HomeStiriZenFone 7 PRO câștigă un „blind” test masiv pe fotografie

ZenFone 7 PRO câștigă un „blind” test masiv pe fotografie

ASUS ZenFone 7 Pro este noul campion al celei de-a treia ediții a „Blind Smartphone Camera Test 2020”, un test comparativ realizat anual de reputatul youtuber Maques Brownlee. Testul a inclus 16 telefoane apărute anul acesta, din diverse clase, de la cea de top, la mid-range și chiar budget.

Obiectul testului a fost realizarea unei fotografii, din aceeași poziție și apoi evaluarea rezultatelor de către utilizatorii platformelor Twitter și Instagram, care au votat pentru ele. Dar votul a avut loc „în orb”, întrucât cei peste 10 milioane de utilizatori participanți au votat fotografia care le-a plăcut fără să știe cu ce telefon a fost făcută, întrucât toate telefoanele au primit doar o literă de la A la P pe care votanții au putut să o vadă.

Cum era de așteptat, în aceste condiții rezultatele au fost foarte variate, iar Maques Brownlee a remarcat că, în cei trei ani de când există testul, nicio companie sau telefon nu a câștigat mai mult de o dată. De asemenea, Brownlee a menționat că iPhone-urile nu au trecut niciodată de prima rundă.

Iată și lista telefoanelor participante la ediția din acest an a testului: Moto Edge +, iPhone SE, Mate 40 Pro, Poco F2 Pro, Oppo Find X2 Pro, Pixel 5, LG Wing, ZenFone 7 Pro, Surface Duo, Sony Experia 1 ii, Mi10 Ultra, OnePlus 8 Pro, iPhone 12 Pro Max, OnePlus 8T, Note 20 Ultra, Pixel 4a.

Prima poză a fost un portret al lui Brownlee, care a fost așezat pe o canapea lângă o fereastră, ținând în mână un controller roșu de Xbox. Câștigătorii primei runde: Moto Edge +, Mate 40 Pro, Pixel 5, ZenFone 7 Pro, Sony Experia 1 ii, Mi10 Ultra, OnePlus 8 Pro, Note 20 Ultra. De remarcat că și în acest an iPhone-urile au fost eliminate din prima rundă.

A doua rundă a constat în fotografierea de sus a unei farfurii cu mâncare, iluminate din lateral de o fereastră. Voturile utilizatorilor le-au desemnat câștigătoare pe Mate 40 Pro, ZenFone 7 Pro, Mi10 Ultra, Note 20 Ultra. Finaliștii au fost deciși după o a treia rundă, în care a fost fotografiată o cameră ținută în mână de Marques: ZenFone 7 Pro și Mi10 Ultra.

Poza din finală a fost făcută unui grup de dovleci portocalii, așezați pe o prispă, iar câștigător a fost desemnat ASUS ZenFone 7 Pro, smartphone-ul flagship dotat cu un sistem de trei camere de 64 MP și cu ingeniosul sistem Flip Camera, care o face, potrivit lui Brownlee „cea mai bună cameră selfie din orice telefon”. Brownlee a apreciat faptul că nu a câștigat o configurație nebună, cu cameră de 100 MP, sau așa ceva, ci un telefon care a avut „o expunere curată și constantă în toate rundele, fără să comită vreo greșeală”.

Un principal factor de departajare a fost anul acesta balansul de alb, care a fost și motivul pentru care iPhone-urile au pierdut din prima rundă. Potrivit lui Brownlee, când sunt prezentate alăturat poze cu aceeași luminozitate și cu toți parametrii similari, oamenii aleg poza cea mai luminoasă, cu cea mai mare saturație a culorilor, care arată mai vibrant, iar poza care arată mai palid va pierde. ZenFone 7 Pro a atins un echilibru cromatic perfect, redând cel mai pur alb și cele mai precise tonalități de culoare și în cazul culorilor calde și al celor reci, devenind astfel favoritul publicului și noul campion al fotografiei digitale.

Cine este Marques Brownlee

Marques Brownlee, cunoscut și sub denumirea profesională de MKBHD, este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați youtuberi din sfera tehnologiei. Canalul său de Youtube, MKBHD, a cărui denumire este o concatenare a MKB (Marques Keith Brownlee) și HD (High Definition), are 13 milioane de abonați și peste 2 miliarde de vizualizări în total. În august 2013, Vic Gundotra, fost Senior Vice President, Social for Google, l-a numit pe Marques „cel mai bun reviewer de tehnologie de pe planetă din acest moment”.

Vezi oferta online ZenFone 7 Pro