HomeProduseLaptopuriCum te ajută ASUS WiFi Master Premium când conectezi laptopul la WiFi

Cum te ajută ASUS WiFi Master Premium când conectezi laptopul la WiFi

Toate laptopurile se pot conecta la internet wireless, dar nu toate ating același nivel privind viteza de transfer și stabilitatea semnalului. Pe lângă echiparea de top – conform celor mai rapide standarde WiFi (WiFi 6 sau WiFi 6E), laptopurile ASUS din prezent beneficiază de tehnologia ASUS WiFi Master Premium, care optimizează suplimentar conexiunea. Aceasta are mai multe componente: ASUS WiFi Stabilizer, ASUS WiFi SmartConnect și WiFi RangeBoost – pe care ți le vom detalia mai jos.

WiFi Stabilizer filtrează interferențele wireless pentru a permite cele mai rapide viteze posibile, iar WiFi SmartConnect selectează în mod automat cea mai bună sursă de semnal WiFi.

SmartConnect se poate activa din aplicația de administrare MyASUS, iar laptopul va alege automat ce mai bun WiFi, inclusiv de la hotspot-uri mobile cunoscute din zonă.

Anumite laptopuri ale producătorului dispun de WiFi RangeBoost, care folosește mai multe antene pentru a spori aria de acoperire a WiFi-ului și volumul de trafic suportat, în felul acesta fiind eliminate zonele wireless moarte. Pentru a vedea dacă această facilitate e disponibilă pentru laptopul tău, trebuie să verifici dacă ai instalat driverul ASUS MutiAntenna Service.

Alte funcții opționale din această sferă includ și TaskFirst, ce permite utilizatorilor să prioritizeze sarcinile pentru accesul la internet.

Un exemplu de laptop puternic ce beneficiază de WiFi Master Premium este Zenbook Pro 16X OLED (UX7602). Are ecran tactil 4K OLED HDR 16:10 de 16 inchi și designul inovator AAS Ultra. Află detalii despre acest model.

Tehnologia WiFi 6 poate atinge viteze de transfer mai mari decât în rețele prin cablu, de până la 2,4 Gbps, permițând streaming stabil de fișiere video online la calitate 4K UHD sau transfer instantaneu al unor fișiere de mari dimensiuni, ceea ce cu siguranță va fi apreciat de către creatorii de conținut. Și asta chiar și în condițiile unor eventual interferențe din partea unor dispozitive USB 3.0.