de puterea grafică instalată și vor beneficia și de unghiuri de vizualizare largi.

Mai multe detalii despre noua familie TUF Gaming