HomeTehnologiiCe înseamnă Pantone Validated, certificarea întâlnită pe laptopurile ASUS de top

Ce înseamnă Pantone Validated, certificarea întâlnită pe laptopurile ASUS de top

Ai întâlnit sintagma sau un autocolant cu emblema Pantone Validated la un laptop ASUS și nu știi ce presupune? Află că producătorul vrea să-ți semnalizeze în acest fel specificațiile de top ale ecranului laptopului în ceea ce privește fidelitatea redării culorilor. Imaginile redate pe ecranul unui astfel de notebook au culori cât se poate de apropiate celor reale (din mediul real sau așa cum au fost concepute în respectiva lucrare vizuală).

Pentru aceasta, ASUS a apelat la un terț, anume la Pantone – lider mondial în dezvoltarea și comunicarea culorilor. Pantone este recunoscut pentru sistemul său de culori, utilizat în numeroase domenii de activitate, inclusiv grafică, modă, ambalare, arhitectură, cosmetică, design industrial, mobilier, bunuri de consum, branding corporativ și multe altele. Fiecărei culori i se asociază un cod în sistemul Pantone, care codifică compoziția unei culori.

Pantone a pus la punct o certificare independentă care să ateste calitatea ecranelor, a monitoarelor și a imprimantelor. Tehnicienii lor și-au folosit expertiza și tehnologia X-Rite® – pentru a ajusta/calibra și certifica anual sute de dispozitive de calitate profesională și din fluxurile de producție. Utilizatorii exigenți pot avea certitudinea că un produs Pantone Validated îndeplinește standardele riguroase de testare și calibrare Pantone.

În cazul unui laptop ASUS, aceasta înseamnă că ecranul „Validat Pantone” are o calibrare a culorilor făcută profesional și cu precizie și că poate simula cu fidelitate întreaga gamă de culori Pantone. Laptopurile cu certificare Pantone Validated sunt ideale pentru creatorii de conținut digital, care se pot baza pe acuratețea culorilor redate pe ecran. Un exemplu de laptop e și Zenbook Pro 16X OLED (UX7602), echipat cu un ecran tactil 4K OLED HDR 16:10 de 16 inchi. UX7602 utilizează driverele NVIDA Studio și dispune de panoul ProArt Creator Hub pentru administrarea fluxului creativ cu ajutorul controllerului ASUS Dial. Află detalii despre acest model.

Vezi cum se testează ecranele Pantone Validated