HomeProduseLaptopuriCe este ASUS Intelligent Performance Technology (AIPT)
Laptopurile ASUS Vivobook cu AIPT

Ce este ASUS Intelligent Performance Technology (AIPT)

Tehnologia AIPT (ASUS Intelligent Performance Technology) integrată pe noile generații de laptopuri ASUS (precum VivoBook) oferă trei beneficii importante:

  • creșterea instantanee a performanțelor cu până la 40% în task-urile solicitante,
  • răcirea extremă și silențioasă a componentelor cheie,
  • extinderea autonomiei pe baterie.

Află cum sunt posibile aceste lucruri citind articolul în continuare.

Până la +40% mai multă performanță

Cu toții de dorim un „boost” de performanță mai ales când lucrăm intens și nu vrem să așteptăm sistemul, iar o creștere de 40% sună incredibil. Acest fapt este posibil când utilizăm un laptop ASUS cu procesor Intel de generația a 11-a în modul „Performance”. Acesta se poate activa când conectăm laptopul la priză și selectăm acest mod de lucru din aplicația MyASUS. Totodată, în Windows opțiunea de putere trebuie să fie setată pe „ASUS Recommended mode”. Poți apela și la combinația de taste Fn + F.

Tehnologia integrată ASUS Intelligent Performance Technology îi poate împinge limitele de performanță cu până la 40%. Aceasta crește semnificativ eficiența procesorului de la o valoare implicită Power Limit 1 de numai 15 wați până la 28 de wați. Grație răcirii excelente, laptopul poate funcționa stabil la acest nivel de performanță timp de 30 de zile.

Dacă modul de lucru este „Balanced” – adică cel echilibrat – performanța poate fi cu până la 30% mai bună.

Comparațiile au fost obținute în laboratoarele interne ASUS bazându-se pe scorurile Cinebench R20 multicore obținute de procesoarele Intel de generația a 11-a fixate la un TDP de 15W. Laptopurile au rulat clipuri video locale timp de 11 ore. Creșterea performanței devine vizibilă în aplicații ca Adobe Premiere Pro, Adobe Photoshop sau la arhivarea ZIP.

Care e secretul te-ai întreba?

Nu e niciun un secret, totul se bazează pe lucruri concrete: designul termic excelent și soluția de alimentare a algoritmului exclusiv ASUS, senzorii inteligenți (de la 5 la 9 senzori), designul ventilatoarelor IceBlades și adaptorul de 65W, care ajută la creșterea în mod inteligent și stabil a performanței procesorului. Durata de viață a bateriei va fi menținută pentru toată ziua, iar laptopul va fi mai silențios și mai rece pe durata utilizării.

Răcire extremă silențioasă

Fiecare laptop din noua serie VivoBook oferă o disipare excepțională a căldurii prin intermediul unei conducte termice de 8 mm și al unui ventilator IceBlades.

Ventilatorul IceBlades din sistemul termic de pe laptopurile ASUS

Ventilatorul IceBlades din sistemul termic de pe laptopurile ASUS

Ventilatorul IceBlades cu 87 de palete și rotorul sunt fabricate dintr-un polimer cu cristale lichide care le permite să fie mai ușoare și mai subțiri decât cele obișnuite. Fiecare pală are un design aerodinamic cu curbă 3D, permițându-i ventilatorului să obțină un debit mai bun (cu ~25-30%) și un zgomot mai redus cu 10% (~4-5dBA). În plus, ventilatoarele IceBlades utilizează un rulment Fluid Dynamics, care reduce vibrațiile și generează un zgomot mai mic comparativ cu cele tradiționale.

Extinderea autonomiei pe baterie

Cu tehnologia ASUS Intelligent Performance Technology, laptopul nu va consuma mai multă energie pentru sarcinile zilnice. Din rezultatele testelor de referință X.264 și X.265 efectuate pe VivoBook S, acesta consumă aproape aceeași energie!

Testul X264

  • 28W (156.7s) consumă 1.08Wh
  • 15W(202.2s) consumă 0.91Wh

Testul X265

  • 28W (156.7s) consumă 1.57Wh
  • 15W(202.2s) consumă 1.47Wh