HomeProduseLaptopuriROG Zephyrus G14: arma redutabilă a gamerului de top
ROG Zephyrus G14 GA401

ROG Zephyrus G14: arma redutabilă a gamerului de top

A trecut vremea când laptopurile ultra-subțiri erau un soi de „fashion statement” atrăgătoare, dar cu capabilități hardware limitate. Cel mai nou notebook de gaming Zephyrus G14, anunțat de Republic of Gamers (ROG) la CES 2020, oferă o putere fără precedent într-un format subțire de 14 inchi. Inginerii ROG continuă să redefinească posibilul în categoria laptopurilor ultra-subțiri de gaming, iar Zephyrus G14 reușește să integreze procesoare puternice într-o carcasă compactă, suficient de portabilă pentru a fi transportată oriunde, la un preț ce face gaming-ul accesibil unui public și mai larg.

Ca întotdeauna,  atingerea performanțelor maxime cu componentele de top din dotare a fost o provocare într-un format atât de mic. Dar răcirea portabilului Zephyrus G14 a fost atent dimensionată pentru a oferi tot ce este mai bun de la noile procesoare mobile AMD Ryzen 4000 (construite pe arhitectura Zen 2, în procesul industrial pe 7 nm) și acceleratoarele grafice ce urcă în gamă până la NVIDIA GeForce RTX 2060. Praful și alte particule sunt inevitabil absorbite în ventilatoarele laptopului, dar răcirea cu auto-curățare ajută la evitarea acumulărilor ce pot compromite performanța și stabilitatea în timp. Aceasta utilizează tunele anti-praf pentru a canaliza particulele și a le redirecționa afară din carcasă.

Grafică uimitoare

Zephyrus G14 vine cu o placă grafică GeForce RTX 2060, completată de ROG Boost cu frecvențe de până la 1298 MHz la 65 W. Placa susține accelerarea sarcinilor solicitante, cum ar fi crearea de conținut, modelarea 3D și deep learning. Encoderul video dedicat al arhitecturii Turing este responsabil în mare parte de abilitățile modelului G14 în jocuri și de capacitatea sa de a face simultan streaming. Hardware-ul specializat permite o calitate mai bună a streaming-ului, cu un impact minim asupra performanței și este compatibil cu Open Broadcaster Software (OBS), un instrument popular de captură în rândul creatorilor și al streamerilor aspiranți de pe Twitch.

Design compact de mare impact

Având o amprentă mult mai mică decât a multor laptopuri de 15 inchi, G14 se strecoară cu ușurință într-o geantă de laptop sau rucsac. Sistemul are numai 17,9 mm grosime și o greutate de 1,6 Kg fără matricea LED ce poate fi personalizată. Pentru a menține notebook-ul ușor și rezistent, ranforsările sub formă de fagure aflate sub zona de sprijin a mâinilor adaugă rezistență cu un minimum de material suplimentar. Grafica ROG este afișată pe capac cu ajutorul display-ului AniMe Matrix, disponibil pe anumite configurații, care utilizează 1.215 LED-uri pentru a le oferi jucătorilor un nou mediu pentru a-și exprima personalitatea.

ROG Zephyrus G14 GA401 cu AniMe Matrix

ROG Zephyrus G14 GA401 cu AniMe Matrix

Greu de ales: FPS-uri sau rezoluție?

Cu G14 poți alege dintre două panouri premium, gândite pentru cerințe diferite. Panoul Full HD mai rapid ajunge la 120Hz, dar poți opta și pentru panoul cu o rezoluție WQHD mai înaltă. Tehnologia de sincronizare adaptivă atinge un nou nivel de fluiditate prin coordonarea cadrelor livrate de GPU și redate de panou. Ambele afișaje sunt calibrate din fabrică și validate PANTONE, pentru a asigura creatorii că obțin precizia culorii pe care și-o doresc. Panourile de nivel IPS au unghiuri largi de vizualizare și acoperă 100% din spectrul sRGB. Acestea sunt încadrate de rame excepțional de subțiri, creând un raport ecran/corp extins de 85%.

Viteze maxime, fără întreruperi

Zephyrus G14 folosește un procesor special, care generează mai puțină căldură, permițând un nivel de performanță fără precedent pentru o astfel de carcasă compactă. Chip-ul păstrează 8 nuclee și 16 fire de execuție pentru a efectua sarcinile solicitante, dar este reglat pentru a facilita managementul termic. Oferă totuși o amplă putere în aplicațiile solicitante precum editarea video și randarea 3D, în multitasking-ul intens cum ar fi gaming simultan cu streaming, înregistrări și chat. Având până la 32 GB de memorie RAM DDR4-3200 pe două canale, există loc, de asemenea, pentru proiecte mai mari. Stocarea ultra-rapidă este susținută de un SSD NVMe de până la 1TB capacitate, însemnând timpi minimi de încărcare pentru o bibliotecă imensă de jocuri și aplicații.

Design ergonomic

Acesta este primul laptop ROG ce dispune de balamaua ErgoLift ce înclină tastatura la un unghi și mai confortabil, dar are și un rol în facilitarea evacuării aerului cald din sistem. Dar îmbunătățirile pentru tastatură merg dincolo de ErgoLift. Tastele cu tehnologia ROG Overstroke declanșează mai devreme pentru o acțiune mai rapidă, cu răspuns bun, în timp ce tehnologia N-key asigură faptul că fiecare apăsare este înregistrată, chiar și atunci când apăsați mai multe taste simultan.

În plus, G14 este primul laptop ROG care a integrat autentificarea cu amprentă în butonul de pornire. O singură apăsare pornește portabilul și memorează în cache amprenta utilizatorului, salvând-o pentru a fi transmisă atunci când Windows este gata pentru etapa de autentificare. Pe laptopurile cu multipli utilizatori, sistemul de operare detectează în mod automat contul individual.

Urmărește un clip video de prezentare