HomeProduseLaptopuriZenBook UX425 sau UM425? Intel sau AMD?
ZenBook 13/14 UX425 si UX325

ZenBook UX425 sau UM425? Intel sau AMD?

Laptopurile ultra-subțiri de la ASUS sunt ajustate pentru a fi pe placul fiecărui utilizator. Sistemul hardware de la interior este diferit de la model la model, chiar dacă la exterior designul pare foarte asemănător. Cele mai multe portabile existente astăzi pe piață au la bază platforme Intel, însă AMD a câștigat foarte mult teren odată cu noile procesoare mobile Ryzen 4000.

În funcție de experiențele personale cu sistemele pe care le-am deținut până în prezent avem tendința de a favoriza pe unul dintre cei doi mari producători de procesoare x86. Cei mai mulți clienți optează pentru Intel, conform studiilor de piață, alții merg pe mâna AMD, deși compania nu prea a fost prezentă în segmentul Mobile în ultimii ani. Noile procesoare AMD Ryzen 7 4700U sunt foarte performante și eficiente, iar ASUS a fructificat acest lucru. Noua serie ZenBook 14 ne oferă portabile echipate atât cu procesoare Intel, cât și cu procesoare AMD.

ZenBook 14 UX425 cu procesor Intel Core

ZenBook 14 UX425 valorifică puterea celor mai recente procesoare Intel Core din generația a zecea – până la seria Core i7. Aceste procesoare oferă o performanță mai rapidă, mai fluidă, cu un răspuns mai bun decât generația anterioară și sunt echipate cu până la 32 GB memorie RAM de mare viteză pentru a ajuta utilizatorii să rezolve sarcinile zilnice. Laptopurile au, de asemenea, unele dintre cele mai rapide unități de stocare solid-state disponibile, având SSD-uri de până la 2 TB PCIe 3.0 x4 pentru a asigura timpi de inițializare mai rapizi și încărcarea aproape instantanee a aplicațiilor.

Vezi oferta ZenBook 14 cu procesoare Intel Core

ZenBook 14 UM425 cu procesor AMD Ryzen

Asemeni versiunii ZenBook 14 UX425 cu procesor Intel, ZenBook 14 UM425 este cel mai subțire laptop din lume din clasa sa, bazat pe procesoare AMD, ce oferă capacități cuprinzătoare I/O. Acesta are numai 14,3 mm grosime, dar include porturi HDMI și USB Type-A, două porturi USB Type-C de mare viteză și cititor de carduri microSD pentru transferul facil al datelor mobile. Z

enBook 14 UM425 este, de asemenea, incredibil de eficient energetic, având o autonomie uimitoare de până la 22 de ore pentru o singură încărcare, fapt ce înseamnă că adaptorul poate fi lăsat acasă în multe călătorii pentru a minimiza greutatea și volumul bagajelor.

Vezi oferta ZenBook 14 cu procesoare AMD Ryzen

ZenBook 14 UM425 valorifică puterea celor mai recente procesoare mobile AMD Ryzen7 4700U cu 8 nuclee. Aceste procesoare furnizează performanțe mai rapide, mai fluide, cu un răspuns mai bun decât generația precedentă și sunt alăturate unei memorii RAM rapide, de până la 16GB, pentru a ajuta utilizatorii să treacă rapid prin sarcinile zilnice. Laptopul are stocare rapidă solid-state, cu SSD-uri PCIe 3.0 x2 de până la 1TB pentru a asigura timpi rapizi de inițializare, încărcarea aproape instant a aplicațiilor și include conectivitate wireless WiFi 6 ultra-rapidă. Află mai multe despre laptopul ASUS ZenBook 14 UX425!

Ambele laptopuri suportă noua funcție USB-C Easy Charge, care le permite să fie încărcate în mod convenabil de la o gamă largă de încărcătoare standard USB-C. Pentru introducerea ușoară a datelor, toate modelele sunt disponibile în mod opțional cu ASUS NumberPad 2.0, care îmbunătățește productivitatea.

În concluzie putem spune că indiferent de versiunea aleasă vă veți bucura de vasta experiență a celor doi mari producători și de construcția excelentă a portabilelor ASUS.