HomeStiriROG Phone 3 sau ROG Phone 3 Strix?! Care sunt diferențele?
Telefonul de Gaming ROG Phone 3

ROG Phone 3 sau ROG Phone 3 Strix?! Care sunt diferențele?

Republic of Gamers a anunțat recent două telefoane de gaming mai performante ca niciodată. ROG Phone 3 continuă într-un mod admirabil drumul stabilit de primele versiuni, însă anul acesta ne-a adus o diversificare a seriei, gama fiind delimitată clar prin două modele: ROG Phone 3 și ROG Phone 3 Strix Edition.

Telefoanele ROG Phone 3 sunt printre cele mai performante din lume, încorporând platforme mobile de ultimă generație, răcite prin sisteme complexe ce nu fac economie când vine vorba de materiale exotice.

Când le privim la exterior, ROG Phone 3 și ROG Phone 3 Strix Edition par aproape identice. Au aceleași dimensiuni, aceeași greutate, iar designul pare similar dacă nu te apuci să cauți micile diferențe. Ambele telefoane sunt echipate cu un ecran Amoled, ultra-sensibil, pe 10-biți la 144 Hz / 1 ms cu o latență la atingere fără precedent, de 25 ms, și Delta-E < 1. Acest fapt garantează că acuratețea culorilor este foarte bună, iar comenzile tactile sunt preluate cu cea mai bună viteză atinsă vreodată de un sistem hardware dedicat smartphone-urilor.

Și sistemul de camere foto este identic. Pe față avem o cameră Selfie cu unghi larg și o rezoluție de 24 megapixeli. În partea din spate, există un grupaj de camere foto în jurul unei camere foto principale cu senzor Sony IMX686 și rezoluția de 64 megapixeli, ajutată de o cameră de 13 megapixeli, cu unghi larg, plus o a treia cameră de 5 megapixeli pentru fotografii macro. Ambele telefoane sunt 5G și au același sistem Wi-Fi multi-antenă (802.11 a/b/g/n/ac/6).

Unde sunt diferențele ROG Phone 3 și ROG Phone 3 Strix?

Dacă la prima vedere cele două telefoane par identice, după o analiză mai detaliată începem să sesizăm diferențele:

  • ROG Phone 3 are la bază o platformă mobilă 5G Qualcomm Snapdragon 865 Plus. Această platformă integrează opt nuclee, dintre care un nucleu Kryo 585 ce lucrează la frecvența de 3,1 GHz. ROG Phone 3 Strix Edition oferă o platformă mobilă Snapdragon 865, însă primul nucleu Kryo 585 urcă “numai” până la 2,84 GHz.
  • Versiunile de ROG Phone 3 Strix Edition oferă cel mult 256 GB spațiu de stocare și până la 12 GB memorie RAM. ROG Phone 3 poate urca până la 512 GB spațiu de stocare și 16 GB memorie RAM.
  • Dacă ROG Phone 3 Strix Edition este disponibil prin intermediul magazinelor specializate din țara noastră, ROG Phone 3 nu a ajuns încă în România.

Vezi oferta ROG Phone 3 Strix Edition