HomeCampanii si concursuriASUS România lansează competiția ROG High-School Challenge 2023-2024 pentru liceenii din București
Consola de gaming ROG Ally în timpul conferinței de lansare ROG High-School Challenge

ASUS România lansează competiția ROG High-School Challenge 2023-2024 pentru liceenii din București

ASUS România, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, organizează o competiție de esports, denumită ROG High-School Challenge, pentru liceenii din capitală. Turneul centrat pe un joc de fotbal va include două etape, finala fiind programată pentru luna mai 2024.

Înscrierile pentru această competiție încep pe 3 octombrie 2023 și se pot realiza prin intermediul unui profesor îndrumător, care va efectua înscrierea pe www.rogchallenge.ro până la data de 31 octombrie 2023.

După Marea Finală, ocupanții primelor trei locuri și profesorii lor îndrumători vor fi răsplătiți cu laptopuri performante de gaming.

Premiile pentru elevii câștigători:

 • LOCUL 1 – ROG Strix Scar 16
 • LOCUL 2 – ROG Strix 15
 • LOCUL 3 – TUF F15

Premiile pentru profesorii coordonatori ai câștigătorilor:

 • LOCUL 1 – TUF Gaming A16
 • LOCUL 2 – TUF Gaming F15
 • LOCUL 3 – TUF Gaming A15

Suplimentar, se vor acorda prin tragere la sorți alte 6 premii – câte unul pe sector – constând în câte o consola de gaming ROG Ally.

Calificările vor fi organizate în licee-gazdă din fiecare sector al capitalei, conform programului prezentat mai jos. Trei elevi de la fiecare liceu se vor califica pentru Marea Finală în mai 2024.

 • Sectorul 1: 13 noiembrie – 14 decembrie 2023
 • Sectorul 2: 15 ianuarie – 16 februarie 2024
 • Sectorul 3: 26 februarie – 8 martie 2024
 • Sectorul 4: 11 martie – 22 martie 2024
 • Sectorul 5: 25 martie – 5 aprilie 2024
 • Sectorul 6: 8 aprilie – 26 aprilie 2024

Liviu Marica, PR & Marketing Manager ASUS România, subliniază că ROG High-School Challenge este un eveniment complementar concursului ASUS Learn & Compete:

„Dorim să creștem doza de entuziasm a elevilor de a participa la întreceri extra-curriculare reprezentându-și liceul la nivel de sector și ulterior de capitală. Cum abilitățile de utilizare a computerului se dobândesc cel mai ușor prin joc, turneul mizează pe spiritul lor competitiv pentru a consolida o comunitate dinamică de tineri din ce în ce mai avizați în materie de tehnologie”.

Competiția va debuta cu meciuri desfășurate pe consola portabilă ROG Ally, conectată la stația grafică externă ROG XG Mobile.

Consola de gaming ROG Ally în timpul conferinței de lansare ROG High-School Challenge

Conferinta ROG High School Challenge pe 28 septembrie 2023

Participanții vor avea ocazia să-și îmbunătățească abilitățile cognitive și tehnologice, să comunice și să concureze cu colegi de vârstă din diferite instituții de învățământ. Jocurile video pot îmbunătăți atenția distributivă, memoria și capacitatea de luare a deciziilor. Totodată îi pot ajuta pe tineri în dezvoltarea abilităților de utilizare a echipamentelor hardware și a aplicațiilor software. Participarea la o astfel de competiție le poate crește motivația de a se implica în activități extra-curriculare și de a-și demonstra propriile abilități.

Începând din 2022, ASUS a organizat numeroase evenimente și concursuri destinate mediului educațional. Dintre acestea, cele mai importante au fost: ASUS Challenge, o ediție desfășurată pe teme de informatică, ce a reunit echipe a câte 5 liceeni din 45 de licee bucureștene, și ASUS Learn & Compete – o competiție individuală de TIC, care a atras 1898 de liceeni din partea a 91 de instituții de învățământ din capitală.