HomeCum să...Descoperă gesturile funcționale din interfața ZenUI 8 de pe telefoanele Zenfone

Descoperă gesturile funcționale din interfața ZenUI 8 de pe telefoanele Zenfone

O caracteristică foarte comodă a sistemelor de operare de pe mobile este aceea de a executa anumite comenzi sau de a activa anumite funcții folosind gesturile. În lumea mobilă, gesturile reprezintă mișcările glisante cu degetele pe ecran, într-o anumită configurație. Cu siguranță ai întâlnit în anumite aplicații așa numitele swipe-uri, cu care poți, spre exemplu, avansa într-un listă de redare muzicală sau ceva similar. Dar și sistemele de operare mobile au  încorporate o astfel de funcționalitate.

În cazul interfeței ZenUI 8 de pe telefoanele inteligente ASUS Zenfone, poți configura toate aceste gesturi mergând la Settings | Advanced | Gestures.  În această fereastră vei putea activa sau dezactiva diverse gesturi și funcții care ajută la o utilizare mai comodă a telefonului, de la aprinderea ecranului prin simpla ridicare a sa în poziție verticală, la alternativa cu două apăsări succesive rapide. Tot aici poți seta controlul muzicii direct din ecranul negru de blocare al telefonului prin glisări cu două degete sau capturarea unei imagini a ecranului printr-o glisare în jos cu trei degete.

ZenUI 8: setarea gesturilor

ZenUI 8: setarea gesturilor

O altă funcție cool este lansarea unei aplicații prin desenarea unei litere pe ecranul negru al telefonului blocat. Pentru asta sunt disponibile literele W, S, e, m, Z sau V. Poți asigna unui astfel de gest o aplicație frecvent folosită, cum ar fi spre exemplu calculatorul sau un browser web. Îți lăsăm plăcerea de a descoperi și singur ce alte funcții mai sunt disponibile. Have fun!

RECOMANDARE: Vezi ce premiu a luat Zenfone 8 recent