HomeProduseLaptopuriASUS ZenBook 14 UM425: Portabil de ultimă generație cu procesor AMD
ASUS ZenBook 14

ASUS ZenBook 14 UM425: Portabil de ultimă generație cu procesor AMD

Noile modele ZenBook, lansate chiar în vara anului 2020, sunt disponibile în diverse variante ce se potrivesc fiecărui utilizator. ASUS ZenBook 14 UM425, echipat cu procesor AMD, ne-a atras atenția prin platforma hardware diferită față de modelele Intel ce domină această piață. Portabilul este construit într-o carcasă integral metalică, elegantă și compactă, ce are o grosime de numai 14,3 mm.

Procesoarele AMD Ryzen au atins o eficiență uimitoare, fapt care vine cu două avantaje majore: emisie redusă de căldură cu posibilitatea de a construi carcse compacte și autonomie mult mai ridicată. ZenBook 14 UM425 are o autonomie de până la 22 de ore pentru o singură încărcare, fapt ce înseamnă că adaptorul poate fi lăsat acasă în multe călătorii pentru a minimiza greutatea și volumul bagajelor.

Procesoarele AMD Ryzen Mobile din seria 4000

Încă de la prezentarea lor la CES 2020, noile procesoare AMD Ryzen Mobile din seria 4000 au atras discuții și comentarii legate de posibilitatea de a pune 8 nuclee reale și 16 fire de execuție pe un portabil ultra-subțire. Noile nuclee Zen 2 de la AMD sunt construite pe baza tehnologie de 7 nanometri, fiind incredibile de eficiente din punct de vedere energetic. Prin urmare, laptopurile cu procesoare AMD Ryzen sunt performante în multitasking și au o autonomie mare.

Noile procesoare vin cu grafică Radeon integrată. Aceasta este suficient de puternică pentru a rula filme la rezoluție 4K, dacă ecranul suportă acest lucru, dar și pentru a edita fotografii. Laptopurile construite pe baza procesoarelor Ryzen nu trebuie să apeleze la un chip grafic dedicat și pot menține o siluetă fluidă, fără radiatoare și ventilatoare ce complică lucrurile.

Performanța multi-core este un alt lucru demn de luat în calcul. Sistemul de operare Microsoft Windows 10 este optimizat pentru a rula simultan numeroase fire de execuție. La fel și aplicațiile ce știu să profite de procesoarele de ultimă generație. Avantajele celor 8 nuclee cu 16 fire de execuție se fac simțite atunci când pe laptop avem deschise numeroase aplicații și comutăm rapid între acestea.

SSD rapid și 16GB RAM

Așa cum îi stă bine unui laptop de ultimă generație, Zenbook 14 știe să pună în valoare SSD-urile rapide și memoria RAM ce urcă până la 16GB. Laptopul are stocare rapidă solid-state, cu SSD-uri PCIe 3.0 x2 de până la 1TB pentru a asigura timpi rapizi de inițializare, încărcarea aproape instant a aplicațiilor și include conectivitate wireless WiFi 6 ultra-rapidă.

Numeroase porturi utile

ASUS Zenbook 14 nu numai că este un laptop subțire și eficient energetic, dar oferă numeroase porturi versatile fără de care nu ar fi cu adevărat util. Deși are numai 14,3 mm grosime, Zenbook 14 include porturi HDMI și USB Type-A, două porturi USB Type-C de mare viteză și cititor de carduri microSD pentru transferul facil al datelor mobile.

Încărcare foarte rapidă și autonomie de 22 de ore

ZenBook 14 UM425 suportă noua funcție USB-C Easy Charge, care îi permite să fie încărcat în mod convenabil de la o gamă largă de încărcătoare standard USB-C. Cu USB-C Easy Charge, utilizatorii se pot bucura de încărcare ultra-rapidă cu orice încărcător certificat USB-C Power Delivery, cum ar fi încărcătorul de 65 W din pachet, sau de încărcare mai lentă atunci când priza nu este disponibilă, utilizând încărcătoarele din avioane, încărcătoarele portabile sau bateriile externe.

ASUS ZenBook 14 (UM425) este o alegere perfectă pentru un stil de viață activ. Laptopul va putea fi întâlnit în finisajele Pine Grey și Lilac Mist începând din luna septembrie 2020.