HomeRecomandariCe inovații Republic of Gamers am descoperit în 2021 – TOP 5 laptopuri de gaming
Cele mai tari laptopuri de gaming ROG din 2021

Ce inovații Republic of Gamers am descoperit în 2021 – TOP 5 laptopuri de gaming

Anul ce s-a încheiat recent ne-a adus 2 refresh-uri în bogatul portofoliu de laptopuri Republic of Gamers (mai întâi cu noile procesoare AMD Ryzen 5000, apoi cu Intel Core seria H din generația a 11-a), precum și adiții inovatoare importante (premiere sau colaborări spectaculoase). Citește care au fost cele mai importante sau care au uimit cel mai mult publicul iubitor de gaming!

Formatul compact pentru gaming, ROG Flow X13 și grafica externă XG Mobile

Anul trecut a demarat cu o premieră de senzație, un laptop compact de 13 inchi, disponibil individual sau la pachet cu stația grafică externă ce integrează un GPU NVIDIA GeForce RTX 3080. Era vorba de ROG Flow X13, primul laptop de gaming 2-in-1, convertibil.  Acesta s-a bucurat de succes și în România, unde a ajuns atât în pachetul Super Nova (cu AMD Ryzen 9 5980HS și XG Mobile), cât și în configurații ceva mai accesibile.

VEZI OFERTA ONLINE

Laptopul individual integrează un accelerator grafic GeForce GTX 1650 capabil să atingă viteze de până la 1255 MHz la 35W în modul Turbo cu ROG Boost, oferind performanțe puternice în cele mai recente jocuri. Ecranul este fie Full HD la 120Hz, fie 4K Ultra HD.

ROG Flow X13 cu XG Mobile

ROG Flow X13 cu XG Mobile

ROG Flow X13 poate atinge puterea maximă cu ajutorul unui adaptor USB tip C de 100W, iar bateria îi oferă până la 10 ore de redare video. Designul convertibil cu o balama 360° permite 4 moduri de lucru: laptop standard, tabletă, cort și stand.

Dockul XG Mobile cântărește doar 1 kg, măsurând 155 mm x 208 mm x 29 mm. Acesta se conectează direct la CPU-ul lui Flow X13 printr-o interfață PCIe 3.0 x8 personalizată,  cu lățimea de bandă de 63Gbps dedicată exclusiv graficii. XG Mobile le permite utilizatorilor să-și extindă setupul cu porturi suplimentare.

Aici poți urmări o prezentare video în limba română. Probabil știi deja: 2022 marchează extinderea serie ROG Flow cu tableta de gaming ROG Flow Z13

ROG Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition

ROG Zephyrus G14 devenise o poveste de succes, după ce fusese aclamat de reviewerii din întreaga lume și desemnat laptopul anului 2020 și laptopul de gaming din 2020. CES 2021 îl reconfirma cu un premiu pentru inovație, dar ASUS păstra în mânecă ceva și mai interesant. Abia în luna august vedeam ediția specială creată de Republic of Gamers împreună cu DJ-ul Alan Walker, ambasador al mărcii.

ROG împachetase Zephyrus G14 AW SE cu multe finisaje premium și personalizări realizate în colaborare cu Alan Walker:

  • matricea de LED-uri AniMe Matrix™ prelua nuanța Spectre Blue (după hitul DJ-ului)
  • o nuanță similară pentru inscripția cu logo-ul ROG și semnătura DJ-ului
  • două curele textile de-a lungul centurii pentru o amprentă cyberpunk
  • animație personalizată Alan Walker la pornirea sistemului
  • touchpad-ul cu model inspirat de un egalizator muzical
  • capacele tastelor cu nuanțele caracteristice lui Alan Walker
  • tastele A și W cu logo-ul producătorului imprimat deasupra

Dar partea cea mai cool era chiar cutia în care este comercializat laptopul. Prin conectarea cutiei la G14 cu un cablu USB Type-C, aceasta se transformă în samplerul ROG Remix, cu pad-uri conductive pe suprafață care le permit utilizatorilor să mixeze 18 efecte sonore create de Alan Walker. Animații inspirate de ROG și Alan Walker apar pe ecranul principal al laptopului și pe panoul AniMe Matrix™ în funcție de efectele aplicate.

VEZI OFERTA ONLINE

Laptopul de gaming cu ecranul de 16 inchi: ROG Zephyrus M16

Anul 2021 a marcat introducerea unei noi diagonale pentru laptopurile de gaming, făcându-le și mai compacte. Astfel, panourile rapide de 16 inchi au fost integrate în carcase mai mici față de cele ale laptopurilor de 15 inchi din 2020.

Concret, designul aerodinamic al lui Zephyrus M16 GU603 a permis montarea unui ecran de 16 inchi într-o carcasă suplă care este cu 5% mai mică decât a modelului de 15 inchi de anul trecut, Zephyrus M15. Marginile ultra-subțiri măsoară doar 4,6 mm pe toate cele patru laturi, grație unui cablu pentru ecran reproiectat, care permite ca și latura de jos să fie la fel de subțire precum celelalte. Per ansamblu, acest design atinge un raport ecran/corp de 94%.

Laptopul de gaming ROG Zephyrus M16

Laptopul de gaming ROG Zephyrus M16

În dotarea acestei serii au intrat procesoare ce urcă în gamă până la Intel Core i9-11900H de generația a 11-a și GPU-uri, ce pot ajunge până la un GeForce RTX 3070 pentru laptop. ROG Intelligent Cooling îl menține pe M16 rece sub degetele utilizatorului, în vreme ce asigură performanțe ridicate pentru CPU și GPU.

Cu o grosime de doar 19,9 mm și o greutate de numai 1,9 kg, M16 este ușor de transportat la subraț sau într-un rucsac. Bateria de mare capacitate de 90 Wh oferă până la 10 ore de redare video, fiind dotată cu o tehnologie de încărcare rapidă care permite încărcarea la 50% în doar 30 de minute. Posibilitatea de încărcare prin Type-C adaugă și mai multă flexibilitate.

ROG Zephyrus M16 și-a făcut debutul pe piața românească în septembrie 2021.

VEZI OFERTA ONLINE

Zephyrus S17 – putere solidă în format subțire cu tastatură opto-mecanică

În mai 2021 asistam la o nouă premieră ROG. Era lansat ROG Zephyrus S17, un laptop de gaming premium cu o tastatură opto-mecanică rabatabilă care permite o răcire superioară. În septembrie primele modele intrau pe piața locală.

VEZI OFERTA ONLINE

Echiparea de top dispune de procesor Intel Core i9-11900H de generația a 11-a capabil să utilizeze o alimentare de 90W, plus un GPU NVIDIA GeForce RTX™ 3080 pentru laptop, care atinge 140 W cu Dynamic Boost. Susținute de ROG Intelligent Cooling, aceste componente constituie o platformă fără rival pentru gaming și pentru crearea de conținut

Sistemul AAS Plus pe laptopul ROG Zephyrus S17 GX703

Tastatura se înclină la un unghi de 5°, îmbunătățind confortul la tastare și deschizând orificii mari de ventilație care îi permit inovatorului sistem de răcire AAS Plus, dotat cu noile ventilatoare Arc Flow, să absoarbă silențios aer în interiorul laptopului. În combinație cu compusul termic din metal lichid aplicat pe CPU, aceste îmbunătățiri le permit utilizatorilor să se bucure de o putere de calcul considerabilă, într-un notebook deopotrivă suplu, silențios și rece la atingere.

Vezi o prezentare video pentru ROG Zephyrus S17

Zephyrus Duo 15 SE GX551, laptopul de gaming cu două ecrane și echipare AMD Ryzen

În 2021, Republic of Gamers a lansat o ediție specială a laptopului de gaming cu două ecrane, Zephyrus Duo 15 SE. Acesta combină un ecran principal actualizat de 15,6 inchi (300 Hz Full HD sau 120 Hz 4K 100% Adobe RGB) cu ROG ScreenPad Plus.

Laptopul de gaming ROG Zephyrus Duo 15 SE cu ScreenPad Plus

Laptopul de gaming ROG Zephyrus Duo 15 SE cu ScreenPad Plus

Atunci când laptopul este deschis, ROG ScreenPad Plus se ridică la un unghi de 13° pentru vizualizarea și interacționarea facilă cu ecranul tactil. Această mișcare este fluidă și atent sincronizată prin intermediul unei balamale personalizate, care înclină carcasa în vreme ce ridică ecranele.

Zephyrus Duo 15 SE integrează procesoare care urca în gamă până la un procesor mobil AMD Ryzen 9 5900HX și un GPU NVIDIA GeForce RTX 3080. Sistemul său de răcire inovator AAS Plus include ventilatoare reproiectate care ajută la disiparea a până la 165 W de putere de procesare combinată.

Tot anul trecut am asistat la reînnoirea celebrei serii Strix SCAR 15/17,  iar în gama Strix G am văzut primul laptop de gaming echipat atât cu procesor, cât și placă video AMD. Republic of Gamers a fost primul producător de laptopuri care a integrat noile GPU-uri AMD Radeon RX 6800M alături de procesorul AMD Ryzen™ 9 5900HX. ROG Strix G15 Advantage Edition ajungea în România în august 2021.