HomeProduseLaptopuriPentru muncă și distracție, 17 inchi este diagonala optimă a unui laptop
Promoție ASUS cu mouse-ul ROG GX860 Buzzard V2

Pentru muncă și distracție, 17 inchi este diagonala optimă a unui laptop

În materie de dimensiuni ale ecranului pentru un laptop, mai ales dacă este unul pe care urmează să te și joci, fără nicio glumă, mărimea contează. Iar 17,3 inchi pare să fie o diagonală optimă pentru un laptop pe care îl poți folosi, în egală măsură, pentru lucru și pentru divertisment.

În general, o astfel de diagonală nu te duce cu gândul la mobilitate, multe dintre laptopurile cu astfel de ecrane fiind mai degrabă înlocuitoare de desktop și mai puțin dispozitive mobile, pe care să le porți cu tine peste tot. În cazul laptopurilor ASUS, însă, designul ingenios cu margini foarte subțiri permite montarea ecranelor în carcase mult mai compacte, asemănătoare celor cu un ordin de mărime mai mici. Așa că portabilitatea nu este un pod prea îndepărtat pentru cele patru modele pe care vi le propunem în cele ce urmează.

Vă recomandăm două modele de gaming ROG Strix G și două modele multimedia VivoBook 17, pe care le-am găsit pentru tine într-o promoție, îți pot oferi experiențe excelente în gaming, redare multimedia și lucru. Cele două clase de produse acoperă cam toate scenariile imaginabile de utilizare, dar performanțele oferite de configurații sunt destul de diferite.

Gaming pe 17 inchi

Cele mai bune performanțe la oferă, cum probabil ai intuit deja, seria ROG Strix G, cu configurații robuste, construite în jurul unui procesor Intel Core i7 din a noua generație Coffee Lake, mai precis modelul cu șase nuclee Intel Core i7-9750H, tactat până la 4,50 GHz. Ambele Strig au 8 GB RAM și ecrane de 17,3 inchi. Diferențele apar la stocare și la placa grafică: modelul G731GU-EV011 are stocare SSH de 1 TB + SSD de 256 GB și placă video NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti cu 6 GB de memorie video, în vreme ce modelul G731GT-AU004 are stocare SSD de 512 GB și placă video NVIDIA GeForce GTX 1650 cu  4 GB de memorie video.

ROG Strix este deja o sertie cu o excelentă reputație în materie de gaming, fiind laptopuri preferate de mulți gameri profesioniști, pe care le puteți întâlni în mod constant pe la multe turnee.

Vezi oferta ROG Strix G G731GU-EV011 Vezi oferta ROG Strix G G731GT-AU004

Multimedia pe 17 inchi

Noul ASUS VivoBook (2019)

ASUS VivoBook

Cele două modele VivoBook sunt echipate cu procesoare și plăci video de la AMD și au configurații destul de diferite. Modelul VivoBook 17 M712DK-AU035 are un procesor AMD Ryzen 3 3200 și o placă video dedicată AMD Radeon 540X cu 2 GB de memorie video, în vreme ce modelul VivoBook 17 M712DA-AU100 este motorizat de un procesor AMD Ryzen 5 3500U și nu are placă video dedicată, ci un chip integrat AMD Radeon Vega 8. Ambele modele au 8 GB de memorie RAM.

VivoBook este o serie de laptopuri generaliste foarte atractive, care pune mult accent pe culoare și pe capabilitățile de redare multimedia, fiind excelente și pentru lucru și pentru divertisment.

Vezi oferta VivoBook 17 M712DK-AU035 Vezi oferta VivoBook 17 M712DA-AU100

Cele două serii din promoție vin la pachet și cu două mouse-uri: seria VivoBook vine cu un mouse optic ASUS MW202, în vreme ce laptopurile ROG Strix G sunt acompaniate de un mouse laser ASUS ROG GX860 Buzzard V2.