HomeProduseLaptopuriCe presupune ecranul NanoEdge?
NanoEdge - raport maxim ecran-corp

Ce presupune ecranul NanoEdge?

Pentru a facilita lucrul cu aplicații multiple și pentru a îmbunătăți experiența multimedia, un ecran mai mare este categoric mai bun, în cazul unui laptop. De aceea, ASUS a depășit aspectele convenționale și a integrat în notebook-urile sale cele mai mari ecrane posibile.

Prin miniaturizarea sistemului electronic al panoului ecranului și prin utilizarea unor materiale speciale, ASUS a reușit să creeze rame foarte subțiri, care nu pun pe plan secund rezistența structurală a laptopurilor. Aceste ecrane cu design cu margini aproape invizibile poartă denumirea NanoEdge, valorificând din plin suprafața vizibilă oferită de un echipament portabil.

Care sunt avantajele unui ecran NanoEdge

  • Reduce dimensiunea laptopului

Ecranul NanoEdge are un cadru ultra-îngust care îi permite să se potrivească într-un șasiu subțire. Rezultatul este un laptop cu un raport impresionant de ecran/corp, care minimizează dimensiunea generală și vă ajută să vă îmbunătățiți productivitatea. Laptopurile ASUS cu ecrane NanoEdge sunt printre cele mai compacte din lume. De exemplu, cu acest ecran ultra-compact, modelul ZenBook 13 este mai mic decât o foaie de hârtie de format A4, fiind cu 14% mai mic decât generația anterioară (UX331).

  • Oferă o experiență vizuală cât mai captivantă

Fiecare cadru redat este mai captivant, fără elemente care să distragă privirea, de vreme ce marginile sunt aproape invizibile. De exemplu, recent anunțatul ZenBook Pro Duo dispune de un ecran OLED 4K UHD (3840 x 2160) pentru efecte vizuale ce-ți taie respirația și un touchpad cu funcție duală. Ecranul NanoEdge are o ramă foarte îngustă pe cele patru laturi pentru efecte vizuale captivante și o formă compactă.

  • Design superior cu funcționalitate ridicată

Integrarea unui ecran cu margini cât mai înguste implică multiple provocări în privința designului. De exemplu, în cazul lui ZenBook S13 UX392 – cel mai subțire laptop cu grafică discretă – pentru a putea integra o cameră web HD în rama superioară a ecranului s-a recurs la un decupaj special în monoblocul de aluminiu din care a fost tăiat capacul. Elementul rezultat servește și la deschiderea ecranului, ca suport de prindere.

Principalele laptopuri ASUS cu ecrane NanoEdge

ZenBook S13 UX392

Vezi oferta UX392

ASUS ZenBook S13 UX392

Margini 2,5 mm pe toate cele patru laturi

Raport ecran-corp de până la 97%

ZenBook 13 (UX333)

Vezi oferta UX333

ASUS ZenBook 13 UX333

2,8 mm pe laterale, 3,3 mm în partea de jos și doar 5,9 mm în partea de sus

Raport ecran-corp de până la 95%

ZenBook 14 (UX433)

Vezi oferta UX433

ASUS ZenBook 14 UX433 cu NumberPad

2,9 mm pe laterale, 3,3 mm în partea de jos și doar 6,1 mm în partea de sus

Raport ecran-corp de până la 92%

ZenBook 15 (UX533)

Vezi oferta UX533

ASUS Zenbook 15 UX553

3 mm pe laterale, 4,5 mm în partea de jos și doar 6,4 mm în partea de sus

Raport ecran-corp de până la 92%