HomeProduseLaptopuriPREZENTARE VIDEO: ZenBook Pro Duo UX581, cum folosești laptopul cu 2 ecrane
Prezentare ZenBook Pro Duo UX581

PREZENTARE VIDEO: ZenBook Pro Duo UX581, cum folosești laptopul cu 2 ecrane

ZenBook Pro Duo UX581 nu este doar un laptop spectaculos după cum arată! E o revoluție în lumea portabilelor de înaltă performanță. Ecranele lui – pentru că are 2 – cu densitate ridicată pun în valoare fiecare imagine prin acuratețea cu care redau culorile. Atunci când privești către ZenBook Pro Duo te va surprinde prezența celui de al doilea ecran montat deasupra tastelor. Este vorba de ScreenPad Plus, un ecran cu rezoluția 4K, ce se întinde de la o margine la alta a carcasei.

El vine în completarea ecranului principal OLED 4K care și el e tactil. După cum probabil știi, ecranele OLED au capacitatea de reproduce culorile mai intens, cu tonuri mai vii. De exemplu, acest ecran are o rată de contrast de 100.000:1 și acoperire de 100% a spectrului de culoare DCI-P3, o paletă folosită în industria de film. Însă panourile OLED 4k rămân scumpe, ele fiind prezente doar pe cele mai bune portabile ale momentului. Iar UX581 e ceva de top!

Vezi în acest video cu ZenBook Pro Duo UX581 cum folosești cele 2 ecrane

Vezi oferta ZenBook Pro Duo UX581

ScreenPad Plus pregătit pentru multiple scenarii de utilizare

ZenBook Pro Duo este perfect pentru divertisment, dar și pentru profesioniștii din companii care vor să fie și mai eficienți. ASUS a echipat laptopul cu butoane speciale care fac rapidă tranziția imaginii de pe un ecran pe altul. Cu o simplă apăsare a unui buton dedicat putem comuta imaginea între cele două ecrane. Creatorii de conținut vor elibera ecranul principal OLED 4K transferând pe ScreenPad Plus anumite ferestre cum ar fi cele de previzualizare sau bara cronologică pentru editarea video.  Gamerii pot rula jocul pe ecranul 4K în timp ce ScreenPad Plus rămâne să afișeze simultan aplicațiile de  streaming sau chatul pe rețelele de socializare. Programatorii vor aprecia spațiul suplimentar având în față atât codul cât și partea de design a aplicației pe care o dezvoltă. Mai mult, ScreenPad Plus poate funcționa ca un al doilea ecran în Windows, utilizatorul putând să gliseze pur și simplu ferestrele dorite.

În partea dreaptă a tastaturii vei putea observa un touchpad-ul cu funcție de tastatură numerică. Prin simpla apăsare a unui buton, suprafața este separată cu linii luminoase iar touchpad-ul devine o tastatură numerică tactilă. Având în vedere poziția tastaturii, laptopul vine în cutie cu un suport pentru încheietura mâinii. Un alt accesoriu este acest stylus care completează interacțiunea tactilă în taskuri de editare.

ZenBook Pro Duo oferă pe lângă mulțimea de posibilități generată de prezența acestui ecran și performanță brută pentru cele mai solicitante aplicații. Are de asemenea, un set complet de conectori, incluzând USB-C cu Thunderbolt, un modul Wi-Fi 6 cu Gig+, cel mai recent standard Wi-Fi și componente hardware de cea mai bună calitate.

Laptopul poate fi echipat cu procesor Intel Core i9 cu 8 nuclee sau Intel Core i7 cu 6 nuclee din generația a 9-a, 16GB memorie RAM la 2666 MHz, placă video NVIDIA GeForce RTX 2060 cu 6GB VRAM și sistemul de operare preinstalat Windows 10 Pro. Datele sunt stocate pe unități SSD rapide cu capacitatea de până la 1TB.