HomeProduseLaptopuriRăcirea laptopurilor ROG: Ce este și cum funcționează Active Aerodynamic System Plus (AAS Plus)

Răcirea laptopurilor ROG: Ce este și cum funcționează Active Aerodynamic System Plus (AAS Plus)

Procesoarele high-end își pot atinge potențialul deplin doar dacă răcirea permite asta, așa că integrarea lor într-un sistem subțire este o provocare deosebită. ROG a redefinit răcirea laptopurilor ultra-subțiri odată cu modelul original ROG Zephyrus. Atunci Active Aerodynamic System (AAS) îmbunătățea fluxul de aer prin deschiderea unei admisii de 7-10 mm de-a lungul părții de jos a laptopului atunci când utilizatorul ridică capacul.

În modelul original Zephyrus Duo 15, ecranul tactil ce se înclină a deschis o admisie mult mai mare, de 28,5 mm, care a permis ventilatoarelor să absoarbă aer mai rece de deasupra laptopului, în loc de aerul mai cald de dedesubt. Această admisie masivă a sporit cu până la 30% fluxul de aer față de modelele AAS precedente, meritându-și titulatura AAS Plus.

Odată cu Zephyrus Duo 15 SE eficiența răcirii AAS Plus a fost din nou îmbunătățită, permițând alimentarea cu mai multă energie a procesoarelor, fără o creștere a nivelului de zgomot. Unul dintre elementele cheie ale acestei îmbunătățiri este noul design Arc Flow al ventilatoarelor, despre care poți citi pe larg aici.

Laptopul de gaming ROG Zephyrus Duo 15 SE cu ScreenPad Plus

Laptopul de gaming ROG Zephyrus Duo 15 SE cu ScreenPad Plus

În loc să tragă aer de dedesubtul laptopului, unde componentele pot încălzi aerul captat, acest orificiu orientat în sus atrage aer mai rece din partea superioară. Spațiul mai mare ajută, de asemenea, la menținerea unui nivel de zgomot sub 43 dB în modul Performance, permițând o experiență de joc mai silențioasă.

VEZI OFERTA ONLINE ROG ZEPHYRUS DUO 15 SE

Sistemul AAS Plus se regăsește și pe laptopul ROG Zephyrus S17, în acest caz tastatura opto-mecanică fiind cea care se ridică automat la rabatarea ecranului.

Înclinarea tastaturii la un unghi de 5° conferă un confort sporit în tastare, deschizând orificii mari de ventilație care îi permit inovatorului sistem de răcire AAS Plus să absoarbă silențios aer în interiorul laptopului. În combinație cu compusul termic din metal lichid aplicat pe CPU, aceste îmbunătățiri le permit utilizatorilor să se bucure de o putere de calcul considerabilă, într-un notebook deopotrivă suplu, silențios și rece la atingere.

VEZI OFERTA ONLINE ROG ZEPHYRUS S17