HomePrezentari videoZenbook 14X OLED este un laptop compact pentru multitasking de oriunde

Zenbook 14X OLED este un laptop compact pentru multitasking de oriunde

Gama de laptopuri Zenbook 14X OLED și-a făcut debutul pe piața românească la începutul lui 2022, vizând manageri, artiști și comunicatori, care vor să fie eficienți oriunde s-ar deplasa și pentru care stilul personal este foarte important. Urmărește prezentarea video în detaliu sau citește articolul în continuare.

Seria reunește modelele UX5400 și UX5401/UM5401. UX5400 integrează ScreenPad – ecranul secundar ce poate adăuga productivitate în activitatea ta, iar UX5401 are NumberPad, tastatura virtuală care simplifică introducerea de date numerice. UX5400 are pe lângă placa video integrată Iris Xe și un cip grafic dedicat, anume NVIDIA GeForce MX450 cu 2GB VRAM. Ambele au procesoare Intel Core din generația a 11-a, dar există și UM5401, versiunea cu AMD Ryzen seria 5000.

Carcasa e realizată dintr-un aliaj de aluminiu, greutatea totală fiind de aproximativ 1,4 Kg. Avem însă culori diferite: UX5400 cu ScreenPad poate fi Pine Grey sau Lilac Mist, în timp ce UX5401 cu NumberPad e doar gri deschis, iar ediția cu AMD e Jade Black.

Zenbook 14X OLED este un laptop subțire, ușor și compact. Este dotat cu un ecran principal OLED tactil, care cunoaște două opțiuni: cu rezoluție 4K, sau 2,8K. Designul este NanoEdge, ceea ce presupune rame aproape invizibile, avem doar 3 mm pe stânga și dreapta. Raportul ecran-corp de 92% face ca imaginile redate să fie și mai captivante. Formatul este 16:10, adică avem mai mult spațiu pe verticală pentru o bară de meniu suplimentară, comparativ cu un format 16:9.

Panoul OLED e validat PANTONE pentru acuratețea redării. Avem certificare VESA DisplayHDR™ 500 True Black, luminozitatea urcând până la 550 de niți. Afișează un negru pur, și cele mai vii culori, acoperind 100% gama de nivel cinematografic DCI-P3. Timpul de răspuns e de 0,2 ms, iar contrastul de 1 milion la 1. Tehnologia OLED îmbunătățește fidelitatea vizuală și protejează ochii prin reducerea cu până la 70% a emisiilor de lumină albastră dăunătoare.

Ecranul lui Zenbook 14X OLED se rabatează complet la 180 de grade, cu ajutorul balamalei ErgoLift 180°. Poți partaja conținutul de pe ecran cu alți colaboratori în jurul biroului. În pozițiile intermediare ale capacului, această balama înclină tastatura la un unghi ce face tastarea mai confortabilă.

Vezi prezentarea video Zenbook 14X OLED

VEZI OFERTA ONLINE

Performanțele procesoarelor Intel Core din dotarea gamei Zenbook 14X OLED sunt îmbunătățite prin AIPT – acronimul pentru ASUS Intelligent Performance Technology. Oferă 3 moduri de funcționare pentru ventilatoare, alegerea unuia se face din aplicația MyASUS ori apăsând simultan tastele FN + F. Atunci când ai taskuri complexe, poț alege modul de operare – Performance. AIPT poate mări semnificativ performanțele procesorului, menținându-l constant la un TDP de 40 Wați, iar când vrei un laptop silențios când vizionezi un clip sau navighezi pe Internet, optează pentru modul Whisper – care generează un zgomot de operare de doar 22 de decibeli. Atunci când e selectat modul Performance din AIPT, performanța plăcii video crește cu 20% comparativ cu modul standard, fiind crescut TGP-ul.

În privința memoriei RAM, puteți opta pentru 8 sau 16GB memorie LPDDR4X la 4266 MHz, integrată pe placa de bază. Datele sunt stocate pe SSD NVMe PCIe 3.0 x4 cu capacitatea de până la 1TB, cu viteze de transfer de până la 3500MB/s.

AIPT pe Zenbook 14X OLED UX5400

AIPT pe Zenbook 14X OLED UX5400

Zenbook 14X OLED este pregătit pentru utilizarea dispozitivelor periferice de ultimă generație. Dispune de toate porturile necesare, inclusiv două Thunderbolt 4 USB-C, cu suport pentru încărcarea rapidă, transferul cu viteze de până la 40 Gbps și extinderea imaginii pe două monitoare externe 4K UHD. Acestora li se adaugă o ieșire HDMI 2.0 și un port USB 3.2 Gen 2 tip-A, precum și cititor de carduri microSD. Laptopul integrează interfața de rețea Intel WiFi 6 (802.11ax) pentru atingerea unor viteze de transfer de clasa Gigabit.

Autonomia laptopului poate ajunge până la 8,3 ore. Bateria are 63Wh și se poate încărca rapid prin USB-C, adaptorul din pachet fiind unul de 100W.

Pentru o autentificare comodă via Windows Hello, UX5400 integrează un senzor de amprente în butonul de pornire. O singură atingere la aprinderea laptopului este suficientă pentru conectarea în contul de utilizator din Windows.

Facilitatea ScreenPad contribuie la o experiență de utilizare premium, îmbunătățind productivitatea, Zenbook 14X OLED fiind recomandat pentru muncă sau divertisment, de oriunde. Interfața intuitivă, asemănătoare celor de pe smartphone, permite optimizarea fluxurilor de lucru. Acest ecranul secundar integrat în touchpad poate fi folosit pentru redarea contextuală a unui clip video sau pentru amplasarea unei ferestre de video-conferințe.

VEZI OFERTA ONLINE