HomeProduseLaptopuriIstoria laptopurilor de gaming STRIX SCAR

Istoria laptopurilor de gaming STRIX SCAR

Laptopuri ROG STRIX SCAR au fost privite la început ca o serie de modele limitate, ce ar fi trebuit să completeze un lanț de produse, pe o piață ce nu era încă bine-definită. Nimeni nu anticipa succesul laptopurilor ROG STRIX SCAR și nici posibilitatea ca acestea să evolueze de la o generație la alta, spre deliciul pasionaților de gaming.

La IFA 2017 a început totul

ROG Strix SCAR Edition

În cadrul evenimentului Join the Republic de la IFA 2017, în zona dedicată sporturilor electronice, printre produsele ROG expuse se număra laptopul de gaming ROG Strix SCAR Edition. Acesta a fost construit acordându-se o atenție specială jocurilor de tip FPS (first-person shooter). Laptopul era disponibil în variante cu ecran de 15 și 17 inchi și echipat cu cele mai noi procesoare Intel Core i7 și de grafica NVIDIA GeForce GTX 10. Ecranul montat pe primul laptop ROG STRIX SCAR avea o rată de împrospătare de 144Hz și un timp de răspuns de 7ms, caracteristici impresionante pentru acel an. Află mai multe despre ROG Strix SCAR Edition !

Strix SCAR II

Strix SCAR II a fost lansat pe piață anul imediat următor și venea cu o serie de noutăți, implementate cu scopul de a îmbunătăți numeroase caracteristici cheie. Strix SCAR II GL504 a fost primul laptop de gaming din lume ce dispunea de antene Wi-Fi multiple pentru un gaming online mai stabil. Cel mai recent standard Wi-Fi 802.11ac Wave 2 furniza viteze teoretice de până la 1.7Gbps, de două ori mai ridicate decât 802.11ac 2×2 și de 12 ori mai mari ca 802.11b/g/n. Află mai multe despre Strix SCAR II !

Strix SCAR III

Strix SCAR III este laptopul etalon ce a consacrat această serie. Portabilul afișa o maturitate specifică produselor ce au trecut prin mai multe generații. Ratele de refresh ale ecranului ajunseseră deja un vârf competitiv, iar laptopul putea fi recomandat pentru competiții. Ecranul cu rata de refresh de 240Hz este incredibil chiar și acum, ROG Strix SCAR III păstrându-și relevanța în toți acești ani ce au urmat momentului lansării. Opțiunile pentru procesor ajungeau la Core i9-9880H, cu un design cu opt nuclee, care adauga capacități multitasking. Strix SCAR III putea fi folosit la jocuri dar și la randare video sau editarea de fotografii. Află mai multe despre Strix SCAR III !

ROG Strix SCAR 17

Laptopul ROG Strix SCAR 17 poate fi achiziționat astăzi din magazine fiind un portabil extrem de puternic ce poate înlocui oricând desktopul de acasă. Având un ecran de 300 Hz, fiecare detaliu al acțiunii este mai ușor de urmărit. Timpul de răspuns de 3 ms de la gri la gri permite urmărirea precisă a țintei, eliminând ruperea cadrelor sau efectul de blur. Strix SCAR 17 poate fi echipat cu procesorul Intel Core i9-10980HK din generația a zecea. Acesta dispune de 8 nuclee și împinge frecvențele până la 5,3 GHz pe un singur nucleu și poate rula până la 16 fire de execuție în paralel pentru a procesa rapid sarcinile dificile. Memoria RAM poate urca până la 32 GB, iar SSD-urile NVMe, montate în configurație RAID reduce la minim timpul de încărcare a jocurilor. Află mai multe despre ROG Strix SCAR 17 !

ROG Strix SCAR G533/G733

În prezent, ASUS a oferă noile modele Strix SCAR din seriile G533/G733, dotate cu cele mai noi tehnologii. Strix SCAR 17 este echipat cu cel mai rapid ecran de laptop din lume, cu un panou de nivel IPS de 17,3 inchi, care combină o rezoluție Full HD cu o rată de reîmprospătare de 360Hz și un timp de răspuns de 3ms. Comparativ cu cei 240Hz care reprezintă standardul întâlnit în turnee, un ecran cu o rata de reîmprospătare de 360Hz reduce latența noilor cadre cu 33%.

Laptopurile Strix SCAR din 2021 își saturează ecranele cu rate înalte de reîmprospătare cu puterea combinată a unui GPU GeForce RTX 3080 și a unui procesor Ryzen 9 5900HX. În configurațiile lor de top, SCAR 15 și 17 sunt disponibile cu 64 GB de RAM DDR4-3200 și două drive-uri SSD 1 TB în RAID 0. Fiecare dintre SSD-urile NVMe se bucură de patru benzi cu lățime de bandă PCIe Express care merg direct către CPU, împingând ratele de transfer în RAID 0 până la nivelul de 7.000 MB/s. Află mai multe despre noile laptopuri Strix SCAR !