HomeTehnologiiCe este ASUS Spatial Vision și ce laptopuri au adoptat ecrane 3D OLED fără ochelari
ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604)

Ce este ASUS Spatial Vision și ce laptopuri au adoptat ecrane 3D OLED fără ochelari

ASUS a anunțat ASUS Spatial Vision la CES 2023, integrând-o în premieră în două laptopuri pentru creatori: ProArt Studiobook 16 3D OLED și ASUS Vivobook Pro 16X 3D OLED. Cu ajutorul acestei tehnologii, ecranele 3D OLED pot reda imagini 3D vizibile fără a fi nevoie de ochelari dedicați.

Acest lucru este posibil cu ajutorul unei lentile lenticulare și a unei tehnologii avansate de urmărire a ochilor prin intermediul unei camere de luat vederi, permițând afișajului să creeze imagini distincte pentru fiecare ochi, rezultând o imagine 3D auto-stereoscopică. De asemenea, utilizatorii pot comuta fără efort între 2D și 3D.

ASUS Spatial Vision poate schimba total fluxurile de lucru ale creatorilor, aceștia vor putea vedea detaliile obiectelor și ale efectelor 3D direct pe ecran, fără a mai fi nevoie să revadă prototipurile fizice, economisind timp și bani și eficientizând în același timp fluxul de lucru.

Ecrane 3D OLED oferă un raport de contrast de 1.000.000:1, un timp de răspuns de 0,2 ms și o rată de reîmprospătare de 120 Hz pentru imagini foarte fluide – conducând la cea mai plăcută experiență de vizionare. Noile panouri oferă, de asemenea, un mare potențial pentru aplicațiile metaverse.

Tehnologia OLED 3D fără ochelari poate fi integrată în aplicațiile exclusive din ASUS Spatial Vision Hub, care le permite utilizatorilor să vizioneze videoclipuri și filme 3D, să joace titluri 3D și să se bucure de vizualizarea modelelor 3D sau a conținutului creat. ASUS Spatial Vision oferă și instrumente de dezvoltare construite pe baza SR (Simulated Reality) de la partenerul ASUS, Dimenco, cu materiale de suport și ghiduri pentru a le conferi dezvoltatorilor un potențial nelimitat, de la controlul prin gesturi la învățarea interactivă și multe altele, pentru a construi un ecosistem vizionar în jurul tehnologiilor 3D.

Vezi clipul video de promovare ASUS Spatial Vision

Primele laptopuri cu ASUS Spatial Vision

ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604) este prima stație de lucru mobilă cu ecran 3D OLED, configurată cu procesor Intel Core i9-13980HX de generația a 13-a, placa grafică din seria NVIDIA GeForce RTX 4070 pentru laptop, până la 64 GB RAM și stocare ultra-rapidă de până la 8 TB pe SSD-uri cu rate de transfer de până la 7000 MB/s. Află mai multe detalii laptop.

Vivobook Pro 16X 3D OLED (K6604) este un laptop de 16 inchi destinat creatorilor de conținut, care dispune și de tehnologia ASUS Spatial Vision cu primul afișaj autostereoscopic 3D OLED 3.2K 120 Hz din lume fără ochelari. Este configurabil cu până la 64 GB RAM DDR5 4800 MHz cu două module SO-DIMM și un SSD PCIe 4.0 x4 de până la 2 TB. Află mai multe detalii laptop.