HomeProduseLaptopuriRăcirea inteligentă a laptopurilor Republic of Gamers – VEZI VIDEO
Răcirea inteligentă a laptopurilor ROG

Răcirea inteligentă a laptopurilor Republic of Gamers – VEZI VIDEO

Republic of Gamers depășește limitele fizice actuale din industrie abordând diferit sistemele de răcire. ROG a apelat la materiale speciale și soluții tehnice specifice mai degrabă industriei aeronautice. Fiecare combinație de componente hardware și carcase, împreună cu aplicațiile software inteligente optimizează experiența de utilizare pentru lucru și divertisment. Află totul din articolul de mai jos, urmărind și clipul video de la final.

Sistemul aerodinamic pentru răcirea performantă

Răcirea unui laptop subțire este cu mult mai dificilă decât cea a unui sistem montat într-o carcasă cu volum considerabil. Soluția AAS (Active Aerodynamic System) vine să înlăture tocmai problemele generate de carcasa subțire. În momentul în care deschidem capacul unui laptop cu răcire AAS, carcasa se ridică ușor cu ajutorul unui sistem de pârghii, deschizând o zonă de aerisire ce permite îmbunătățirea fluxului de aer. Aerul rece este atras prin fanta de aerisire și pompat prin orificiile de evacuare de pe marginea carcasei. Lamele de ghidaj, ușor înclinate, ale orificiilor de aerisire permit direcționarea verticală a aerului cald, separându-l de aerul rece aspirat în interiorul sistemului. AAS ajută la reducerea temperaturii aerului transmis către ventilatoare cu aproximativ 10°C, comparativ cu laptopurile obișnuite.

Balamaua sistemului de deschidere și antrenare a capacului și carcasei respectă standarde exigente de fiabilitate și durabilitate. Mecanismele sunt fabricate din metal rezistent, iar testele interne asigură faptul că aceasta poate fi deschisă și închisă de cel puțin 20.000 de ori fără a se defecta. Poziția ridicată a carcasei creează un spațiu între suprafața biroului și corp, ce permite absorbția unei cantități mai mari de aer de către ventilatoarele interne.

Transfer termic cu metal lichid

Anumite modele Republic of Gamers folosesc un compus special pentru transferul termic, un tip de metal lichid furnizat de Thermal Grizzly. Aplicarea acestui compus metalic se face de regulă manual, însă producția de serie a impus automatizarea procesului. Compusul cu metal lichid are un nivel ridicat de eficiență și scade temperaturile la nivelul procesorului cu până la 13 procente, așa cum se întâmplă în cazul portabilului ROG Mothership.

Aplicarea metalului lichid în răcirea de pe laptopurile ROG

Aplicarea metalului lichid în răcirea de pe laptopurile ROG

Sistemul de răcire din laptop se poate curăța singur

În mod tradițional, sistemele de răcire acumulează particule de praf, fapt care în timp va compromite capacitatea de transfer termic. Îndepărtarea prafului de pe suprafața componentelor cheie reprezintă un factor crucial în menținerea stabilității pe termen lung a sistemului. Tunelurile anti-praf canalizează particulele de praf în exteriorul carcasei, prevenind acumularea acestora și menținând performanțele. Forța centrifugă a ventilatoarelor împinge particulele de praf spre exteriorul carcasei unde există canale libere, special construite, pentru a elimina cu ușurință praful. Aplicația ce coordonează funcționarea ventilatorului va mări periodic turația la nivelul maxim pentru auto-curățare.

Ventilatoarele anti-praf din laptopurile ROG

Ventilatoarele anti-praf din laptopurile ROG

Eliminarea căldurii

Radiatoarele procesorului, nucleului grafic și cele ale VRM-urilor sunt conectate prin conducte de căldură care transmit energia termică către radiatoarele cu lamele fine. ROG a reușit să monteze mai multe lamele prin subțierea acestora la o grosime de numai 0,1 milimetri. Suprafața crescută a radiatoarelor îmbunătățește eliminarea căldurii.

Ventilatoarele au grosime redusă pentru a se potrivi în carcasele subțiri. Densitatea mai ridicată a paletelor permite ventilatoarelor n-Blade să atragă mai mult aer cu fiecare rotație. Palele sunt incredibil de subțiri și sunt fabricate dintr-un polimer special, suficient de puternic pentru a rezista unor turații foarte ridicate. Cea mai nouă versiune dispune de 83 de pale ce permit un flux de aer cu 20% mai mare decât cel oferit de variantele standard, la același nivel de zgomot sau un flux de aer echivalent, cu 5dB mai puțin zgomot.

Disiparea rapidă a căldurii pe laptopurile ROG

Disiparea rapidă a căldurii pe laptopurile ROG

Tastatura se menține rece pentru confortul utilizării

Tastatura se află în strânsă legătură cu corpul laptopului, la mică distanță de componentele fierbinți. Căldura generată de procesor și acceleratorul grafic se transmite prin elementele conductoare în zona tastaturii astfel încât, utilizatorul poate simți un disconfort termic accentuat în timpul sesiunilor maraton de gaming. Orificiile din jurul tastelor WASD permit ventilatorului să genereze un flux de aer prin carcasă, menținând o temperatură scăzută la nivelul tastelor.

Profilurile predefinite pentru răcire îți oferă echilibrul între performanță și zgomot

Un ventilator turat puternic va genera un flux consistent de aer pentru o răcire superioară, însă va fi o sursă importantă de zgomot. Atingerea unui echilibru este o chestiune de finețe ce poate fi reglată de o aplicație special scrisă pentru laptop. Modurile de funcționare Turbo, Performanță și Silențios optimizează performanțele și nivelul de zgomot pentru diferite scenarii, oferind mai multă putere sau silențiozitate, în funcție de necesități.

VIDEO: Vezi cum funcționează Răcirea Inteligentă Republic of Gamers

Ce laptopuri de gaming profită de această răcire avansată?