HomeStiriLansariROG Strix SCAR 17 are cel mai rapid ecran de gaming: 360 Hz și 3ms
Laptop de gaming ROG Strix SCAR 17

ROG Strix SCAR 17 are cel mai rapid ecran de gaming: 360 Hz și 3ms

Cel mai rapid ecran de laptop din lume este pe Strix SCAR 17. Are o rată de reîmprospătare de 360 Hz și un timp de răspuns de 3 ms pentru o experiență fără compromisuri în esports.

Tehnologia Adaptive Sync devine standard în celebra serie ROG. Aceasta sincronizează rata de reîmprospătare a ecranului cu cea a plăcii grafice, pentru a elimina efectele de tăiere a imaginii, a minimaliza sacadările și a reduce latențele la intrare.

Mai mult, acest flagship pentru gaming este echipat cu un GPU extrem de puternic, până la GeForce RTX 3080 cu 16 GB GDDR6 VRAM și un procesor mobil din seria Ryzen™ 5000, ajutând hardware-ul să-și atingă potențialul maxim cu ajutorul unor ventilatoare complet reproiectate și a altor actualizări în materie de răcire.

SCAR 17 implementează prima tastatură opto-mecanică pe un laptop Strix, oferind atât un răspuns rapid, cât și o mare durabilitate.

ROG Strix SCAR 17 cu tastaură de gaming opto-mecanică

ROG Strix SCAR 17 cu tastaură de gaming opto-mecanică

Un raport ecran-corp mai mare pune utilizatorul mai aproape de acțiune, în vreme ce amprenta mai mică și bateria mai mare cu suport pentru încărcare Type-C îi maximizează portabilitatea. Cele patru boxe susținute de tehnologia Dolby Atmos, pentru o experiență audio mai captivantă, și Two-Way AI Noise Cancelation procesează atât intrarea, cât și ieșirea audio, pentru a conferi o claritate de cristal chat-ului cu echipa.

Noile elemente de design elevează atât forma, cât și funcționalitatea în noua serie Strix SCAR, care lansează un stil îndrăzneț, inspirat de echipamentele atletice. Estetica include materiale translucide, accente personalizabile pentru carcasă și actualizări ale iluminării, care permit o personalizare extinsă a întregului sistem.

GeForce RTX 3080 pe Strix SCAR 17

Bazat pe noua arhitectură NVIDIA Ampere, GeForce RTX 3080 are o frecvență de până la 1645 MHz la 115 W cu ROG Boost, iar alți 15 W devin disponibili prin Dynamic Boost. Combină noile multiprocesoare de streaming cu nuclee RT de generația a 2-a și nuclee Tensor de generația a 3-a, pentru a oferi cea mai realistă grafică cu raze trasate și funcții AI avansate. Aceste îmbunătățiri permit redarea de imagini realiste, în vreme ce numărul de cadre atinge valori fără precedent. Ele sunt susținute de suport pentru tehnologiile NVIDIA Reflex, care scad latențele în anumite jocuri multiplayer, precum și efecte NVIDIA Broadcast, care adaugă îmbunătățiri grafice instantanee stream-urilor live.

AMD Ryzen 9 5900H pe Strix SCAR 17

Ryzen 9 5900HX folosește 8 nuclee și 16 fire de execuție pentru a procesa sarcinile solicitante de multitasking, precum jocuri rulate în paralel cu streaming, înregistrare și interacțiune cu audiența. Noua arhitectură AMD Zen 3 ridică performanța per clock grație unei latențe reduse la accesarea cache-ului și altor numeroase reglaje ale arhitecturii. Răcirea și alimentarea de la ROG sunt puternice și permit procesorului 5900HX să ruleze cu până la 54 W de putere susținută atunci când GPU-ul este activ și cu 80 W de unul singur. CPU-ul este deblocat, permițând utilizatorilor să atingă viteze mari prin overclocking.

În configurațiile lor de top, sunt disponibile cu 64 GB de RAM DDR4-3200 și două drive-uri SSD 1 TB în RAID 0. Fiecare dintre SSD-urile NVMe se bucură de patru benzi cu lățime de bandă PCIe Express care merg direct către CPU, împingând ratele de transfer în RAID 0 până la nivelul de 7.000 MB/s. Memoria și stocarea sunt complet upgradabile, grație unui design prietenos și șuruburilor tip „pop-open” care permit acces rapid la cele două sloturi SO-DIMM și cele două sloturi M.2 ale sistemului.

Laptop de gaming ROG Strix SCAR 17

Laptop de gaming ROG Strix SCAR 17

Noua tehnologie de răcire

Un sistem de răcire reproiectat extrage performanțe de vârf din procesoarele noilor serii Strix SCAR, în vreme ce scade nivelul de zgomot cu 3 decibeli, comparativ cu modelele de anul trecut. Upgrade-urile încep cu prima implementare în producția de serie a metalului lichid pe procesoarele laptop AMD. Metalul lichid transferă căldura de la CPU mai eficient decât pastele termice tradiționale, ceea ce oferă rezerve termice sporite. Metalul lichid este aplicat, de regulă, manual, dar ROG a dezvoltat un proces brevetat care aplică metalul lichid cu o precizie robotică. Pentru 2021, ROG a depășit provocarea unică a aplicării de metal lichid pe procesoarele AMD, adăugând un compus izolator care protejează componentele montate pe suprafață pe pachetul CPU.

Modulul termic îmbunătățit canalizează căldura de la CPU, GPU, VRAM și circuitele de reglare a voltajelor cu un distribuitor de căldură extins și până la șase conducte de căldură, maximizând redistribuirea pentru a susține viteze de tact mai mari. Energia termică ajunge la patru radiatoare cu lamele de cupru ultra-fine de 0,1 mm, care oferă o suprafață de disipare mai mare și o rezistență la aer scăzută. Patru ventilatoare de pe laturi maximizează fluxul de aer cald care iese din sistem.

Ventilatoarele ROG Arc Flow îmbunătățesc fluxul de aer cu până la 35 % pentru CPU și cu 21 % pentru GPU fără să producă un zgomot sporit. Noul design are 84 de pale cu margini speciale cu un model aerodinamic în formă de undă, care reduce turbulențele. Palele se subțiază până la doar 0,2 mm la bază pentru a muta mai mult aer si sunt fabricate dintr-un polimer cu cristal lichid suficient de puternic pentru a-și menține structura la viteze mari de rotație.

Pentru a amplifica și mai mult fluxul de aer, noua serie Strix folosește și un sistem îmbunătățit de răcire cu auto-curățare. Acumularea de praf pe radiatoare și ventilatoare compromite lent răcirea, așa că particulele sunt direcționate în afara carcasei, pentru a se asigura o performanță fiabilă în timp. Canalele anti-praf mai scurte din cele mai recente modele eliberează calea pentru un flux de aer sporit cu 15 %, prevenind în continuare acumularea prafului.

Răcirea și performanțele pot fi personalizate cu Scenario Profiles. Modurile Performance și Turbo oferă performanțe mai mari pentru titlurile esports solicitante, în vreme ce modul Silent diminuează nivelul de zgomot pentru sarcinile mai ușoare. Cu tehnologia 0dB, ventilatoarele se opresc complet atunci când temperaturile CPU-ului și GPU-ului scad sub 60°C în modul de operare Silent. Asta face răcirea cu adevărat silențioasă în sarcini de lucru ușoare. Scenario Profiles pot modifica și alte setări ale sistemului, cum ar fi dezactivarea tastei Windows și comutarea efectelor de iluminare RGB. Utilizatorii pot comuta, de asemenea, modurile de operare din mers, cu ajutorul unei comode scurtături de pe tastatură.

Laptop de gaming ROG Strix SCAR 17

Laptop de gaming ROG Strix SCAR 17

Un sunet mai captivant

Noua serie Strix SCAR are o rețea de patru boxe. Două tweetere proiectează sunetul din spatele tastaturii, în vreme ce două woofer-e Smart Amp proiectează joasele pe suprafața de sub laptop. Împreună, aceste patru boxe generează un sunet bogat, cu un volum de 2,8 ori mai mare, cu bași de 3 ori mai puternici și cu o gamă dinamică de până la 3 ori mai mare decât a sistemelor competitoare. Ele sunt tunate cu tehnologia Dolby Atmos pentru un peisaj sonor multidimensional cu un incredibil nivel al detaliilor. Atmos poate crea, de asemenea, sunet virtual surround convingător pentru căștile stereo.

Pentru a face mai clare comunicațiile în echipă, Two-Way AI Noise Cancelation  elimină până la 95 % din zgomotul de fundal și la intrarea și la ieșirea audio. Dezvoltat folosind o rețea neuronală avansată pentru acuratețe super-ridicată, acest algoritm poate fi aplicat oricărui microfon și poate fi configurat per-aplicație, astfel încât utilizatorii să poată viza software-ul de chat fără a pierde zgomotele de fundal din jocuri. Procesul de filtrare pe două căi asigură faptul că îi vei auzi mai bine pe colegii de echipă. Iar pentru că anularea zgomotelor rulează pe CPU, GPU-ul este liber să atingă valori FPS mai mari.