HomeProduseLaptopuriASUS a prezentat cea de-a doua generație de laptopuri ZenBook cu două ecrane (UX482 și UX582)

ASUS a prezentat cea de-a doua generație de laptopuri ZenBook cu două ecrane (UX482 și UX582)

ASUS a anunțat cele mai recente laptopuri din seria premium ZenBook, în frunte cu modelul de 15,6 inchi ZenBook Pro Duo 15 OLED (UX582) și cel de 14 inchi – ZenBook Duo 14(UX482), ambele premiate în cadrul galei CES 2021 Innovation Awards.

Aceste laptopuri cu două ecrane introduc noul ASUS ScreenPad™ Plus înclinat, un ecran secundar tactil cu lățime completă dotat cu un nou mecanism de auto-înclinare, care îmbunătățește lizibilitatea, ajută la răcire și funcționează perfect în tandem cu ecranul principal, pentru multitasking și creativitate fără efort.

ZenBook Pro Duo 15 OLED oferă performanțe de flagship, fiind dotat cu procesoare care urcă în gamă până la un Intel Core i9 de generația a 10-a. Echipat cu un GPU de laptop de generație următoare NVIDIA GeForce RTX 3070, beneficiază de toate îmbunătățirile NVIDIA Studio destinate creatorilor de conținut.

Află detalii pe larg despre ZenBook Pro Duo 15 OLED

ZenBook Duo 14 oferă multe dintre beneficiile și funcțiile lui ZenBook Pro Duo 15 OLED, dar are un ecran secundar ScreenPad Plus de 12,6 inchi și un format mai compact, proiectat pentru a atinge cea mai bună productivitate în condiții de mobilitate. Modelul ușor ZenBook Duo 14 are o grosime de doar 16,9 mm, fiind verificat Intel Evo™. Este motorizat de procesoare Intel Core de generația a 11-a și grafică Intel Iris® Xe oferind o durată de viață a bateriei de până la 17 ore1, acoperind practic o zi întreagă.

Află detalii pe larg despre ZenBook Duo 14

Cu prilejul lansării Benjamin Yeh, ASUS East EMEA General Manager PC & Gaming, ne-a transmis următoarea declarație:

Ne-am bucurat să fim, în 2019, primul furnizor de laptopuri din lume care a lansat laptopuri cu două ecrane – ZenBook Duo / Pro Duo. Prioritatea noastră a fost să păstrăm conducerea pe segmentul laptopurilor cu ecrane duale și să aplicăm noi îmbunătățiri seriei ZenBook Duo de generația a doua.

Inginerii noștri au îmbunătățit capacitățile termice și durata de viață a bateriilor și au adăugat cel mai recent procesor Intel de generația a 11-a împreuna cu GPU-uri și mai puternice, pentru o performanță inteligentă. Noile laptopuri pot modifica parametrii de alimentare ai procesorului pentru a economisi bateria sau pentru a oferi performanțe suplimentare, în funcție de nevoile utilizatorului.

Am numit această funcție ASUS Intelligent Performance Technology (AIPT).

Continuăm să folosim panoul OLED în modelul de 15,6 inchi ZenBook Pro Duo UX582, întrucât răspunsul clienților în legătură cu modelul UX581 anterior a fost foarte bun. OLED va fi o noua eră și un următor pas major la care va puteți aștepta în evoluția ecranelor de laptop.

ScreenPad Plus se înclină automat odată cu deschiderea capacului

ZenBook Pro Duo 15 OLED și ZenBook Duo 14 introduc un mecanism de înclinare a ecranul secundar ScreenPad Plus. Acest ecran tactil secundar cu lățime completă – care are o rezoluție de 3840 x 1100 și o luminozitate mai mare, de 400 de niți – se înclină automat în sus cu până la 9,5° (7° în ZenBook Duo 14), reducând strălucirile și reflexiile pentru o lizibilitate îmbunătățită. Perfecționează lucrul cu ecranul principal NanoEdge, cu nenumărate modalități de a optimiza și personaliza fluxurile de lucru.

Când laptopurile sunt amplasate pe Duo Stand, care este inclus, ecranul înclinat se menține la un unghi prietenos pentru stylus-uri, ecranele ambelor modele suportând cele mai recente dispozitive cu 4096 de niveluri de presiune, cum este și modelul de ASUS Pen inclus (în pachet la UX582).

ZenBook Pro Duo UX582

ZenBook Pro Duo UX582 utilizat într-o aplicație profesională

Software-ul actualizat Screen Xpert 2, care rulează pe ScreenPad Plus, include o colecție de aplicații noi sau actualizate, care ajută la îmbunătățirea productivității. Este și cazul noii funcții Window Flick, care le permite utilizatorilor să mute ferestrele de pe un ecran pe altul. Popularul utilitar Task Group beneficiază de un design actualizat, astfel încât utilizatorii pot vedea dintr-o privire Grupurile de Task-uri și pot activa instantaneu modurile de lucru prin lansarea simultană a diverselor aplicații cu o singură apăsare.

ScreenXpert 2 introduce, de asemenea, noul Control Panel (Panou de Comandă), un utilitar ce se poate personaliza integral, care va revoluționa fluxurile de lucru în domeniile creative. Control Panel le oferă utilizatorilor un control precis și intuitiv în aplicațiile de editare, cu instrumente intuitive pentru ajustarea dimensiunilor pensulei, a saturației, a opacității straturilor și multe altele. Cele patru tipuri de control – Dial, Button, Slider și Scroll – lucrează fiecare într-o manieră diferită pentru a oferi control precis și fluid asupra parametrilor. Control Panel lucrează pentru moment cu Adobe Photoshop, Lightroom Classic, Premiere și After Effects, dar mai multe aplicații compatibile urmează să fie anunțate în viitorul apropiat.

Află detalii pe larg despre ZenBook Duo 14 sau ZenBook Pro Duo 15 OLED