HomeCum să...Cum să optimizezi autonomia telefonului ZenFone cu PowerMaster
Aplicația Power Manager de pe telefonul ZenFone

Cum să optimizezi autonomia telefonului ZenFone cu PowerMaster

Autonomia bateriei este un element esențial în utilizarea unui dispozitiv. Un telefon a cărui baterie nu mai funcționează ca la început nu înseamnă neapărat un telefon cu bateria stricată. De cele mai multe ori, câteva reglaje și o scanare de întreținere pot face minuni în revigorarea unei baterii aparent „duse”. Din acest motiv, inginerii ASUS au inclus în ZenFone o secțiune de setări numită PowerMaster, de unde poți efectua multiple operațiuni de întreținere cu efect direct asupra autonomiei dispozitivului.

Accesarea aplicației este foarte simplă: în secțiunea Setări, mergi la Avansat > Manager mobil, iar în ecranul care apare apasă pe butonul PowerMaster din dreapta jos. Vei fi întâmpinat de o grafică cu nivelul de încărcare a bateriei și modul în care aceasta a fost setată să funcționeze (implicit Echilibru).

Sub butonul de Scanare pe care îl poți folosi pentru a determina care sunt eventualele probleme ale bateriei vei găsi alte patru butoane cu care poți accesa sub-secțiuni de setări cu influența directă a asupra bateriei.

Managerul de auto-pornire” este locația în care vei găsi toate aplicațiile setate să auto-pornească pe mobilul tău. Poți alege aici căror aplicații vrei să le revoci sau să le activezi dreptul de auto-pornire.

Din secțiunea „Moduri baterie” poți alege unul dintre cele trei moduri de funcționare a bateriei:

  • Echilibru (implicit) care oferă un timp de standby de 37 de ore
  • Economisire energie care asigură un standby de 65 de ore
  • Economisire puternică care ridică timpul de standby la nu mai puțin de 87 de ore

Duratele sunt estimate pentru telefonul ZenFone 6.

Aplicația Power Manager de pe telefonul ZenFone

Aplicația Power Manager de pe telefonul ZenFone

Butonul Opțiuni de economisire baterie oferă o serie de funcții de întreținere foarte utile, între care activarea sau dezactivarea setărilor rapide care pot duce la conservarea bateriei, funcția de oprire a aplicațiilor inutile, detectarea aplicațiilor care consumă exagerat bateria, curățarea în  fundal când ecranul este oprit, blocarea automată a aplicațiilor de la pornirea automată și notificarea privind bateria slabă.

Secțiunea Întreținere baterie oferă o funcție de reglare dinamică a ratei de încărcare într-o perioadă programată, foarte potrivită pentru încărcarea bateriei peste noapte. Se poate seta ora de început și ora de sfârșit a acestei perioade.

PowerMaster este o funcție ușor de folosit și beneficiază de o interfață foarte intuitivă. Este recomandabilă scanarea periodică a telefonului pentru preîntâmpinarea și rezolvarea tuturor problemelor de mentenanță. O scanare, să spunem, săptămânală poate contribui esențial la sănătatea sistemului tău mobil, care, în acest caz, nu degeaba se numește ZenFone.