HomeProduseLaptopuriLaptopul ROG Strix SCAR 17 rescrie standardele de performanță în gaming
Laptopurile de gaming ROG Strix SCAR 15/17

Laptopul ROG Strix SCAR 17 rescrie standardele de performanță în gaming

Pentru orice gamer, performanța grafică a sistemului pe care se joacă este cea mai importantă caracteristică. Iar atunci când ROG vine cu un laptop de gaming cu o grafică fără rival, grație puternicei plăci grafice GeForce RTX 2080 SUPER și a unui ecran ultra-rapid de 300 Hz, dorințele gamerului scapă de sub control.

Și pe bună dreptate, pentru că placa video atinge frecvențe de până la 1.560 MHz la 150 W cu ROG Boost, oferind un număr masiv de cadre pe secundă, cu trei cifre, iar ecranul de 300 de Hz are un timp de răspuns de 3 ms. Toate acestea reprezintă un adevărat apogeu al performanței în sportul electronic profesional. ROG Strix SCAR 17 este echipat cu viteza și agilitatea necesare, furnizând suficiente cadre pentru a satura ecranul extins de 17,3 inchi cu grafică fluidă pentru jocuri competitive.

ROG Strix SCAR 17 va fi disponibil în România în luna iunie, la prețuri ce vor fi comunicate ulterior.

Grafică fără rival

Fie că te joci de acasă în regim multiplayer sau ești la cel mai înalt nivel al sportului electronic, fiecare avantaj hardware contează enorm și poate face diferența între victorie și eșec. Panourile cu rate de refresh foarte înalte necesită un accelerator grafic ce poate furniza un număr mare de cadre, motiv pentru care ROG a creat o versiune specială a lui Strix SCAR 17, echipată cu GeForce RTX 2080 SUPER. Funcția ROG Boost duce viteza până la 1.560 MHz, la un consum de 150 wați în mod Turbo, depășind configurațiile GeForce RTX 2080 standard. Plăcile GeForce RTX sunt construite pe baza arhitecturii revoluționare Turing.

Ecran ultra-rapid de 300 Hz

ROG a fost prima companie care a început să vândă, anul trecut, laptopuri de gaming cu ecrane de 300 Hz și a câștigat și un premiu CES 2020 Innovation Award cu ROG Strix SCAR III. Astăzi, noul ROG Strix SCAR 17 ofera aceeași viteză. La 300 Hz, fiecare detaliu al acțiunii este mai ușor de urmărit. Numărul sporit de cadre îți poate oferi diferența de milisecunde de care ai nevoie pentru a câștiga. Un timp rapid de răspuns, de 3 ms de la gri la gri, minimizează efectul de blurare indus de mișcare, permițând urmărirea precisă a țintei. Efectul captivant este amplificat și de faptul că panoul este încadrat de o ramă foarte subțire, care face ca ecranul de 17,3 inchi să pară mai mare. Având un raport ecran/corp de 81,5 %, jucătorii au o vedere impresionantă a câmpului de luptă, într-un dispozitiv cu o amprentă surprinzător de mică.

Laptopul de gaming ROG Strix SCAR 17 G732

Laptopul de gaming ROG Strix SCAR 17 G732

Hardware de ultimă generație

Jucătorii își folosesc frecvent dispozitivele pentru streaming, creare de conținut, design de jocuri și multe altele. Dotat cu cel mai recent procesor Intel Core i9-10980HK din generația a zecea, ROG Strix SCAR 17 execută aceste sarcini cu viteză. Procesorul său puternic, cu 8 nuclee, împinge frecvențele până la 5,3 GHz pe un singur nucleu și poate rula până la 16 fire de execuție în paralel pentru a procesa rapid sarcinile dificile. Cei până la 32 GB de memorie RAM dual-channel DDR4-3200 oferă o capacitate serioasă în multitasking. Strix SCAR 17 este echipat cu RAM de înaltă performanță, mai rapid decât viteza memoriei recomandate de 2.933 Hz pentru procesoarele din a zecea generație.

Două SSD-uri NVMe rulează în RAID 0 și minimizează timpii de încărcare. Accesarea datelor este rapidă, întregul sistem fiind mai prompt în reacții. Spațiul disponibil pentru un al treilea SSD facilitează adăugarea de noi terabyți la capacitatea totală. ROG Strix SCAR 17 simplifică adăugarea de memorie și stocare, cu un design ușor de accesat, care plasează sloturile SO-DIMM și M.2 în spatele panoului inferior.

Răcire îmbunătățită cu metal lichid

ROG Strix SCAR 17 are funcții de răcire unice, care permit atingerea puterii maxime a plăcii GeForce RTX 2080 SUPER. Aceasta are patru radiatoare în loc de trei, așa cum se întâmplă în cazul altor modele Strix, cu un total de 284 de lamele. Carcasa are, de asemenea, o înălțime suplimentară de 1,4 mm pentru a găzdui modulul de răcire mai robust.

Un compus exotic cu metal lichid face contact direct cu CPU-ul în fiecare laptop ROG cu procesor Intel Core din a zecea generație. Metalul lichid excelează în transferul energiei termice de la procesor la radiator, dar este conductor electric și mult mai fluid decât pasta termică standard. Aplicarea sa este o muncă delicată, realizată de obicei manual pentru a păstra compusul departe de alte componente. Acest lucru nu este viabil pentru producția în masă, așa că ROG a comandat echipamente personalizate pentru automatizarea procesului cu precizie mecanică. Procesul este brevetat, la fel și garnitura internă, specială ROG, concepută pentru a opri orice scurgeri care ar putea apărea în timp.

În cazul lui Strix SCAR 17, compusul ajută la susținerea unor frecvențe mai înalte de până la 5,3 GHz, pe un singur nucleu. Presiunea mai mică asupra sistemului de răcire înseamnă un nivel de zgomot sub 50 dB în mod Turbo, laptopul putând lucra intens fără să tureze prea tare ventilatoarele n-Blade cu 83 de pale ultra-subțiri, fabricate din polimeri speciali din cristal-lichid. Un modul de răcire cu auto-curățare menține stabilitatea pe termen lung, împiedicând acumularea de praf pe lamele ventilatoarelor și pe radiatoare. Tunelele anti-praf captează și expulzează particulele de praf pentru a le împiedica să se acumuleze în timp.

Tot la capitolul răcire trebuie menționat și designul ROG Cool Zone, care amplasează în mod strategic ventilația lângă tastele WASD pentru a crea un flux de aer în zonă, reducând temperatura de la suprafață cu până la 14% comparativ cu arhitectura competitorilor. Un alt element de design care favorizează răcirea este decupajul trapezoidal de sub ecran, care asigură un flux de aer nerestricționat atunci când laptopul este deschis.

Laptopul de gaming ROG Strix SCAR 17 G732

Laptopul de gaming ROG Strix SCAR 17 G732

Personalizare extinsă

Conexiunea cu om-mașină este leitmotivul colaborării ASUS cu BMW Designworks Group. ROG Strix SCAR 17 canalizează acest concept în noul ROG Keystone II, care actualizează tehnologia Keystone introdusă de anul trecut în ROG Strix SCAR III. Keystone II le permite utilizatorilor să stocheze comenzi rapide și alte funcții pe o cheie fizică, activată prin NFC, care se conectează într-un slot special de pe lateralul carcasei.

Introducerea Keystone poate lansa un mod de operare specific, biblioteca de jocuri Armory Crate, o aplicație sau un joc la alegere. Eliminarea cheii poate activa instantaneu un mod ‘stealth’, care minimizează aplicațiile și oprește sunetul sau jurnalele din Windows. Funcția Cloud Profile restabilește preferințele asociate cu ID-ul ROG al utilizatorului, pentru ca dispozitivele compatibile să redevină familiare. Keystone II poate fi utilizat pentru a dezvălui o zonă Shadow Drive secretă, pentru stocarea ascunsă, completat cu securitate suplimentară, prin criptare, pe sisteme cu Windows 10 Pro.

Iluminare RGB discretă

Iluminarea RGB Aura Sync de pe ROG Strix SCAR 17 este relativ discretă, cu o bară care strălucește sub marginile din față și din laterale, completând logo-ul ROG retro-iluminat de pe capac. Poți controla culorile și efectele cu softul ROG Aura Creator, care oferă un control mai avansat, inclusiv personalizarea per-tastă și capacitatea de a crea efecte complexe. ‘Scenario Profiles’ duce acestă funcție la nivelul următor, prin iluminarea automată a formatului preferat pentru sarcina în uz.

Că tot am amintit de tastatură, stilul său dekstop implică taste spațiate la un nivel comod, ceea ce face utilizarea de zi cu zi mai confortabilă. Finisajul palm rest-ului reduce la minimum petele și amprentele. Comenzile rapide dedicate pun butonul de mute pentru volum și microfon la îndemână, iar tehnologia Overstroke ridică punctul de declanșare al switch-urilor pentru un răspuns mai rapid în jocuri.

Conectivitate robustă

Cu ROG Strix SCAR 17, utilizatorii se pot juca la viteze LAN în rețelele compatibile cu ultra-rapidul Intel WiFi 6 (Gig+). Cunoscut drept 802.11ax, cel mai recent standard Wi-Fi crește vitezele și eficiența și furnizează o conectivitate mai bună în rețelele aglomerate. De asemenea, reduce latența, ceea ce înseamnă mai puține întârzieri în jocurile multiplayer și chat. Pentru a menține cel mai puternic semnal, Strix SCAR 17 completează WiFi 6 cu tehnologia ROG RangeBoost. Puterea semnalului WiFi poate varia foarte mult în funcție de locație.

Dacă ai acces la o rețea cablată, mufa Gigabit Ethernet din spate are cea mai mică latență pentru competițiile cu mulți jucători. Porturile suplimentare din spatele laptopului lasă spațiu pentru o gamă largă de periferice de gaming, cu o aglomerație minimă de cabluri. Portul USB 3.2 Type-C oferă transferuri uimitor de rapide la viteze Gen 2, iar DisplayPort 1.4 permite conectarea unui monitor extern G-SYNC. Te poți juca și pe ecrane mari cu HDMI 2.0b și poți urmări filme sau juca jocuri pe un monitor 4K UHD sau un televizor de până la 60 Hz.

Jack-ul audio de 3,5 mm permite conectarea căștilor favorite, dar și sunetul boxelor este aproape lipsit de distorsiuni, are o gamă mai dinamică, un bas mai profund și o putere potențială semnificativ mai mare.