HomeProduseLaptopuriPREZENTARE VIDEO: Expertbook B7 Flip B7402F, laptopul business cu 5G și extra-flexibilitate
Prezentare ExpertBook B7 Flip

PREZENTARE VIDEO: Expertbook B7 Flip B7402F, laptopul business cu 5G și extra-flexibilitate

ASUS Expertbook B7 Flip e exemplul perfect pentru laptopul business premium. Are toate elementele cerute în mediile corporatiste, dar vine cu elemente de flexibilitate și confort neîntâlnite de regulă în această categorie. E vorba în special de rabatarea ecranului la 360 de grade, B7 Flip putând fi utilizat ca tabletă și nu numai. Autonomia ce urcă până la 12 ore și încărcarea bateriei prin USB-C îl fac un ultra-portabil recomandat în călătoriile de afaceri sau în desfășurarea activității de oriunde. Conectivitatea WiFi6 precum și 5G cu un nanoSIM îți oferă libertatea deplină de acțiune!

Urmărește clipul video de mai jos, în care îți prezentăm pe rând designul, dotările hardware, ecranul cu raport 16:10, elementele de comunicare și conectivitate, precum și facilitățile de securitate.

Durabilitatea e un atuu al gamei ExpertBook, respectând standardul militar 810H. Carcasa mată e fabricată dintr-un aliaj de magneziu și aluminiu, iar înăuntru rezistența e sporită cu întărituri structurale metalice, fiind întărită de pildă zona de sprijin pentru mâini. Laptopul cântărește în jur de 1,43 de Kg, având o grosime de 18– 19 mm. Pe capac avem logo-ul ASUS centrat și Expertbook în colțul de sus. În acest loc avem și un LED care poate oferi detalii despre activitatea ta. Se aprinde automat când ești într-o conferință sau îl poți porni manual folosind tastele Fn + 1, pentru a transmite celor din birou că ești ocupat.

Balamalele ErgoLift 360° permit rotirea ecranului și înclinarea lui la orice unghi. Durabilitatea balamalei e testată pentru peste 30,000 de clicluri de închidere-deschidere. Plierea ecranului pe birou facilitează partajarea unor proiecte cu colegii, iar modul cort simplifică redarea unei prezentări. Evident, ecranul tactil poate fi operat cu un stilou digital, dat fiind suportul pentru 4096 de puncte de presiune, iar tastatura fizică fiind dezactivată automat.

Ce specificații oferă ExpertBook B7 Flip

Laptopul poate fi echipat cu un procesor Intel Core i7-1195G7 sau i5-1155G7, ambele având 4 nuclee și 8 fire de execuție. Placa video integrată este Intel Iris Xᵉ. Laptopul dispunde de 2 sloturi de memorie DDR4 SO-DIMM, care împreună pot acomoda până la 64 GB, cum e și cazul acestui model. Stocarea include un SSD NVMe conectat pe slotul M.2 PCIe 3.0. Capacitatea suportată e de până la 2 TB. Răcirea include un ventilator cu 86 de pale, iar una dintre conductele de răcire este conectată direct pe carcasa lui pentru a transfera și mai eficient căldura. Răcirea poate fi configurată alegând turația ventilatorului, pentru maximum de performanță când procesorul poate atinge 28 de Wați sau pentru diminuarea zgomotului la minim 22 de decibeli.

Ecranul lui B7 Flip este tactil, anti-glare și are un raport de 16:10 și nu 16:9. Astfel, suprafața vizibilă este mai mare pe vertical, fiind loc pentru bără suplimentară de meniu sau de unelte în aplicații. Panoul poate fi de două tipuri: FullHD cu luminozitate de până la 500 niți și filtru de intimitate sau cu rezoluție 2560×1600 pixeli, cu luminozitate de 400 de niți. Filtrul amintit împiedică persoanele din lateral să vadă ce lucrezi pe ecran, fiind o cerință business. Ecranul acestui model acoperă 100% gama de culori sRGB.

Conectivitatea lui ExpertBook B7 Flip

Dacă vrei să conectezi un ecran extern ai mai multe modalități de conectare. Am ajuns deci la capitolul conectivitate. Oferă 2 porturi Thunderbolt™ 4 USB-C™, 2 USB 3.2 Gen 2 Tip-A – câte unul pe fiecare parte, o ieșire HDMI 2.0, o interfață micro HDMI pentru adatorul de rețea la RJ45, audio jack-ul combo pentru căști și o ieșire Mini DisplayPort. Pe muchia dreaptă, unde avem volumul audio și butonul de pornire găsim două sloturi de carduri: un cititor de smart card și un slot pentru card NanoSIM, în vederea folosirii datelor mobile 5G de la un operator telecom. Cu ajutorul acestuia vei putea conecta laptopul din aproape orice loc, atâta vreme cât există acoperire.

ExpertBook B7 Flip are de asemenea WiFi 6 cu îmbunătățirea adusă de tehnologia ASUS WiFi Master Premium și Bluetooth 5.2 pentru conectarea dispozitivelor cu un consum redus de energie.

Conectivitatea bogată suportă comunicarea, îmbunătățită cu tehnologiile de atenuare a zgomotului de fond pe două căi prin AI. Înseamnă că reduce zgomotul captat de microfoane, conform profilului adoptat și că filtrează semnalul de la interlocutor de elementele nedorite pentru a-l auzi cât mai clar în difuzoare. Atenuarea zgomotului poate fi activată și dezactivată rapid apăsând un buton dedicat.

Pe partea de securitate acest laptop oferă mai multe facilități, cum ar fi scutul fizic pentru camera video. Când e portocaliu, obiectivul e acoperit. Are și soluția TPM 2.0 pentru autentificarea sigură și accesul remote în intranet-ul companiei. Pentru autentificarea biometrică, butonul de pornire integrează un senzor de amprente.

Pentru securizarea laptopului într-un anume loc se poate lega prin slotul Kensington nano. Dacă vrei să le spui colegilor că ești ocupat, pe capac se poate aprinde un LED atunci când vrei asta sau când intri într-un meet. LED-ul se aprinde cu FN și tasta 1. Nu în ultimul rând, tastatura e foarte confortabilă, rezistentă la vărsări accidentale de lichid. Cursa unei taste e de 1,5 mm – foarte lungă pentru un laptop business. Touchpadul include NumberPad, tastatura numerică cu LED, care are un format diferit, cifrele au și un chenar iluminat.