HomeStiriExperiența Jelly Bean pe tabletele Transformer
Google & ASUS Nexus 7

Experiența Jelly Bean pe tabletele Transformer

Tabletele din familia Transformer sunt livrate la ora actuală cu Android 4.0.3. Până nu demult, Ice Cream Sandwich era cea mai recentă și mai performantă versiune a sistemului de operare. Google a lansat recent versiunea 4.1 de Android, ce poartă numele Jelly Bean și și-a făcut debutul pe noua tabletă Nexus, ce a luat naștere drintr-o colaborare ASUS – Google.

Acum că Android Jelly Bean a început să-și facă apariția pe diverse dispozitive prin Marea Britanie, putem fi siguri că vom vedea un update în curând și pe ASUS Transformer Pad 300, Transformer Pad Infinity și Transformer Prime în lunile ce urmează. A fost publicat un anunț oficial de la sediul central ASUS ce confirmă ceea ce bănuiam deja – ASUS va continua să-și actualizeze în mod prompt și eficient dispozitivele.

Cu Jelly Bean, Google a decis să nu sară calul direct la versiunea 5.0 și a făcut o alegere înțeleaptă de a rămâne la 4.1. Fundația solidă pe care a adus-o Ice Cream Sandwich anul trecut este acum cizelată și pe alocuri îmbunătățită cu Jelly Bean. În timp ce Android 3.0 Honeycomb a fost dezvoltat exclusiv pentru tablete, iar Ice Cream Sandwich a adus noua interfață elegantă și pe telefoane, Android 4.1 Jelly Bean dorește să rafineze pe cât posibil cele câteva aspecte rigide ce au rămas.

Android Jelly Bean este mai aproape de cei ce suferă de handicap vizual. Software-ul aduce Gesture Mode cu ajutorul căruia aceștia pot naviga prin interfața grafică trasând gesturi cu degetul pe ecran. Întreaga rubrică Accessibility a fost îmbunătățită și aduce suport foarte bun pentru limbajul Braille. Avem în plus și un timp mai scurt de boot, răspuns mai bun la comenzi și schimbarea mai rapidă între aplicații.

Android 4.1 se va potrivi perfect cu tabletele Transformer și cu specificațiile lor tehnice de top.

Google & ASUS Nexus 7