HomeProduseLaptopuriLaptopurile ASUS cu Antibacterial Guard – cum funcționează protecția anti-bacterii
ASUS Antibacterial Guard

Laptopurile ASUS cu Antibacterial Guard – cum funcționează protecția anti-bacterii

Potrivit unui sondaj global recent efectuat de Pollfish și ASUS, la care au participat 20.000 de respondenți, a rezultatul faptul că utilizatorii de laptopuri sunt din ce în ce mai preocupați de igiena mediului lor de lucru. În cadrul sondajului, 88% dintre potențialii cumpărători de laptopuri și-au exprimat un interes pozitiv pentru a afla despre laptopurile cu suprafețe antibacteriene, iar 68% sunt interesați să cumpere unul.

Conform unui studiu, tastatura obișnuită a unui laptop conține de 20,000 ori mai multe bacterii față de capacul de toaletă, mai exact peste 3540000 de bacterii. Capacul de toaletă are doar 172 de bacterii.

În acest context, ASUS a dezvoltat un strat special protector antibacterial. Recunoscut sub denumirea oficială – ASUS Antibacterial Guard – acesta distruge până la 99% dintre bacterii.

Ce eficiență are ASUS Antibacterial Guard?

Pentru a asigura eficacitatea stratului protector, laboratoarele independente au testat Antibacterial Guard conform protocolului strict de testare standard ISO 22196. Aceasta este o metodă concepută pentru a testa cantitativ capacitatea materialelor plastice și a suprafețelor neporoase de a inhiba creșterea bacteriilor pe o perioadă de contact de 24 de ore. Testul folosește culturi bacteriene care includ Escherichia coli (E. coli) și Staphylococcus aureus, care sunt utilizate pe scară largă ca ținte de testare în industrie. Rezultatele au arătat că acest tratament special a redus cu succes numărul de bacterii cu peste 99% pe durata testului.

Ce conține și cum funcționează ASUS Antibacterial Guard?

ASUS Antibacterial Guard este un strat protector al laptopului, care conține în principal ioni de argint pozitivi. La contact, ionii de argint și celulele microbiene încărcate negativ sunt atrași unul de celălalt, determinând ca ionii să străpungă suprafețele celulelor bacteriene și să le deterioreze structura, afectând capacitatea lor de a se dezvolta și de a se înmulți.

În ce zone ale laptopului este aplicat ASUS Antibacterial Guard?

ASUS Antibacterial Guard este aplicat pe suprafețele cele mai des atinse de utilizatori, cum ar fi tastatura, touchpad, zona de sprijin a mâinilor și butoanele on/off, senzorii de amprentă.

ASUS estimează că respectivul strat protector Antibacterial Guard poate rezista până la trei ani în condiții de utilizare normală a laptop-ului.

Ce laptopuri au ASUS Antibacterial Guard?

În acest moment, laptopurile ASUS cu Antibacterial Guard sunt cele din familia Vivobook, cum ar fi:

  • Vivobook Go 14 Flip (TP1401)
  • Vivobook 15 (M1502, AMD Ryzen 4000 series)
  • Vivobook S 14 OLED (K3402,12th Gen Intel)
  • Vivobook Pro 14 OLED (K6400, 12th Gen Intel)
  • Vivobook Pro 15X OLED (K6501, 12th Gen Intel)

Dacă pe laptop observați un sticker cu ASUS Antibacterial Guard, înseamnă că acest strat protector vă protejează eficient laptopul.