HomeStiriLansariForța noilor laptopuri TUF Gaming este cu tine
Laptopurile TUF Gaming A15

Forța noilor laptopuri TUF Gaming este cu tine

Poate credeați că laptopurile TUF au doar carcase extrem de rezistente, însă celebrul acronim TUF al lui ASUS vine de la The Ultimate Force, iar cele mai noi modele anunțate la CES 2020 beneficiază nu doar de carcase pe cât de atractive vizual, pe atât de rezistente la stresul cotidian, ci și de configurații puternice, pe deplin demne de (re)numele familiei.

Laptopurile de 15 inchi TUF Gaming A15 și F15, alături de modelele de 17 inchi A17 și F17, oferă experiențe fără precedent la nivelul lor de preț. Performanțele completează durabilitatea testată, noile modele fiind echipate cu cele mai recente procesoare mobile din seria AMD Ryzen 4000 (A15 și A17) sau Intel Core de generația a 10-a (F15 și F17), grafică de top cu GPU-uri bazate pe arhitectura NVIDIA Turing și opțiuni de afișare cu rate de reîmprospătare de până la 144 Hz, precum și cu facilități ce îmbunătățesc portabilitatea, durata de viață a bateriei și durabilitatea, totul într-un format compact.

Hardware nou

Laptopurile TUF Gaming A15 și A17 oferă opțiuni care merg până la cele mai recente procesoare mobile din seria AMD Ryzen 4000, cu 8 nuclee și 16 fire de execuție și o eficiență energetică dublă comparativ cu cele din generația anterioară, grație procesului de fabricație revoluționar pe 7 nm. Forța multiplelor fire de execuție este perfectă pentru sarcinile de lucru cu multe procese în paralel și multitasking masiv. TUF Gaming A15 și A17 îmbină această putere cu o memorie RAM deosebit de rapidă DDR4-3200, care poate îmbunătăți și mai mult performanțele, atât în sarcinile de productivitate, cât și în gaming.

TUF Gaming A15 și A17 vor deveni disponibile pe piața românească în luna martie 2020, iar prețurile vor porni de la aproximativ 3799 de lei. 

Mai târziu, în cursul acestui an, laptopurile TUF Gaming F15 și F17 vor fi disponibile cu viitoarele procesoare Intel Core de generația a 10-a.

Grafică de top

Întreaga gamă de laptopuri TUF Gaming poate fi configurată cu procesoare grafice până la GeForce RTX 2060, care folosesc o combinație de nuclee CUDA, RT și Tensor pentru a activa randarea hibridă de „ray tracing” în timp real și accelerarea bazată pe AI. Turing are, de asemenea, un „encoder” video actualizat, capabil să captureze imagini de înaltă calitate la un nivel minim de utilizare a procesorului sistemului, astfel încât utilizatorii să poată rula cu ușurință jocuri și să facă streaming fluid simultan, de pe aceeași mașină.

Ecranele cu rate de reîmprospătare de până la 144 Hz ale modelelor de 15 inchi și cele cu 120 Hz de pe versiunile de 17 inchi profită pe deplin de ratele de reîmprospătare mai mari care pot fi atinse cu noile laptopuri TUF Gaming și beneficiază de unghiuri de vizualizare largi. Ecranele NanoEdge au rame subțiri pe trei laturi – un design care sporește efectul captivant al imaginilor și face carcasele mai portabile. Laptopurile TUF Gaming întrunesc standardele MIL-STD-810H pentru vibrații, căderi de la mică altitudine și temperaturi și umiditate extreme.

Răcire curată și eficientă

Laptopurile de gaming au nevoie de un flux de aer rece considerabil pentru a ajuta componentele interne să funcționeze la parametri optimi ore în șir. Un sistem de auto-curățare a răcirii direcționează impuritățile în tunele anti-praf înainte ca acestea să se poată depune pe palele ventilatoarelor și pe lamele radiatoarelor. Fluxul de aer care trece prin aceste canale curăță în mod natural praful din sistem, menținând laptopurile la cel mai bun nivel de performanță pe termen lung.

TUF Gaming A15 (grilele de evacuare din spate)

TUF Gaming A15 (grilele de evacuare din spate)

Ergonomie excelentă

Cele mai recente laptopuri TUF Gaming utilizează tastaturi complete de tip desktop. Rândul cu taste funcționale de deasupra este spațiat la fel ca pe o tastatură de desktop, iar în partea dreaptă se află un set complet de taste numerice, care accelerează introducerea de cifre. Blocul separat de taste direcționale are un aranjament comod și tradițional, în formă de T inversat. Bara de spațiu este, de asemenea, un pic extinsă pentru a fi mai ușor de atins cu degetul mare în timpul jocului.

Fiecare tastă utilizează tehnologia Overstroke pentru a îmbunătăți sensibilitatea și senzația generală. Switch-urile răspund mai rapid, la un nivel mai înalt al cursei, rămânând destul de mult spațiu până la atingerea bazei. Ele sunt certificate să reziste la 20 de milioane de apăsări, asigurând astfel o durată de viață lungă, demnă de titulatura TUF.

Urmărește un clip de prezentare