HomePrezentari videoPREZENTARE VIDEO: ROG Zephyrus S17 (GX703), unul dintre cele mai puternice laptopuri lansate în 2021
ROG Zephyrus S17 (GX703), unul dintre cele mai puternice laptopuri lansate în 2021

PREZENTARE VIDEO: ROG Zephyrus S17 (GX703), unul dintre cele mai puternice laptopuri lansate în 2021

ROG Zephyrus S17 e unul dintre cele mai puternice laptopuri lansate în 2021, care va mulțumi cerințele oricărui utilizator în căutare de performanță, ecran 4K rapid, tastatură ergonomică, transferuri ultra-rapide de date și chiar la acest nivel… cerințele privind portabilitatea. Află totul despre el din acest articol sau vezi prezentarea video de la final.

GX703 are o carcasă din aliaj de magneziu și aluminiu, cu muchii tăiate cu precizie și suprafețe tratate anti-amprentă, cu un capac cu o tematică vizuală Dot Insight – e vorba de această textură cu puncte. Tema coloristică Off-Black conferă un aspect subtil, elegant. Laptopul are o grosime 19,9 mm, până nu demult imposibilă pentru un laptop de gaming, și cântărește 2,6 kg.

VEZI OFERTA ONLINE

Sistemul de răcire AAS Plus

Hardware-ul e la cel mai ridicat nivel, echiparea de top GX703HS având un procesor Intel Core i9-11900H din generația a 11-a, cu 8 nuclee și 16 fire de execuție în paralel. Acesta e răcit cu un compus din metal lichid de la Thermal Grizzly, care reduce temperatura în medie cu 10 grade și până la o diferență de 16 grade comparativ cu pasta termică alternativă.

Căldura captată prin 6 conducte de răcire nu doar de la procesor și GPU, dar și de la VRAM și circuitul VRM e degajată cu ajutorul noilor ventilatoare Arc Flow. Acestea au 84 de pale, care pot genera un debit de aer cu 13% mai mare față de modelul din 2020. Palele variază în grosime, sunt 28 de forme diferite și se îngustează la capete pentru a aspira mai mult aer pe o rotație.

Designul blocului de răcire include tuneluri anti-praf mai scurte care lasă mai mult spațiu în jurul ventilatorului, îmbunătățind fluxul de aer cu până la 15%. Este prevenită prevenită acumularea de praf pe lamele ventilatorului, pe lamelele radiatorului și pe alte componente de răcire, fapt ce asigură stabilitatea și fiabilitatea pe termen lung.

Active Aerodynamic System Plus (AAS Plus) e numele sistemului de răcire și include evident această deschidere de 12 mm pentru a capta aer, creată cu ridicarea automată a tastaturii. Află și mai multe informații despre AAS Plus.

Sistemul AAS Plus pe laptopul ROG Zephyrus S17 GX703

Zgomotul a fost redus și el, fiind sub 35 de decibeli în modul Silent și de 43-45 de decibeli în modul Performanță. Nici în Turbo nu trebuie să îți faci griji pentru zgomot, atunci când placa video e overclock-ată cu 100MHz în privința GPU-ului, iar frecvența memoriei GDDR urcă cu 150 Mhz. E vorba de un GPU NVIDIA GeForce RTX 3080 cu 16GB GDDR.

Adăugăm 32GB DDR4 la 3200MHz și pachetul e aproape complet, căci laptopul acceptă un maximum 48GB RAM. Pe placa de bază putem avea integrată memorie de 8GB sau 16GB. Restul se va instala pe un slot SO-DIMM ușor accesibil, oricine poate face upgrade-ul, nu e deloc complicat. Află mai multe de aici.

Stocare ultra-rapidă cu viteze de până la 10,5 GB/s – HyperDrive Ultimate RAID 0

Pentru stocarea de date avem 3 sloturi M.2 NVMe PCIe Gen 4 x4. Pe fiecare putem instala câte un SSD de până la 2TB și toate pot fi cuplate într-o matrice HyperDrive Ultimate RAID 0. După cum probabil cunoști, PCIe 4.0 dublează lățimea de bandă față de generația a treia, până la 7,88 GB pe secundă, iar acest RAID o duce mai departe până la 10,5 GB / secundă.

Interiorul laptopului ROG Zephyrus S17 GX703 (2021)

Interiorul laptopului ROG Zephyrus S17 GX703 (2021)

Am testat un asemenea RAID, creat cu trei SSD-uri de câte un 1TB și am obținut la citire peste 10.330 MB/s în Crystal Disk Mark și peste 9750 la scriere.

Opțiunile de ecran pentru Zephyrus S17

Fiind un laptop cu ecran de 17,3 inchi te poți juca și poți edita pe el în cele mai bune condiții. Sunt două tipuri de panouri: pentru gaming avem ecranul QHD mai rapid, la 165Hz, cu G-Sync, iar mai ales pentru producție avem varianta 4K UHD de nivel IPS la 120Hz cu Adaptive-Sync și luminozitate de până la 500 de niți. Ambele variante au culori validate Pantone și o acoperire de nivel cinematografic, de 100% DCI-P3.

Ecranul este înconjurat de rame foarte subțiri, conducând la un raport display-corp de 88%. Jocul va fi cât se poate de captivant.  Chiar și așa de subțiri, în rama superioară a fost integrată o cameră HD cu tehnologiile de reducere a zgomotului de imagine 2DNR și 3DNR. Atunci când intri în conferințe video, sunetul este și el optimizat. Ca la majoritatea laptopurilor ASUS, avem reducerea zgomotului de fond prin AI, pe două căi.

Toate porturile I/O de care ai putea avea nevoie

Zephyrus S17 e dotat cu toată conectica momentului. Oferă 2 porturi Type-C dintre care unul e cu Thunderbolt 4, al doilea e USB3.2 Gen2. Ambele suportă DisplayPort™ 1.4 și Power Delivery 3.0.

Laptopul se poate încărca și prin USB-C cu un adaptor de până la 100W și poate alimenta alte dispozitive la 5V cu până la 3A. Lângă acestea găsim și un USB3.2 Gen2 tip A, alte două identice fiind pe cealaltă laterală. Deci un total de 3 tip A + 2 tip C, adică 5 porturi USB. Pentru conectarea la rețeaua cu fir există portul RJ45, dorit în special de cei care vor folosi laptopul într-o activitate la birou. Poți extinde imaginea și prin ieșirea HDMI 2.0B, iar cititorul de carduri SD le va fi util editorilor foto-video.

Bateria lui Zephyrus S17

Faptul că se încarcă prin portul USB-C e un lucru foarte util atunci când vrei să extinzi autonomia laptopului și nu iei cu tine adaptorul mare de 280 de wați. Pe USB-C poți cupla chiar și un adaptor de telefon, însă e recomandat să schimbi folosirea plăcii video dedicate cu cea Optimus integrată. Vei putea încărca bateria și executa taskuri mai ușoare.

Bateria lui S17 e de mare capacitate, are 90 Wați oră și 4 celule Li-ion. Se poate încărca de la 0 la 50% în doar 30 de minute, chiar și prin USB-C. Evident, autonomia depinde de configurație, de modul de lucru și de aplicații.

Tastatură opto-mecanică ce se înclină automat la deschidere

Tastatura se înclină automat până la un unghi de 5 grade atunci când deschizi ecranul. Deschiderea creată ajută sistemul de răcire. Practic, aerul e tras pe aici înăuntru, obținându-se un debit mai mare. Acest unghi oferă și confort la tastare și poți sprijini mai bine podul palmei.

Layout-ul e de tip desktop. Lungimea cursei e de 1,9 mm și fiecare tastă e iluminată individual RGB. Sunt switchuri opto-mecanice, actuarea se petrece la 0,2ms, deci fără întârziere, iar acuratețea e combinată cu durabilitatea de până la 100 de milioane de apăsări.

Un alt element interesant este roțita din stânga, care implicit reglează volumul, dar poate fi configurată pentru intensitatea iluminării tastelor, pentru intrarea de microfon, pentru schimbarea taskului activ șamd.

Urmărește prezentarea video a lui Zephyrus S17

VEZI OFERTA ONLINE