HomeTehnologiiSistemele audio de pe laptopurile ASUS Zenbook îți oferă o experiență desăvârșită

Sistemele audio de pe laptopurile ASUS Zenbook îți oferă o experiență desăvârșită

Pe măsură ce devin tot mai subțiri și compacte, laptopurile ASUS Zenbook nu fac compromisuri în privința sistemului audio. Sunetul redat de acestea e uimitor de puternic, clar și captivant, mai multe tehnologii conlucrând în acest sens.

Înainte de toate, trebuie spus că sistemele audio stereo de pe laptopurile Zenbook sunt certificate de experții audio de la Harman Kardon. Modele precum Zenbook 14X OLED integrează tehnologia Dolby Atmos, care conferă spațialitate sunetului redat pe laptop atunci când urmărești un film sau asculți muzică.

Difuzoarele stereo beneficiază de niște amplificatoare inteligente (Smart Amp) care sunt echipate cu un cip DSP puternic. Acestea pot crește volumul audio de până la 3,5 ori fără a crea distorsiuni. Totodată, ele protejează bobinele difuzoarelor pentru a nu se deteriora în timp. Amplificarea inteligentă ține cont de capabilitățile fizice ale difuzoarelor și ajustează fin sistemul audio pe întregul spectru, nu doar pe anumite frecvențe.

O altă tehnologie, ASUS Audio Booster, face ca volumul să poată fi mărit și mai mult, până la de 5,25 ori (comparativ cu niște amplificatoare obișnuite) pentru o experiență audio puternică.

Atenuarea zgomotului de fond cu ajutorul AI în ambele direcții

Nu în cele din urmă, ZenBook beneficiază și de tehnologia ASUS de anulare a zgomotelor asistată de AI. Aceasta se bazează pe o vastă bază de date creată prin machine-learning, pentru a identifica cu precizie și a elimina tot felul de zgomote ambientale, de la țăcănitul tastaturilor, la conversațiile din birou, oferind sunet cu o claritate de cristal pentru apeluri vocale sau videoconferințe.

MyASUS pe Zenbook Pro 14 Duo OLED UX8402

Tehnologia oferă câteva profiluri de anulare a zgomotului de fond selectabile din aplicația MyASUS: o optimizare de bază, pentru un singur vorbitor și pentru mai mulți prezentatori.

Atunci când un utilizator selectează modul „Single Presenter”, toate zgomotele ambientale, cu excepția vocilor umane, sunt filtrate. Atunci când un utilizator selectează modul „Multi-Presenter”, sistemul normalizează vocile individuale din diferite poziții sau distanțe, astfel încât toate vocile vor fi transmise la un volum similar.

Anularea zgomotului se face în ambele direcții, însemnând că filtrarea se aplică și pe sunetul recepționat de la interlocutor și redat în difuzoare, nu doar pe cel captat de microfoane.