HomeCum să...Cum îți optimizezi telefonul ZenFone folosind aplicația Manager mobil
Aplicația Manager mobil de pe telefonul ZenFone

Cum îți optimizezi telefonul ZenFone folosind aplicația Manager mobil

De multe ori, o simplă curățare a dispozitivului cu ajutorul programelor de mentenanță instalate de producător face diferența între un telefon care funcționează la parametri optimi și unul care suferă de pe urma a tot felul de latențe, blocaje și comportamente stranii. De cele mai multe ori, nu este vorba de vreo problemă hardware, ci de una banală de întreținere. Motiv pentru care trebuie să afli despre și apoi să folosești cu regularitate opțiunea Manager mobil integrată în setările telefonului tău ZenFone.

Pentru a o accesa, navighează în Setări la secțiunea Avansat  > Manager mobil și vei fi întâmpinat de o grafică simplă care indică gradul de ocupare a memoriei RAM.

Apasă pe butonul SCANARE și telefonul îți va sugera la final o serie de optimizări aparent simpliste, dar cu efecte profunde asupra bunei funcționări a dispozitivului.

Ți se vor sugera lucruri precum oprirea aplicațiilor inutile, setarea unui timp mai scurt de stingere a ecranului, activarea modului Super-Curățare sau dezactivarea serviciului Locație. Problemele diferă în funcție de tot ce ai făcut anterior cu telefonul însă, ca un numitor comun, toate acestea consumă deseori inutil o cantitate considerabilă de resurse.

Din fereastra principală a aplicației Manager mobil poți accesa opțiuni de optimizare și cu ajutorul a patru butoane intuitiv intitulate:

  • Utilizare date
  • Curățare memorie
  • Curățare
  • Confidențialitate și securitate

Dacă aplicația descoperă o problemă vei afla asta imediat prin schimbarea culorii graficii de pe pagină din albastru în portocaliu și afișarea unui mesaj de alertă.

Aplicația Manager mobil de pe telefonul ZenFone

Aplicația Manager mobil de pe telefonul ZenFone

După o scanare și optimizare inițială, cel mai probabil telefonul va funcționa impecabil o vreme, dar este util să revii periodic și să efectuezi o scanare de întreținere. Experiența ne învață că nu vei mai descoperi așa de multe probleme, dar e bine să optimizezi tot ți se pare o idee bună, în special dacă telefonul a început să dea semne de „oboseală”. O mică sesiune la „SPA”-ul din dotare îl va remonta cu siguranță!